به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر، سردار سرتیپ پاسدار حسین اشتری صبح امروز در نشست تخصصی «یاریگران زندگی-همکاریهای فرابخشی و بینالمللی-پیشگیری از اعتیاد» که به مناسبت بزرگداشت سالروز جهانی مبارزه با موادمخدر برگزار شد، بیان کرد: یکی از موضوعات مهم در دنیا و به عبارتی در جهان موضوع موادمخدر است؛ همانطور که نماینده دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل UNODC اشاره کردند، بیش از ۲۷۵ میلیون نفر در جهان درگیر موادمخدر هستند که این یک موضوع استراتژیک برای جهان محسوب میشود و متأسفانه روند افزایشی موادمخدر در جهان نگرانکننده است.
وی با تأکید بر اینکه باید دستگاههای بینالمللی، سازمانهای مسئول، مسئولانه پای کار بیایند؛ افزود: توقع جمهوری اسلامی ایران این است که به این دستگاهها، بیشتر از گذشته و با برنامهریزی و اراده بیشتر و عزمی راسخ، این مبارزه و مقابله را ادامه دهند. همچنین باید یک آسیبشناسی در سطح بینالمللی انجام شود که چرا با این همه سازمانها و دستگاهها و اینکه واقعاً مطالبه مردم جهان برای مبارزه با این بلای خانمانسوز است، باز این روند رشد را ملاحظه میکنیم؟
فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران گفت: در جلسات بررسی آسیبهای اجتماعی که محضر مقام معظم رهبری با سران قوا و تعدادی از مسئولان ذیربط تشکیل میشد، ایشان ۵ آسیب را اولویت قرار دادند که در رأس آنها موضوع اعتیاد بود و ایشان شخصاً به این موضوع ورود پیدا کردند. در عین حال، در یکی از جلسات کلیپ کوتاهی محضر ایشان ارائه شد که محتوای آن، خانوادهای بود که سرپرست آن درگیر اعتیاد بود و در آن کلیپ، اثرات اعتیاد، به تصویر کشیده بود که ایشان فرمودند این موضوع را ضربدر هزاران نفر کنید و با نگرانی و دغدغه بسیار زیاد به این موضوع پرداختند و از همه مسئولین مربوطه خواستند پای کار بیایند و اقداماتی که باید در ایران انجام دهند، با شدت و قوت و برنامه پیش بروند.
اشتری ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران میتواند این ادعا را کند که پیشتاز در مقابله با موادمخدر و مبارزه با موادمخدر و پیشگیری از جرم است؛ دلیل این ادعا هم شهدایی است که تقدیم شده است؛ بیش از ۳۸۰۰ نفر از فرزندان این کشور در نیروی انتظامی در راه مقابله و مبارزه با ورود موادمخدر به شهادت و ۱۲ هزار نفر نیز در این به درجه رفیع جانبازی رسیدهاند و هیچ سندی نمیتواند قویتر از این باشد.
وی ادامه داد: به دلیل همجواری ایران با بزرگترین تولیدکننده و توزیعکننده موادمخدر دنیا یعنی افغانستان؛ بیشترین کشفیات از سوی ایران انجام میشود؛ به طوری که در سال گذشته، ۱۰۱۰ تن موادمخدر کشف شد؛ لذا چون ایران بیشتر در معرض خطر و آسیب است، بیشتر باید مراقبت، مقابله و مبارزه کند.
فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد کشفیات در مرزهای شرقی کشور انجام میشود، گفت: این افتخاری برای جمهوری اسلامی ایران است که ۹۰ درصد کشفیات در مرز است و مابقی در داخل شهرها انجام میشود و اگر این کنترلها در جدار مرز توسط مرزبانان و همکارانی که در این حوزه کار میکنند نبود، باید مقدار زیادی از آنها را در شهرهای مختلف پیدا میکردیم.
اشتری گفت: جمهوری اسلامی ایران برای در امان ماندن و سلامت جوانان و مردمان خود هم برای جوانان اروپایی و کشورهای دیگر میکوشد.
وی افزود: همکاران و عزیزانی که امروز در مرزها و شهرها در حال مبارزه هستند، هدفشان آن است که این بلای خانمانسوز از جمهوری اسلامی ایران و کشورهای دیگر رخت ببندد؛ لذا سازمانهای بینالمللی و همه کشورها باید قدردان زحمات جمهوری اسلامی ایران باشند.
فرمانده نیروی انتظامی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است هر اقدام و مبارزهای در این زمینه کنند یک کار بشر دوستانه است؛ بنابراین کار ما نباید مختص کشور خودمان باشد و مبادی دیگر را در نظر نگیرد.
اشتری در ادامه، طرح یاریگران زندگی را اقدامی بسیار خوب خواند و گفت: تجربه نشان داده است هر جا که از مردم در جمهوری اسلامی ایران استفاده کردیم، موفق بودهایم؛ لذا سازمانهای مردم نهاد، روحانیون، پیشکسوتان ورزش، هنرمندان و غیره باید پای کار بیایند و از ظرفیت آنها استفاده شود.
وی افزود: به همت همه عزیزان و بزرگواران، اصحاب رسانه و صدا و سیما و مرکز آموزشها و کمک آنها برای ریشه کن کردن این بلای خانمان سوز امید داریم که در سالهای آتی شاهد کاهش بیشتر این مسئله و پیشگیری قویتر با کمک همه مردم عزیز و سازمانهای بینالمللی باشیم.
فرمانده نیروی انتظامی در پایان گفت: نباید فراموش کرد که ما در این مقطع تحریم بودیم و نمیتوانستیم از تجهیزات و فناوری روز استفاده کنیم و این گلهمندی ما به سازمانهای مربوطه باید رسانهای شود اما با لطف و عنایت الهی و با تکیه بر دانش دانشمندان همه نیازهای خود را پاسخ دادهایم و امروزه ما هر دستگاه و تکنولوژی که لازم داشته باشم به یاری جوانان تأمین کردهایم.