• امروز : پنج شنبه - ۴ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 26 - شوال - 1446
  • برابر با : Thursday - 24 April - 2025
کل پست ها: 73473اخبار امروز : 0
24

لزوم شبکه سازی سازمان های مردم نهاد فعال در امر مبارزه با موادمخدر

  • کد خبر : 72224
  • ۰۹ تیر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۳
لزوم شبکه سازی سازمان های مردم نهاد فعال در امر مبارزه با موادمخدر
معاون كاهش تقاضا و مشاركت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر، شبکه‌سازی سازمان‌های مردم‌نهاد فعال مبارزه با مواد مخدر را با اهمیت خواند و گفت: پتانسیل سازمان‌های مردم‌نهاد بسیار خوب است و می‌تواند در پیشبرد برنامه‌ها به ما کمک کند.

دکتر امیرحسین یاوری در نشست تخصصی مسئولان ستاد مبارزه با موادمخدر و دستگاه‌های اجرایی با منتخبین سازمان‌های مردم‌نهاد ملی و کارآفرینان برتر کشور گفت: ستاد مبارزه با موادمخدر همکاری جدی با سازمان بهزیستی، وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، وزارت ورزش و مجموعه‌های دولتی دارد؛ اما آسیب‌شناسی‌ها به ما نشان می‌دهند که مسیر کامل نیست و احتیاج دارد که کامل‌تر شوند.

وی افزود: ستاد مبارزه با موادمخدر در حال تغییر ریل از سیستم دولتی به سیستم مردمی است؛ و طرح «یاریگران زندگی» راهبردی برای تحقق این امر است.

این مقام مسئول در ستاد بیان داشت: به زودی، سازمان‌های مردم‌نهاد موقعیت و شرایط بهتری خواهند داشت و بسیاری از سفارش‌های خود را جای دولتی ها به به سازمان های مردمی خواهیم داد.

دکتر یاوری بیان داشت: ستاد مبارزه با موادمخدر تمایل دارد که به طور مرتب نظرات شما را دریافت ‌کند و برای پیگیری آن‌ها برنامه ریزی کند.

وی؛ شبکه‌سازی سازمان‌های مردم نهاد را امری مهم خواند و گفت: انرژی و پتانسیل سازمان های مردم نهاد بسیار خوب است که می‌تواند در پیشبرد برنامه‌ها به ما کمک کند.

دکتر یاوری در ادامه با اشاره به انتظارات ستاد مبارزه با موادمخدر از سازمان‌های مردم‌‌نهاد اظهار داشت: ارائه طرح ها و برنامه های خلاقانه مبتنی بر رویکردهای علمی، کل نگر، مشارکتی با در نظر گرفتن شرایط و واقعیتهای حال حاضر جامعه؛ توجه بیش از پیش به اصل یارگیری اجتماعی به منظور بهره‌گیری سمن‌ها از تمام ظرفیت‌ها و منابع اجتماعی اعم از بخش خصوصی، خیرین، رسانه‌ها، نیروهای داوطلب اجتماعی، گروه‌های مرجع و…؛ ارائه الگوی مطلوب و اثر بخش از مراکز درمانی موضوع ماده ۱۵ قانون مبارزه با مواد مخدر و چگونگی افزایش اثر بخشی خدمات و برنامه های درمانی و کاهش آسیب از جمله این انتظارات است.

وی همچنین؛ نحوه رصد و شناسایی معتادان متجاهر و بی‌خانمان به منظور ارائه خدمات هدفمند، نحوه شناسایی معتادان فاقد هویت به منظور ارائه خدمات حمایتی و بیمه ای؛ ارائه راهکار عملی جهت استفاده از سازمان‌های مردم‌نهاد در نظارت و ارزیابی برنامه‌ها، ارائه برنامه اجرایی به‌منظور افزایش ماندگاری بهبود یافتگان در برنامه‌های درونی و پیشگیری از عود، توسعه (ایجاد و راه اندازی) واحدهای اشتغال در مراکز درمان و نگهداری معتادان، جذب و اشتغال به‌کار، آسیب‌دیدگان اعتیاد در واحدهای اشتغال با همکاری شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر را از دیگر انتظارات ستاد از سازمان‌های مردم‌نهاد برشمرد.

یاوری اظهار امیدواری کرد که این نشست، شروع جلسات مستمری برای اجرای اهداف از پیش تعیین شده باشد.

