سردار علی آزادی در گفتگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه برنامه تحول راهبردی ۱۴۰۰ بسیار کاربردی است، گفت: اجرای آن، برای آینده، بسیار مثمر ثمر خواهد بود و شاهد تحولات زیادی در استان خواهیم بود.
وی ادامه داد: با برنامه تحول راهبردی، زمینه مناسب برای تنوع در نوع گرایی، خلاقیت و ابتکار در عرصههای مختلف ایجاد میشود و تعاملات منطقهای و بینالمللی در امر مبارزه با موادمخدر توسعه و روند بهتری خواهند یافت.
دبیر شورا با بیان اینکه در حوزه مقابله، شاهد اقدامات کنترلی برای مقابله لازم با موادمخدر و استفاده هوشمند از تجهیزات در گلوگاهها، گمرکات و فرودگاهها بهمنظور کشف سریع موادمخدر خواهیم بود، افزود: همچنین استفاده از تجهیزات جدید بهمنظور افزایش اقدامات اطلاعاتی و اشراف اطلاعاتی با هدف ضربه زدن به عناصر اصلی قاچاق و شبکههای مافیایی بینالمللی ترانزیت موادمخدر و روانگردان توسعه پیدا خواهد کرد.
آزادی بیان داشت: با این برنامه تحول، موضوعات پیشگیری، درمان، کاهش آسیب و توانمندسازی بهبودیافتگان و صیانت اجتماعی از آنان در اولویت قرار خواهد گرفت و در آینده نیز شاهد رضایتمندی مردم در امر ساماندهی معتادان متجاهر خواهیم بود.
وی گفت: همچنین شاهد رفع خلأهای موجود در موضوعات مختلف قضایی خواهیم بود و قانون جدید جاری خواهد شد که طبق آن، موضوعات رسیدگی به جرائم موادمخدر به سهولت انجام و تعیین تکلیف اموال منقول و غیرمنقول قاچاقچیان بهسرعت انجام میشود؛ البته اگر در استانها، دادسرای ویژه موادمخدر شکل بگیرد شاهد اقدامات بسیار خوبی خواهیم بود.
دبیر شورا اظهار داشت: در این برنامه تحول، ارائه تسهیلات بانکی به بهبودیافتگان مورد توجه قرار گرفته است و بانک اطلاعاتی جامعی از مجرمان به همراه اطلس جرم موادمخدر و آسیبهای اجتماعی در مناطق مختلف، خواهیم داشت که بسیار حائز اهمیت است.
آزادی گفت: همچنین در برنامه تحول راهبردی به فضای مجازی از دو جهت؛ یکی «استفاده از ظرفیت فضای مجازی و سایبری برای مخاطبان در امر پیشگیری، آموزش و اطلاعرسانی» و دیگری «مقابله و مبارزه با عرضه موادمخدر» توجه ویژهای شده است؛ که بسیار حائز اهمیت است.
وی یادآور شد که این موارد، در جهت بهبود وضعیت بهتر در استانها است و مجموع این تحولات، منجر به ارتقاء امنیت اجتماعی و احساس امنیت در محلات مختلف خواهد شد.
دبیر شورا در بخش دیگری از سخنان خود؛ راهاندازی مرکز جامع درمان اعتیاد، راهاندازی آزمایشگاه تشخیص و آنالیز انواع موادمخدر، راهاندازی دستگاه اسکن عنبیه در مرکز اجباری مرکز تبصره ۲ ماده ۱۶ و پلیس مبارزه با موادمخدر، برگزاری طرح چهره به چهره چکامه برای مدرسین و گسترش آموزشهای پیشگیرانه توسط مدرسین آموزشدیده به افراد ۱۳ تا ۱۷ سال در سطح استان، امحای موادمخدر مکشوفه غیر دارویی و غیر قابل استحصال در کردستان طی چند سال گذشته، برگزاری منظم جلسات بهویژه جلسات شورا با حضور استاندار و دیدار کارکنان شورا با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه را از مهمترین اقداماتی برشمرد که از سوی شورا در سال گذشته انجام شد.
آزادی؛ همچنین عدم حمایت از طرحهای پیشگیرانه در سطح استان، خلأ قانونی سیستم قضایی در برخورد با قاچاقچیان موادمخدر، کمبود ظرفیت کمپها جهت ساماندهی منسجم معتادان متجاهر و اعتبارات بسیار کمِ اختصاص یافته نسبت به ظرفیت معتادان را از جمله مشکلات پیشرو در استان در سالجاری برشمرد و گفت: این امور نیاز به تجدید نظر دارند.
وی گفت: امسال نیز در آستانه سالروز جهانی مبارزه با موادمخدر و با توجه به شرایط حاصل از بیماری کرونا در سطح کشور، سعی شده است از برنامهها بهصورت ویدئوکنفرانسی و استفاده از فضای سایبری باشند؛ از همین رو برگزاری و گسترش نمایشگاه مجازی در فضای دیجیتال و پیامرسانها، مصاحبه با هنرمندان و شخصیتهای مطرح ورزشی با هدف الگوسازی برای جوانان، اجرای برنامههای نشاط اجتماعی همچون کنسرت آنلاین در فضای مجازی، تقویت برنامه یاریگران زندگی در آموزشوپرورش و سایر نهادهای فرهنگی و تربیتی و تقدیر از فعالان عرصه مبارزه با موادمخدر در سطح استان از جمله برنامههای مهمی هستند که در آستانه سالروز جهانی در استان برگزار خواهند شد.
توجه ویژه به فضای مجازی با هدف پیشگیری از اعتیاد در برنامه تحول راهبردی ۱۴۰۰
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان کردستان گفت: در برنامه تحول راهبردی 1400 به فضای مجازی از دو جهت؛ یکی «استفاده از ظرفیت فضای مجازی و سایبری برای مخاطبان در امر پیشگیری، آموزش و اطلاعرسانی» و دیگری «مقابله و مبارزه با عرضه موادمخدر» توجه ویژهای شده است.
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=71605
- ارسال توسط : حسنی
- منبع : روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر
- 432 بازدید
- بدون دیدگاه