• امروز : پنج شنبه - ۴ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 26 - شوال - 1446
  • برابر با : Thursday - 24 April - 2025
کل پست ها: 73473اخبار امروز : 0
17

برگزاری سومین همایش ملی پیشگیری از سوءمصرف مواد مخدر صنعتی

  • کد خبر : 72856
  • ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۸
برگزاری سومین همایش ملی پیشگیری از سوءمصرف مواد مخدر صنعتی
همایش ملی پیشگیری از سوءمصرف مواد مخدر صنعتی در چهار محور اصلی سبب‌شناسی سوء مصرف موادمخدر صنعتی، نقش برنامه‌های آموزشی، فرهنگی، هنری و ورزشی در پیشگیری از سوء مصرف موادمخدر، رویکرد مشارکتی به پیشگیری از سوء مصرف موادمخدر صنعتی و تعامل سیاست‌های حوزه‌ی موادمخدر و برنامه‌های پیشگیرانه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ دکتر محمد فرشی رییس سومین همایش ملی پیشگیری از سوء مصرف مواد‌‌مخدر صنعتی، برگزاری اینگونه همایش‌ها‌ را نوید بخش بررسی مسائل جامعه به صورت علمی و ارایه راه‌ حل‌های کارشناسانه و علمی دانست.
وی با اشاره به اینکه بررسی و ارایه راه‌ حل‌های علمی برای حل مسایل اجتماعی و فرهنگی در کشور کمتر مورد توجه قرار گرفته است، بیان داشت: خوشبختانه برگزاری این همایش‌ها نشان از نهادینه شدن و برنامه‌ریزی برای برون رفت از مسایل و مشکلات جامعه با ارایه راه‌ حل‌های علمی و تخصصی و نتایج حاصل از این همایش‌ها بوده که امید است بیش از پیش به این مهم اهمیت داده شود و مورد استفاده قرار گیرد.
رییس سومین همایش ملی پیشگیری از سوء مصرف مواد‌‌مخدر صنعتی به تشریح آمار مقالات ارسال شده به دبیرخانه این همایش پرداخت و گفت: ۶۷ مقاله به این دبیرخانه ارسال شده که از این تعداد ۳۲ مقاله مورد پذیرش قرار گرفته است.
فرشی افزود: ۱۶ مقاله به صورت شفاهی و ۱۶ مقاله به صورت پوستر از سوی کمیته علمی متشکل از ۸ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه‌های یزد، مازندران، سیستان و بلوچستان و شهید چمران اهواز داوری و انتخاب شده است.
در ادامه این همایش دکتر محمد جمالو سرپرست معاونت کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر به تبیین ضرورت برگزاری سومین همایش ملی پیشگیری از سوء مصرف مواد‌‌مخدر صنعتی با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پرداخت و گفت: امیدست با این همکاری بتوانیم جریان موثری در حوزه پیشگیری از سوء مصرف مواد در کشور ایجاد کنیم.
وی با اشاره به مقوله‌های مختلف مبارزه با مواد مخدر در این ستاد، اذعان داشت: در سال ۱۳۹۹ رکورد‌دار کشف مواد مخدر در دنیا شده‌ایم و این موضوع بارها از سوی مجامع بین‌المللی مورد تقدیر قرار گرفته است.
جمالو؛ این رکورد را لازم اما کافی ندانست و افزود: باید در امر حوزه پیشگیری استفاده از مواد مخدر در کشور دقیق‌تر وارد عمل شد که از این رو امسال را سال پیشگیری از اعتیاد در ستاد مبارزه با مواد مخدر نام‌گذاری کرده‌ایم.
سرپرست معاونت کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان داشت: همه دستگاه‌ها و ارکان عضو این ستاد به دنبال تقویت حوزه پیشگیری هستند و فعالیت‌های جدی رسانه‌ای در این حوزه در حال انجام است.
وی در پایان با اشاره به اینکه از هر رسانه‌ای باید براساس ویژگی هایش انتظار داشت، گفت: از رسانه ملی و حوزه تبلیغات انتظاری از عمق بخشی نداشته و فقط حساس سازی مردم را در نظر داریم اما از دانشگاهیان و کارشناسان با برگزاری چنین همایش‌هایی انتظار است که فعالیت بیشتری در زمینه عمق بخشی داشته باشند.
دکتر غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این همایش طی سخنانی با اشاره به تغییرات و تحولاتی که جوامع انسانی با آن مواجه هستند، گفت: بدیهی است که با توجه به این تغییرات نوع نظام انگیزشی و شخصیت کنش‌گران اجتماعی هم به لحاظ ذهنی و هم از حیث روانی دچار تغییر می‌شود.
دکتر غفاری افزود: به همین دلیل نیاز به واکاوی توسط متخصصین موضوعات مختلف اجتماعی در ابعاد نظری، سیاستی و عملی وجود دارد تا از طریق این مباحث بتوان امکانی را برای ارتقای سلامت اجتماعی در محیط‌های دانشگاهی و غیر دانشگاهی فراهم کرد.
وی در ادامه با اشاره به شیوع مصرف مواد مخدر صنعتی گفت: متأسفانه در این موضوع شاهد آهنگ رشد سریع‌تری به ویژه در هدف‌گیری جمعیت با سنین پائین‌تر و نسل جوان مواجه هستیم که دلیل آن اقتضائاتی است که در این سنین به لحاظ کنجکاوی و گرایشاتی که نشأت گرفته از تنوع این قبیل مخدرها است.
دکتر غفاری تأکید کرد: در میان راهبردهای اشاره شده، آنچه مورد تأکید ما به عنوان نظام آموزش عالی قرار دارد، راهبرد آموزش و آگاهی بخشی است.
وی؛ اجرای راهبرد آموزش و آگاهی بخشی در مورد مواد مخدر صنعتی را وابسته به اضلاع پنج گانه ای دانست و افزود: این اضلاع شامل نهاد دانشگاه، بخش سلامت، خانواده، موانع بیرونی و مباحث حاکمیتی است.
معاون وزیر علوم تأکید کرد: نهاد دانشگاه می‌تواند هم در بخش بالینی و هم آموزش در صورت‌بندی و اشکال مختلف آن ایفای نقش نماید چرا که یکی از مهم‌ترین اقدامات نظام آموزشی تقویت قدرت مراقبت از خویشتن و مراقبت از دیگری است و برگزاری این قبیل همایش‌ها ایجاد فرصت تعاطی فکری و برقراری ارتباطات دانشگاهی و بین دستگاهی برای اتخاذ مناسب‌ترین راهکارها به منظور ارتقای سلامت اجتماعی به شمار می‌رود.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: با هم فکری و تعامل علمی و تجربی که نزد صاحب نظران و متخصصین این موضوع است بتوان راه حل‌های عملی و سیاستی به دست اندرکاران و نهادهای مسئول عرضه کرد.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=72856
  • ارسال توسط :
  • منبع : روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر
  • 913 بازدید
  • بدون دیدگاه