سردار منوچهر اماناللهی در نشست خبری و مصاحبه مطبوعاتی به مناسبت هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر، اظهار داشت: ایران اسلامی اولین کشور در مبارزه با مواد مخدر است که تاکنون حدود ۴ هزار شهید تقدیم نظام کرده و ۲۶ نفر از این شهدا مربوط به استان چهارمحال و بختیاری بوده است.
وی با اشاره به اینکه مبارزه با مواد مخدر در اولویت فعالیتهای نیروی انتظامی استان قرار دارد، افزود: طی دو سال گذشته کشفیات مواد مخدر در استان ۳ درصد و دستگیری حوزه مواد مخدر از جمله دستگیری خردهفروشان و توزیعکنندگان مواد مخدر ۲۴ درصد افزایش داشته است و هزار و ۳۴۱ مورد طرح پاکسازی نقاط آلوده و کنترل محورهای مواصلاتی انجام شد.
فرمانده انتظامی چهارمحال و بختیاری بیان داشت: در سه ماهه ابتدایی امسال کشفیات مواد مخدر ۶۱ درصد افزایش یافته و یک تن مواد مخدر طی عملیاتهای مختلف کشف شد و دستگیری عوامل مختلف توزیع و قاچاق مواد مخدر نیز ۴۱ درصد افزایش یافت.
رویکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر اقدامات تچند بعدی است
همچنین سید قدیر مرتضوی، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان چهارمحال و بختیاری در ادامه این نشست عنوان داشت: رویکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر از اقدامات تکبعدی به اقدامات چندبعدی تغییر پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه سیاستها باید بلندمدت باشد، تصریح کرد: مهمترین آسیب و تهدید جامعه اعتیاد است و هنوز بین ساختارهای برنامهریز، مجری و حامی در بخش مبارزه با اعتیاد پیوند صورت نگرفته و شکافی وجود دارد که باید با اطلاعرسانی و آگاهی رسانی به ویژه از طریق رسانهها باید کاهش پیدا کند.
دبیر شورا خاطرنشان کرد: با اجرای طرح یاریگران زندگی، در سال گذشته سرعت شیوع اعتیاد در بین دانشآموزان استان متوقف شد و در هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر ۷۰ خانه ورزش به منظور پیشگیری از اعتیاد در استان راهاندازی و طرح مشاوره نیز انجام میشود.
۶۵ مرکز MMT در استان فعال است
علیمراد سلیمیان مسئول پیگیری کمیته درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر استان افزود: ۶۵ مرکز MMT در استان فعال است که از این تعداد پنج مرکز دولتی و۶۰ مرکز خصوصی است که به ازای هر ۱۵ هزار نفر یک مرکز وجود دارد اما با توجه به اینکه در برخی مناطق کمبودهایی احساس میشود درخواست افزایش مرکز ارائه اما به دلیل محدودیتها مخالفت شد.
وی با اشاره به اولویتهای استان عنوان داشت: کاهش مصرف به صورت تزریقی از اولویتهای مبارزه با مواد مخدر در استان است و در مراکز ترک اعتیاد سه داروی جایگزین متادون، اپیوم خوراکی و بوپرونورفین استفاده میشود.
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه سال گذشته ۱۳۶ بازدید توسط تیم نظارتی از مراکز ترک اعتیاد انجام شد، عنوان داشت: حدود ۲۴ هزار نفر زیرپوشش مراکز ترک اعتیاد استان هستند و در سالهای گذشته زنان به تعداد کم دچار اعتیاد و به مراکز مراجعه میکردند که این تعداد اندکی در حال افزایش است.
اعتیاد معضل اصلی آسیبهای وارده به فرد است
شهرام مقدس، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری چهارمحال و بختیاری نیز در ادامه این نشست گفت: در مبارزه با مواد مخدر سطح اول، گرفتاری فرد است که هر فرد مسئول سلامتی خود است و در سطح بعدی آگاهی و مهارت خانواده در برخورد با مسائل مختلف فردی و بینفردی و اجتماعی است.
