• امروز : پنج شنبه - ۲۳ اسفند - ۱۴۰۳
  • برابر با : 14 - رمضان - 1446
  • برابر با : Thursday - 13 March - 2025
کل پست ها: 73183اخبار امروز : 0
8

رویکرد ایران، مبارزه همه جانبه با قاچاق انواع مواد مخدر

  • کد خبر : 72052
  • ۰۹ تیر ۱۴۰۰ - ۸:۳۸
رویکرد ایران، مبارزه همه جانبه با قاچاق انواع مواد مخدر
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: رویکرد جمهوری اسلامی ایران مبارزه همه جانبه با انواع مواد مخدر است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای اسکندر مومنی در نشست دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با سفرا، دیپلمات‌ها و نمایندگان دفاتر تخصصی سازمان ملل در تهران به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر افزود: برغم شرایط سختی که جمهوری اسلامی دارد و همچنین شرایط خاص کرونایی و فشار‌هایی که علیه جمهوری اسلامی ایران به ویژه با تحریم‌های ظالمانه وارد می‌شود نه تنها وقفه‌ای در مبارزه با قاچاق مواد مخدر ایجاد نشده است بلکه به یک موفقیت بزرگی در کشف مواد مخدر دست یافته ایم.

وی گفت: طبق گزارش دفتر سازمان ملل بیش از ۹۰ درصد تریاک، ۷۰ درصد مرفین و ۲۰ درصد هرویین جهان به تنهایی توسط جمهوری اسلامی ایران کشف می‌شود.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: از دلایل این موفقیت بدون تردید موضع گیری جمهوری اسلامی ایران در کشف مبارزه با مواد مخدر است که براساس مولفه‌ها و آموزه‌های دینی و فرمایش‌های مقام معظم رهبری با قاچاق انواع مواد مخدر و توزیع آن مبارزه می‌کنند.
مومنی گفت: با توجه به اهمیت امر مبارزه با مواد مخدر ستادی در کشور تشکیل شده است که رئیس آن رئیس جمهور و دبیر کل آن بنده هستم و نمایندگانی از وزارتخانه‌های مختلف و نهاد‌های امنیتی و انتظامی و نظامی در آن عضو هستند در حالی که در بسیاری از کشور‌ها این ساختار به یک وزارتخانه یا زیرمجموعه وزارتخانه‌ای واگذار شده است.
وی افزود: رویکرد جمهوری اسلامی ایران مبارزه همه جانبه با انواع مواد مخدر و درمان براساس آخرین یافته‌های علمی و در نهایت پیشگیری است و بدون تردید تاکید بر یک مولفه ما را به هدف خود نمی‌رساند.

