• امروز : جمعه - ۱۵ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 6 - شوال - 1446
  • برابر با : Friday - 4 April - 2025
کل پست ها: 73297اخبار امروز : 0
24

پیشگیری مهمترین راهبرد و برنامه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر است

  • کد خبر : 73406
  • ۰۳ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۷
پیشگیری مهمترین راهبرد و برنامه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر است
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه در سالجاری مهمترین راهبرد و وظیفه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در حوزه پیشگیری است، گفت: این راهبرد در شرایط کنونی جامعه، به لحاظ شیوع کرونا تحت تاثیر قرار گرفته است و تا حدودی ۹۰ درصد کارکرد و راهبردهای این برنامه را به عقب انداخته است.

چهارمحال و بختیاری – سید قدیر مرتضوی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان افزود: مهمترین جامعه هدف حوزه آموزش و پیشگیری دانش‌آموزان، دانشجویان و جوانان و نوجوانان هستند و اجرای برنامه‌های پیشگیری از مصرف مواد مخدر در سال تحصیلی جدید با قوت اجرا خواهد شد.
وی بر توسعه تیم‌های اجتماع‌محور، تقویت فعالیت سازمان‌های مردم‌نهاد در این حوزه تاکید کرد و گفت:با توجه به فعالیت‌های امنیتی، انتظامی و قضایی، آرامش و آسایش‌خاطر خوبی در سطح استان حاکم است و نیاز است این امنیت را با اجرای برنامه‌های فرهنگی، ورزشی، تربیتی، اصلاحی و پیشگیرانه توسعه داد.
دبیر شورا بر جمع‌آوری و ساماندهی معتادان متجاهر در حاشیه شهرها، مراکز شهرها و سایر امکان عمومی تاکید کرد و گفت: برای نگهداری معتادان متجاهر فعال کردن مرکز ماده ۱۶(مرکز نگهداری معتادان متجاهر) مورد نیاز است.
مرتضوی با تاکید بر اهمیت بحث حوزه درمان اعتیاد افزود: هم‌اکنون در حوزه درمان در استان مراکز درمان اقامتی (کمپ ترک اعتیاد)، مراکز درمان دارویی، کنگره ۶۰ و انجمن معتادان گمنام فعالیت دارند و راه‌اندازی مرکز ماده ۱۶ با توجه به افزایش تعداد معتادان متجاهر در استان ضروری است.
به گفته وی، مرکز ماده ۱۶ در استان از سال ۹۲ فعال بود که به دلیل کم بودن تعداد معتادان متجاهر در استان، این مرکز در سال ۹۴ غیر فعال شد و اکنون راه‌اندازی مرکز ماده ۱۶ در استان ضروری شده است.
در ادامه احمدرضا بهرامی رئیس کل دادگستری چهارمحال و بختیاری با اشاره به ضرورت ایجاد کمپ ماده ۱۶ در استان، افزود: به نوعی می‌توان گفت پذیرش در این کمپ به‌منظور ارائه خدمات بهتر به معتادان و ترک اعتیاد دائمی خواهد بود.وی با بیان اینکه در حال حاضر به دلیل نبود کمپ ماده ۱۶ در چهارمحال و بختیاری و جایگزینی کمپ ماده ۱۵، گفت: لازم است به دلیل شرایط موجود در کمپ‌ها، نظارت بر این کمپ افزایش پیدا کند.
در پایان نرگس عسگری، مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری با اشاره به درمان معتادان در مراکز ترک اعتیاد وابسته به سازمان بهزیستی، تاکید کرد: دسته‌ای از مراکز تحت عنوان مراکز اقامتی یا کمپ‌ها بوده که صرفا با گذر زمان و درمان غیردارویی خدمات ارائه می‌شود، دسته‌ای دیگر مرکز نگهداری، درمان و بازتوانی اعتیاد، بدون مصرف دارو و از طریق سم‌زدایی انجام می‌شود که از سال گذشته در استان راه‌اندازی شده است، دسته سوم فعالیت هفت مرکز MMT بوده که درمان آن‌ها به صورت دارویی انجام می‌شود.
وی گفت: امسال برای خوداشتغالی معتادان بهبودیافته به اداره‌کل بهزیستی چهارمحال و بختیاری ۱۰۸ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است که به صورت تسهیلات به معتادان بهبودیافته پرداخت می‌شود.مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: از ابتدای سال‌جاری تاکنون ۱۷۹۶ نفر برای ترک اعتیاد به کمپ‌ها مراجعه کرده که از این تعداد، ۱۱۹۱ نفر خودمعرف، ۴۰۰ نفر با دستور قضایی و ۲۰۵ نفر معتاد متجاهر پذیرش شدند.عسگری با اشاره به لزوم راه‌اندازی کمپ ماده ۱۶ در چهارمحال و بختیاری، خاطرنشان کرد: این کمپ برای افرادی خواهد بود که با حکم قضایی مراجعه می‌کنند.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=73406
  • ارسال توسط :
  • منبع : روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان چهارمحال و بختیاری
  • 381 بازدید
  • بدون دیدگاه