امروزه تعداد زيادي از جوانها به موسيقي پاپ علاقمند هستند. آهنگسازان و خوانندگان موسيقي پاپ نيز اكثرا جوان هستند و يكي از نگرانيهاي مهمشان را مصرف موادمخدر توسط هم سن و سالهاي خود ميدانند. حميد عسگري يكي از خوانندگان محبوب موسيقي پاپ كه با آلبوم كما توانست بسياري را مجذوب هنر خود كند، نيز دغدغه اعتياد جوانها را دارد و در مورد گرايش آنها به اين مواد خانمانسوز به روابط عمومي ستاد مبارزه با موادمخدر ميگويد: دلايل سرخوردگي مانند بيكاري، فقر، شكاف طبقاتي و… كه در جامعه وجود دارد باعث افسردگي جوانان شده است و آنها وقتي ميبينند به آرزوهايشان نميرسند با مصرف مواد به حالت به ظاهر خوشبختي كه ميخواهند دست پيدا كرده و با استمرار در مصرف معتاد ميشوند. توجه كردهايد كه بيشتر كساني كه معتاد هستند يا تحصيلات بيشتري دارند يا خيلي خوشاخلاق و حساس هستند؟ چون آنها درك بيشتري دارند و بيشتر صدمه ميخورند و افسرده ميشوند.
وي با اشاره به نقش مهم خانواده در تربيت فرزندان ميافزايد: البته فقط فقر و بيكاري نيست كه جوانها را به سوي اعتياد ميكشاند. خيلي از پولدارها هم معتاد ميشوند زيرا انگيزهاي براي تلاش ندارند. درست است كه بايد با جوانها و بچهها صميمي بود اما در جايي كه لازم است بايد به آنها «نه» گفت. فرزندي كه هميشه «بله» ميشنود انگيزههايش را براي تلاش از دست ميدهد ، جوان نبايد وقت فكر كردن به غذا را داشته باشد. اين محبت به بچه نيست كه هر چيزي ميخواهد در اختيارش بگذاريم. ضمن آن كه فرزندان بايد از والدين خود حساب ببرند. اگر اين رفتارها نباشد والدين خودشان فرزندانشان را به جريانات خطرناكي همچون اعتياد وارد ميكنند.
اين خواننده پاپ با بيان اين كه تربيت سالم و درست همان تربيت قديمي است، ادامه ميدهد: محدوديت بعضي وقتها چيز بدي نيست. والدين بايد جذبه داشته و بعضي مواقع فرزندان خود را براي محافظت بيشتر از آسيبهاي اجتماعي در محدوديت قرار دهند. چه اشكالي دارد كه ساعت رفت و آمد فرزندان كنترل شود. ما تا وقتي كه بالغ نشده و خوب را به درستي از بد تشخيص نميداديم، اجازه نداشتيم شب را بيرون از خانه بمانيم ، به نظرتان اين بد است كه دوستان فرزندان توسط والدين سبك، سنگين شوند تا بتوانند آنها را از آدمهايي كه مشكل دارند دور كنند. والدين نبايد بگذارند فرزندانشان به مشكلاتي همچون اعتياد گرفتار شوند و بعد بخواهند آن را حل و فصل كنند. اين نوشدارو بعد از مرگ سهراب است. مسائل ريز و ساده خيلي مهم است و باعث ميشود كه بچهها از خانه جدا نشوند.
حميد عسگري در ادامه ميگويد: وقتي در ماهواره چنين تبليغاتي ميشود و تلفن داده ميشود به راحتي ميتوان رد شبكه توزيعكننده قرصهاي لاغري را گرفت. خيلي سخت است كه مسئولان امر به عنوان يك مشتري به شركتهاي توزيع داروهاي لاغري زنگ زده و دستگيرشان كنند؟ چند روز پيش تلفن منزلم زنگ زد ، صداي ضبط خانمي بود كه براي يك قرص لاغري تبليغ ميكرد. اين از طريق مخابرات قابل پيگيري نيست؟
او ميگويد: بايد نوجوانان و جوانانمان را آگاه كنيم. بسياري از آنها شناخت درستي از مواد مخدر ندارند. بهتر است بگوييم اعتقاد قلبي ندارند كه شايد يك قرص اعتيادآور باشد. جوانها فكر ميكنند به دليل وجود اين قرصها در داروخانهها پس مصرف آن مشكلي را به وجود نخواهد آورد.
اين خواننده پاپ در ادامه ميافزايد: هميشه هم نبايد انتقاد كرد و بايد نقاط مثبت عملكرد دولت را هم ديد. چند وقتي است برنامههاي خوبي در اين زمينه از تلويزيون پخش ميشود. چندي پيش داروي ريتالين را به عنوان آرامبخش به من داده بودند. هنوز از آن استفاده نكرده بودم كه برنامهاي در تلويزيون توجهام را جلب كرد و فهميدم كه اين دارو اثري مخدري دارد و فقط كودكان بيش فعال بايد از آن استفاده كنند ، مگر نه اين كه پول تبليغ چيپس و پفك جهت برنامهسازي براي مردم بايد خرج شود؟ خيلي خوب ميشد كه با درآمد تبليغ چيپس و پفك، برنامههاي خوبي براي مردم بسازيم. اولين اصل مهم حفاظت از سلامتي جوانهاست.
حميد عسگري در آخر ميگويد: اعتياد يك نفر باعث درگير شدن كل جامعه با موادمخدر ميشود. بنابراين اطلاعرساني و مبارزه با موادمخدر وظيفهاي است كه بر دوش تك تك ماست. در حال حاضر اكثر جوانها به شبكههاي اجتماعي روي آوردهاند پس بهتر است آنها را در شبكههاي اجتماعي آگاه كرد.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۳٫۲٫۱۵