قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: خوابگاههاي دانشجويي و اماكن مجردی خطر ابتلا به اعتیاد را در افراد افزایش میدهند، در حقيقت بیشترین آمار معتادان از همين اماكن ميباشد.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر عليرضا جزيني در جلسه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر قم كه با حضور استاندار اين استان برگزار شد، گفت: اولويت اول ستاد در مبارزه با مواد مخدر، توجه به بحث پيشگيري است و نماد پيشگيري نيز توجه به رويكرد اجتماعي مبارزه با مواد مخدر است، در عين حال ستاد اقدامات كيفري و غير كيفري همچون صيانت، درمان و اشتغالزايي را در دستور كار خود دارد.
وي با بيان اينكه اساساً مواد مخدر به عنوان اولين آسيب اجتماعي در كشور مطرح است، افزود: وقتي ۵۵ درصد طلاقها، ۶۵ درصد همسرآزاريها و ۳۰ درصد كودكآزاريها به اين حوزه برميگردد و حدود ۴۶ درصد از زندانیان کشور مستقیماً و ۲۵ درصد از سایر زندانیان به صورت غير مستقيم به دليل جرایم مرتبط با مواد مخدر در زندانها به سر ميبرند، همگي بيانگر آن است كه مواد مخدر به عنوان يك آسيب جدي در كشور تلقي ميشود.
قائم مقام دبيركل ستاد در ادامه با اشاره به شيوعشناسي سال ۹۰ گفت: طبق سرشماري كه در آن سال انجام شد، يك ميليون و ۳۲۵ هزار نفر معتاد در كشور وجود دارند ليكن در نظر داريم در سالجاري سرشماري جديدي را از معتادان انجام دهيم.
جزيني با اشاره به تحقيقات انجام شده در سال ۹۰ گفت: طبق تحقيقات ۱/۱ درصد دانشآموزان سابقه مصرف قرص اکستازی دارند و ۴ دهم درصد از دانشآموزان نيز در سنین ۱۶ و ۱۷ سالگي یک بار ماده محرک شیشه را مصرف كردهاند، در جامعه دانشجويي نيز برخي از دانشجويان دانشگاههاي دانشگاه علوم پزشكي و دانشگاههاي تحت نظارت وزارت علوم به اين امر مبتلا هستند، خوابگاههاي دانشجويي و اماكن مجردي بيشترين آمار مربوط به اعتياد را تشكيل ميدهند، لذا ما معتقديم در مبارزه با مواد مخدر بايد از مردم كمك بگيريم و اگر مردم به كمك نيايند، كاري نميتوانيم از پيش ببريم.
وي بر توجه ويژه به اسناد بالادستي همچون سياستهاي كلي مبارزه با موادمخدر ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري (مدظله العالي) تاكيد كرد و گفت: نگراني ايشان از وضعيت مواد مخدر در كشور كاملاً مشهود است، و ايشان تمام موضوعاتي كه در امر مبارزه با مواد مخدر ميباشد، برشماري كردهاند كه در انجام برنامههاي اين حوزه بايد به اين سياستها توجهي ويژه داشت.
وي در ادامه، اقدامات شوراي هماهنگي استان قم و هماهنگي و تعامل ميان اعضاي شورا را خوب ارزيابي كرد و گفت: راهاندازي دهكده سلامت در راستاي توسعه بخش پيشگيري و درمان اعتياد از اقدامات قابل تحسين استان محسوب ميشود.
جزيني اظهار داشت: حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصد جرايم استان نيز توسط معتادان صورت ميگيرد كه اگر اين معتادان ساماندهي شوند در اصلاح جرايم كمك شده است.
قائم مقام دبيركل ستاد ادامه داد: در اين استان ۳۰ سازمان مردمنهاد در عرصه مبارزه با مواد مخدر فعال هستند، ۱۸ سمن در حوزه پيشگيري و ۱۲ سمن در حوزه درمان فعاليت دارند كه بايد اين ميزان توسعه يابد، ما به كمك خيرين هم ميتوانيم بخشي از مشكلات را حل كنيم اما بايد فرهنگسازي آن نهادينه شود و اين قشر اعتماد كنند كه ميشود به اين افراد كمك كرد.
جزيني در ادامه با اشاره به بخشنامه مربوط به اختصاص حداقل ۵ درصد از اعتبارات اشتغال كشور به امر اشتغال بهبوديافتگان گفت: بر اين اساس مقرر شده كه استاندار و رييس شوراي هماهنگي مبارزه و همچنين مديركل تعاون استان به عنوان رييس كميته اشتغال و توانمندسازي استان پيگيريهاي لازم را در جهت جذب و مصرف اعتبار مصوب دولت اعمال كنند، كه شورا بايد در اسرع وقت اين كميته را تشكيل و اقدامات لازم را براي اشتغال بهوبديافتگان و معتادان انجام دهد.
وي با اشاره به بند ۴ سياستهاي كلي مبارزه با مواد مخدر مبني بر اتخاذ راهكارهاي پيشگيرانه در مقابله با تهديدات و آسيبهاي ناشي از موادمخدر و روانگردان با بهرهگيري از امكانات دولتي و غيردولتي با تأكيد بر تقويت باورهاي ديني مردم و اقدامات فرهنگي، هنري، ورزشي، آموزشي و تبليغاتي در محيط خانواده، كار، آموزش و تربيت و مراكز فرهنگي و عمومي گفت: بر اين اساس ما از اين استان به دليل حضور مراجع تقليد و روحانيون و حوزه علميه توقع ويژهاي داريم و ميخواهيم كه حوزههاي علميه نيز در اين مبارزه، مشاركت جدي كنند.
جزيني افزود: تبليغات كاذب در خصوص كرمها و قرصهاي لاغري از توطئههاي استكبار است كه بايد كارهاي پيشگيرانه در اين امر صورت گرفته ، ما هم نقش روحانيون را در مباحث پيشگيري از اعتياد مهم ميدانيم.
وي در پايان بر توسعه مراكز درماني اعتياد بانوان، افزايش مراكز DIC ، تقويت مراكز كاهش آسيب، ايجاد نشاط اجتماعي، اجراي برنامههاي پيشگيرانه بر مبناي سند جامع پيشگيري اوليه از اعتياد تاكيد كرد.
هيچ يك از افراد جامعه از دام اعتياد در امان نيستند
همچنين محمدصادق صالحيمنش استاندار قم در اين جلسه با بيان اينكه قم در يك شاهراهي واقع شده كه همه ترددها از آن صورت ميگيرد، گفت: حيف است كه اين شهر روحاني، گرفتار آسيب اعتياد شود، دشمن نگاه ويژهاي به شهر قم دارد و در تلاش براي نابودي اعتقادات مردم است.
وي افزود: نيروي انتظامي با اقتدار، شجاعت و توان خود و در عين حال كمبود امكانات در حال انجام وظيفه است اما خواسته ما اين است كه نگاه ويژهاي به اين استان داشته باشيد تا ما از اين بلاي خانمانسوز در امان باشيم و مشكلات اين حوزه كاهش يابد.
صالحيمنش بيان داشت: هيچ يك از افراد جامعه و حتي اعضاي خانواده، دوست آشنا و اقوام خود ما ، از دام اعتياد در امان نيستند، لذا تلاش كنيم كه با عزم ملي و اراده جدي مشكل اعتياد را در استان حل كنيم.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۳٫۲٫۱۴