وی افزود: اعتیاد نماد و پیامد مشکل است و معضل اصلی آسیبهای وارده به فرد است که در خانواده به واسطه عدم کارکرد منظم و درست ساختارها ایجاد و فرد و خانواده مهارت و آگاهی لازم برای برطرف کردن آن ندارند و برای تسکین مشکل به اعتیاد روی میآورد که مسکنی موقت است.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری چهارمحال و بختیاری توضیح داد: در سطح اجتماعی، همه مردم باید برای پیشگیری و مبارزه با اعتیاد مشارکت کنند که بخشی در قالب انجمنهای مردمنهاد و بخشی از طریق خانوادهها و افراد محقق میشود.
مقدس ادامه داد: باید زمینههای پیشگیری فراهم و مسئولیتهای اجتماعی برای پرداختن فعالیتهای سالم مانند ورزش، هنر و… از طریق همکاری و حمایت دستگاههای مختلف، کارخانهها و صنایع و ….نیز گسترش یابد و همه تشکلها فعال و موجب کاهش گرایش به اعتیاد شوند.
طرح پازک، “پیشگیری از اعتیاد زنان و کودکان”، در استان اجرا میشود
نرگس عسگری، مدیرکل بهزیستی استان در این نشست توضیح داد: انسان ابعاد مختلف جسمی، روانی و اجتماعی دارد که در پیشگیری و مبارزه با اعتیاد همه این ابعاد باید درنظر گرفته و به همین مناسبت نمیتوان برای همه افراد نسخه یکسان پیچید.
وی تاکید کرد: بهزیستی استان به عنوان دبیر کمیته پیشگیری از اعتیاد، مبارزه و پیشگیری از اعتیاد بانوان را در دستور کار قرار داده است، همچنین طرح پازک “پیشگیری از اعتیاد زنان و کودکان ” اجرا و یکی از ارکان این طرح حمایت از کودکانی است که دارای پدر معتاد هستند.
مدیرکل بهزیستی استان با ییان اینکه ۱۸مرکز اقامتی ترک اعتیاد در استان فعال است، تاکید کرد: طرح جامع بازتوانی از سال گذشته در شهر گندمان اجرا و در این طرح فرد معتاد به مدت یک سال از ابعاد مختلف، جسمی، روحی، اجتماعی و شغلی تحت درمان قرار میگیرد و خانواده آنها نیز میتوانند از خدمات مشاورهای آن بهرهمند شوند.
عسگری مطرح کرد: در استان ۶ مرکز MMT تحت نظارت بهزیستی وجود داشت که به علوم پزشکی واگذار و فقط یک مرکز کاهش آسیبهای ناشی از ترک فعال است که در این مرکز سیار با استفاده از ون پاتوقهای اعتیاد بازرسی میشود.
وی با اشاره به ماده ۱۶ قانون مبنی بر ارجاع به واسطه حکم قضایی ادامه داد: معتادین متجاهری که با شکایت خانواده و با حکم قضایی به مراکز ترک ارجاع داده میشوند مشمول این ماده هستند.
مدیرکل بهزیستی استان گفت: ۶هزار و ۸۸۳ نفر در سال ۹۸ و ۴ هزار و ۳۲۶ نفر در سال گذشته و هزار و ۴۰۰ نفر طی سه ماهه امسال از مراکز ترک استان خدمت دریافت کردهاند.
وی با بیان اینکه در سطح نخست، هرکدام از افراد جامعه مسئول مراقبت از سلامت خود هستند، اظهار کرد: در سطح دوم خانوادهها قرار دارند که میتوانند در کاهش آسیبهای اجتماعی اثرگذار باشند. وی خاظر نشان کرد خط ۰۹۶۲۸ آماده ارائه مشاوره اعتیاد به هموطنان می باشد.
افزایش ۶۱ درصدی کشفیات مواد مخدر در چهارمحال و بختیاری
فرمانده انتظامی چهارمحال و بختیاری گفت: در سه ماهه ابتدایی امسال، کشفیات مواد مخدر ۶۱ درصد افزایش یافته و یک تن مواد مخدر طی عملیاتهای مختلف کشف شد.
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=71934
- ارسال توسط : حسنی
- منبع : روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان چهارمحال و بختیاری
- 308 بازدید
- بدون دیدگاه