به گزارش خبرنگار انتظامی باشگاه خبرنگاران پویا؛ سردار مجید کریمی صبح امروز در نشست خبری که در آستانه روز جهانی مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، اظهار کرد: مشکل اصلی ما در بحث مواد مخدر، متاثر از همسایگان شرقیمان است به طوریکه سالانه ۶ تا ۱۰ هزار تن موادمخدر در کشورهایی که در همسایگی شرقی ما قرار دارند، تولید میشود.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر افزود: اکنون در کشور افغانستان، از بذرهای اصلاح شده تولید خشاش و تریاک و امکانات بهروز مانند سلولهای خورشیدی برای مصرف برق چاههای زمینهای کشت مواد افیونی استفاده میشود.
وی بیان کرد: ۸۷۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان و ۸۰۰ کیلومتر مرز مشترک با مرز پاکستان داریم همچنین ۷۶ درصد مواد مخدر مکشوفه در مرزهای شرقی کشور کشف میشود.
این مقام انتظامی تصریح کرد: بالغ بر یک هزار و ۱۰ تن مواد مخدر در سال ۹۹ کشف شد که نسبت به سال ۹۸، رشدی ۲۴ درصدی داشت همچنین با این میزان کشفیات، رکورد جهانی کشف مواد مخدر شکسته شد.
کریمی ادامه داد: کشورهای اروپایی و روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر این کشورها بر بینظرین بودن رکورد کشف مواد مخدر توسط جمهوری اسلامی ایران اذعان داشتند.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: در سال گذشته هشت نفر از همکاران بنده در راه مقابله با مواد مخدر به شهادت رسیده و ۳۰ نفر در درگیریهای مسلحانه با قاچاقچیان به فیض جانبازی نائل آمدند همچنین در سال گذشته ۱۷۹ نفر از عناصر اصلی قاچاق مواد مخدر با اشراف اطلاعاتی شناسایی و بازداشت شدند که این رکورد نیز در نوع خود بینظیر است.
وی عنوان کرد: متاسفانه علاوه بر مواد مخدر سنتی، شاهد تولید شیشه در کشور افغانستان هستیم به طوریکه در سال گذشته ۱۶ هزار کیلوگرم ماده روانگران شیشه تولید شده در کشور افغانستان، توسط همکاران من از قاچاقچیان کشف شد که این زنگ خطر جدی برای کشور است.
این مقام انتظامی گفت: در سه ماه ابتدای سال جاری نیز پنج هزار و ۵۰۰ کیلوگرم شیشه در کشور شناسایی و توقیف شد که بخشی از آنها در روز جهانی مبارزه با مواد مخدر امحاء میشود.
کریمی متذکر شد: مجموع کشفیات در سه ماه نخست امسال نزدیک به ۳۰۰ هزار کیلوگرم است که بخشی از آنها به صورت گرم به گرم از معتادان متجاهر وخردهفروشان مواد مخدر کشف شده است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر گفت: بر اساس آمار UNODC، در سال ۲۰۲۰، بیش از ۲۲۴ هزار هکتار خشخاش در افغانستان تولید شده و کشور ما به عنوان نزدیکترین مسیر ترانزیت مواد مخدر از کشور افغانستان به کشورهای اروپایی است.
وی افزود: در سال گذشته، ۱۲ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان در سه ماه نخست سال جاری و سه هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به بنیانهای مالی قاچاقچیان مواد مخدر ضربه وارد شده است.
کریمی بیان کرد: فرآیند جمعآوری و نگهداری معتادان در کشور نیازمند بازنگری است؛ اقداماتی صورت گرفته اما کفایت نمیکند، پلیس این ظرفیت را دارد که معتادان متجاهر را در مدت ۴۸ ساعت جمعآوری کند.
این مقام انتظامی تاکید کرد: قانون میگوید فرد معتاد را باید در مراکز درمانی، سه ماه نگهداری کرد در صورتیکه یک تا دو سال وقت برای درمان فرد اعتیاد لازم است، سپس فردی که از نظر فیزیکی و روحی سمزدایی شده، نباید مجدداً رها شود.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: حتماً در دولت جدید، توجه ویژهای در حوزه نگهداری و درمان معتادان خواهد شد.