اغلب فعالیت‌های پیشگیری از اعتیاد از سوی سمن‌ها است

همچنین در این جلسه، دکتر رضوان مدنی، رییس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: سازمان‌های مردم نهاد خوب عمل نموده و کمک های خوبی بوده اند و در بسیاری از مواقع به کمک سازمانهایی مثل بهزیستی شتافتند.

وی افزود: در سطح کشور اغلب فعالیت هایی که در حوزه پیشگیری از اعتیاد انجام می‌شود؛ از سوی سازمان‌های مردم‌نهاد است؛ همچنین تلاش ما بر این است که مسیر تاسیس سازمان‌های مردم نهاد را تسهیل کنیم و نظارت دقیقی همراه با تعامل داشته باشیم و تلاش کنیم تا حمایت های مالی بیشتری از سمن ها به عمل آوریم.

مدنی بیان داشت: در سازمان بهزیستی اهتمام جدی برای آموزش و توانمندسازی سازمان‌های مردم‌نهاد در عرصه پیشگیری، درمان و کاهش آسیب وجود دارد.

همچنین دکتر عباس دیلمی زاده، مدیرعامل جمعیت خیریه تولد دوباره در این نشست، تقابل بین برنامه های کاهش تقاضا و کاهش آسیب، عدم توجه به نگاه جنسیتی در برنامه های درمان زنان، افت کیفیت برنامه های درمان طی دهه گذشته، عدم توجه به برنامه های خانواده محور و کمبود تنوع در مدل های درمانی را از اهم چالش‌ها در حوزه درمان از سوی سازمان‌ها مردم نهاد بیان کرد.

وی؛ استفاده از نظریات علمی در سیاست گذاری متوازن و سیستمی، طراحی مدل های به روز دنیا و منطبق نمودن آن با فرهنگ بومی، برنامه ریزی مناسب برای افزایش کیفیت خدمات، افزایش نظارت های محتوایی بر روی ارائه دهندگان سرویس ها و استفاده از تکنولوژی‌های روز در بستر فضای مجازی و… جهت افزایش دسترسی خدمات را از انتظارات سازمان های مردم نهاد حوزه درمان برشمرد و گفت: نرم افزارهای لازم برای افزایش کمی و کیفی خدمات طراحی و تولید شوند، پروتکل های درمانی موجود به روز رسانی شوند و به فرهنگ سازی در خصوص افزایش طول مدت درمان به نحوی که درمان اعتیاد یک برنامه حداقل یکساله مفروض شود؛ توجه جدی بشود.

وحیده حمیدی، مدیرعامل موسسه همراز نواندیش نیز گفت: کارآفرینی و ایجاد اشتغال برای بهبود یافتگان از اعتیاد و حمایت از خانواده های آسیب دیده از اعتیاد با اهدافی چون، توانمند سازی خانواده های آسیب دیده، کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی ناشی از اعتیاد، جلوگیری از بازگشت بهبودیافتگان از اعتیاد به مصرف مجدد و ترویج و آموزش کارآفرینی برای افزایش تولیدات داخلی انجام می شود.

وی افزود: تشویق کارافرینان به فعالیت در این حوزه موجب ایجاد فضای امن اشتغال، تسهیل امور خدماتی دستگاههای دولتی چون بیمه، حمایت های معنوی دستگاه های دولتی و تسهیل در جهت دریافت وام در روند فعالیت ها می شود.

مدیرعامل موسسه همزار نواندیش همچنین بیمه، تسهیلات آزاد سازی کالا و دریافت وام برای مواد اولیه را از جمله مشکلات پیشرو برای سازمان‌های مردم‌نهاد حوزه اشتغال برشمرد و عضویت کارآفرینان، کارفرمایان و سمن های صیانت در کمیته اشتغال ستاد مبارزه با مواد مخدر، تشکیل تعاونی های تخصصی ویژه بهبود یافتگان و معرف واحد های اشتغال به سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری و یا وزارت صمت به منظور در اختیار قرار دادن غرفه در بازارچه های اشتغال را از اهم پیشنهادات سازمان های مردم نهاد حوزه اشتغال بیان کرد.

همچنین زهرا رشیدی نژاد، مدیرعامل جمعیت همیاران سلامت روان اجتماعی کشور بیان داشت: «حمایت و جلب افکار عمومی» و «توزیع عادلانه امکانات اجتماعی» از مهمترین چالش سمن های حوزه پیشگیری می باشند.