ایران در خط مقدم مبارزه با قاچاق مواد مخدر

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: جمهوری اسلامی در خط مقدم مبارزه با قاچاق مواد مخدر قرار دارد.
اسکندر مومنی در نشست با سفرا، دیپلمات‌ها و نمایندگان دفاتر تخصصی سازمان ملل متحد در تهران به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه بر اینکه جمهور اسلامی ایران همه اجزای کشور را برای مبارزه با مواد مخدر در ابعاد مختلف بسیج کرده است، افزود: همه ارکان جمهوری اسلامی ایران برای مبارزه با مواد مخدر بسیج شده اند و کشف این حجم از انواع مواد مخدر بدون بسیج همگانی و ساختار و اهتمام جدی حاصل نمی‌شود.
وی با بیان اینکه اکنون جمهوری اسلامی ایران در خط مقدم مبارزه با قاچاق مواد مخدر قرار دارد، گفت: راهکار فائق آمدن بر این چالش؛ اقدام یکپارچه متوازن براساس کنوانسیون بین المللی است که جمهوری اسلامی ایران به همه این کنوانسیون‌ها پایبند است و گواه آن نیز ۳ هزار و ۸۰۰ شهید و بیش از ۱۲هزار جانبازی است که در این راه تقدیم کرده است.
وی افزود: تنها در سال گذشته (۹۹) جمهوری اسلامی ۹ شهید و ده‌ها جانباز تقدیم کرد و قاطعانه و صادقانه با همه انواع مواد مخدر برخورد و مبارزه کرد و فرقی ندارد این مواد داخل کشور توزیع یا از کشور ترانزیت شود، زیرا امنیت و صلابت را یکپارچه می‌بیند و برای ایران جوان ایرانی یا غربی فرقی نمی‌کند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه آمار‌ها ظاهر امر را نشان می‌دهد، اما در عمق کشف مواد مخدر در ایران، فعالیت ها، مجاهدت‌ها و ایثارگری‌های فراوانی نهفته است، گفت: اگر همه مجامع بین المللی و کشور‌های جهان، استراتژی‌های موثر جمهوری اسلامی ایران را می‌داشتند موضوع مواد مخدر حل شده بود.
وی افزود: به هر حال جامعه جهانی باید در امر مبارزه با مواد مخدر یکپارچه عمل کند و اگر کمک نشد استمرار این امر (مبارزه با ترانزیت و مرز‌های شرقی) با مشکل مواجه خواهد شد بویژه که برخی از کشور‌ها نه تنها به جمهوری اسلامی ایران در این خصوص کمک نمی‌کنند بلکه مانع نیز ایجاد می‌کنند و با سوق فناوری و بذر‌های پربازده به کشور تولید کنند مواد به قاچاقچیان هم کمک می‌کنند.
سردار مومنی گفت: اکنون قاچاق مواد مخدر با سایر جرایم سازمان یافته مانند تروریسم و قاچاق انسان و … پیونده خورده است و در برخی جا‌ها نیز قاچاق مواد ریشه دولتی دارد.

کمک‌های مجامع بین المللی به بحث مبارزه با مواد مخدر کافی نیست

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در دو تا سه سال اخیر با دیپلماسی گسترده بین المللی که صورت دادیم کمک‌های مجامع بین المللی در بحث مبارزه با مواد مخدر افزایش پیدا کرده است، اما کافی نیست.
آقای اسکندر مومنی در نشست با سفرا و نمایندگان سازمان ملل به مناسبت سالروز مبارزه با مواد مخدر درباره کمک‌های مجامع بین المللی در بحث مواد مخدر افزود: طی دو تا سه سال اخیر این کمک‌ها هر چند اندک، افزایش پیدا کرده است و ما از این بابت سپاسگزاریم، اما این افزایش اصلا در مقابل این حجم عظیم فعالیت‌ها به ویژه در بحث هزینه‌هایی که در امر مبارزه با مواد مخدر صورت می‌گیرد ناچیز است، اما نسبت به گذشته اندکی افزایش پیدا کرده است که اصلا کافی نیست.
وی گفت: نیازمند تشویق و تعریف خالی نیستیم ما می‌گوییم برای مبارزه جهانی برای قاچاق مواد مخدر به جمهوری اسلامی ایران کمک شود و کمک‌ها نیز به صورت مشخص است، چون ما به نمایندگی از دنیا مبارزه می‌کنیم.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: برنامه پنجم همکاری‌های ایرانی و سازمان ملل در حال تدوین است که تقاضای ما این بوده است که برنامه پایدار برای این امر پیش بینی کنند که به جمهوری اسلامی ایران کمک شود.
اقای مومنی گفت: در نشست امروز گلایه کردیم که چرا برخی از کشور‌ها نه تنها به امر مبارزه با مواد مخدر کمک نمی‌کنند که جای شگفتی دارد چرا که ما برای صیانت جوان‌های آن‌ها تلاش می‌کنیم، اما این کشور‌ها نه تنها کمک نمی‌کنند بلکه مانع تراشی و تحریم نیز می‌کنند.
وی ادامه داد: بسیار عجیب‌تر از آن اینکه به افغانستان فناوری‌های نوین و جدیدی برای تولید مواد مخدر صنعتی می‌دهند که از جمله آن می‌توان به بذر‌های پربازده برای افزایش سطح زیر کشت اشاره کرد ضمن اینکه با این کار در صدد افزایش بهره وری در تولید هستند که جای شگفتی دارد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مقرر شده است در برنامه همکاری سازمان ملل که تحت عنوان برنامه پنجم است تمامی این موارد پیش بینی شود.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=72052