وی در ادامه؛ حضور سمن ها در مجامع تصمیم گیری و تصمیم سازی، تعیین تکلیف در خصوص لایحه وزارت کشور در خصوص قانون سازمان های مردم نهاد، بهره مندی از معافیتهای مالی (نظیر مالیات، پرداخت عوارض، قبوض هزینه های مصرفی و….) و حضور در رسانه های جمعی را از مهمترین انتظارات و نیاز های سمن های حوزه پیشگیری خواند و گفت: انتظار می رود ستاد مبارزه با موادمخدر از سمن ها جهت حضور در رسانه های جمعی به منظور معرفی اقدامات و جلب مشارکت های مردمی حمایت کند و همچنین اتوبوس سیار سفیر پیشگیری و مبارزه با اعتیاد جهت حضور در مناطق پرخطر و در معرض آسیب ( ارائه خدمات مشاوره اعتیاد، نمایشگاه عکس و پوستر، حمل پوسترهای هشداردهنده، ارائه سی دی و بورشورها و…) تجهیز و راه اندازی شود.

دکتر فاطمه بهرام آبادیان، رییس هیات مدیره موسسه چترا نیز چالش های ساختاری (سیاست گذاری)، چالش های مرتبط به عدم بازنگری در برنامه کاهش آسیب، چالش های مالی جهت اجرای برنامه کاهش آسیب، چالش های نظام اطلاعاتی جهت اجرا و چالش های نظارت را از اهم مشکلات پیش روی سمن ها ی حوزه کاهش آسیب اعتیاد برشمرد و گفت: نظر خواهی از سمنها در تصمیم گیری و اقدامات مهم تاثیر گذار در حوزه کاهش آسیب، حمایت از سمن ها و پرسنل فعال در حوزه کاهش آسیب اعتیاد کشور، ایجاد نرم افزار های متناسب با نیاز و خدمات حوزه اعتیاد جهت اندازه گیری خدمت و حمایت از برنامه های دانش بنیان سمن های فعال حوزه اعتیاد از مهمترین انتظارات سازمان های مردم نهاد حوزه کاهش آسیب اعتیاد است.

گفتنی است؛ زمینه سازی جهت حضور سمن ها در رسانه ملی، حضور نمایندگان سمن ها در کمیته های تخصصی به عنوان عضو اصلی، افزایش حمایتهای مالی و معنوی ستاد در توسعه و راه اندازی مراکز درمان و کاهش آسیب زنان، پیگیری تصویب لایحه پیشنهادی قانون سازمان های مردم نهاد و امکان بهره مندی سمن ها از معافیتهای مالی (نظیر مالیات، بیمه، پرداخت عوارض، قبوض هزینه های مصرفی و…)، استفاده از تکنولوژی های روز در بستر فضای مجازی و… جهت افزایش دسترسی خدمات به منظور افزایش سرعت ارائه خدمت و پوشش، افزایش نظارت های محتوایی بر روی ارائه دهندگان سرویس ها، پيگيري براي اخذ مجوز قانوني براي معافيت از قوانين كار و بيمه حداقل به ميزان ۹۰ روز اول اشتغال بهبوديافتگان در كارگاه‌هاي اشتغال (كارآموزي و كار ورزي) با بهره‌گيري از ظرفيت كميته ملي اشتغال و برنامه‌ريزي و ايجاد ظرفيت‌هاي قانوني براي اختصاص تسهيلات حمايتي كم‌بهره و اختصاص مكان براي استقرار كارگاه‌هاي اشتغال اعم از شهرك‌هاي صنعتي، شهرداري‌ها، سراي محله‌ها و … از جمله مصوبات این نشست تخصصی بود.

همچنین در این نشست دکتر صمد محمدی مدیرکل دفتر توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر، دکتر سرهنگی مدیرکل دفتر توسعه کار آفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دکتر سالک مدیرکل مشارکت های اجتماعی و فعالیت های داوطلبانه وزارت ورزش و جوانان، دکتر دهقان مدیر اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور، مهندس سرکندی رئیس هیات مدیره شرکت شتابدهی هوشمند پیشگام سیوان حضور داشتند و به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=72224
  • ارسال توسط :
  • منبع : روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر
  • 1194 بازدید
  • بدون دیدگاه