• امروز : سه شنبه - ۲۳ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 16 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Tuesday - 13 May - 2025
کل پست ها: 73642اخبار امروز : 8
6

ايجاد دفتر نمايندگي ستاد مبارزه با مواد مخدر در حوزه علميه قم

  • کد خبر : 7098
  • ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۸:۵۶

قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر ديدار با مرجع عاليقدر تقليد حضرت آيت‌الله جوادي آملي گفت: بحث آگاه‌سازي و پيشگيري از اعتياد، از اهميت بسزايي برخوردار است و ستاد در نظر دارد دفتري را در حوزه علميه ايجاد كرده تا تعامل بيشتري با اين نهاد داشته باشد.به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با […]

قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر ديدار با مرجع عاليقدر تقليد حضرت آيت‌الله جوادي آملي گفت: بحث آگاه‌سازي و پيشگيري از اعتياد، از اهميت بسزايي برخوردار است و ستاد در نظر دارد دفتري را در حوزه علميه ايجاد كرده تا تعامل بيشتري با اين نهاد داشته باشد.

به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر عليرضا جزيني در اين ديدار با اشاره به وضعيت مواد مخدر در افغانستان گفت: توليد مواد مخدر در افغانستان افزايش يافته به گونه‌اي كه كشت خشخاش در سال ۲۰۱۳ ، به ۵۵۰۰ تن رسيده است، در عين حال سود حاصل از قاچاق مواد مخدر در جهان ۶۸۰ ميليارد دلار مي‌باشد كه اين رقم در ايران سه ميليارد دلار برآورد شده است.

وي افزود: براساس ‏تحقیقات انجام شده در سال ۹۰، يك ميليون و ۳۲۵ هزار معتاد در كشور وجود دارد و ۴ دهم درصد از ‏دانش‌آموزان در سنین ۱۶ و ۱۷ سالگي یک بار ماده محرک شیشه را استفاده كرده‌اند كه امسال تصميم داريم طرح سرشماري معتادان و شيوع‌شناسي را در بين دانش‌آموزان انجام دهيم.

قائم مقام دبيركل ستاد اظهار داشت: مواد مخدر يكي از مهمتر‌ين آسيب‌هاي اجتماعي است و عامل اصلي ۵۵ درصد طلاق‌ها، ۶۵ درصد همسرآزاري‌ها و ۳۰ درصد كودك‌آزاري‌ها مي‌باشد.

جزيني با بيان اينكه قيمت هر كيلو شيشه از ۱۱۸ ميليون به ۱۸ ميليون رسيده است، گفت: آمارها در حوزه اعتياد نگران‌كننده است، از منظر مردم نيز، اولين دغدغه بعد از بيكاري، بحث اعتياد و مواد مخدر است و روزانه ده نفر بر اثر سوء مصرف مواد مخدر مي‌ميرند، به واقع هر كس به سمت مواد مخدر شيميايي برود رو به نابودي خواهد رفت.

وي با اشاره به اقدامات انجام شده در امر مبارزه با مواد مخدر گفت: پوشش ۹ ميليون نفر در برنامه‌هاي پيشگيري از اعتياد، كاهش ۱۹ درصدي مرگ‌ و ميرهاي ناشي از مصرف مواد مخدر در سال ۹۲ نسبت به سال ۹۱ ، افتتاح ۵ اردوگاه محكومين مواد مخدر (ماده ۴۲ قانون مبارزه با مواد مخدر) در سطح كشور، تحت درمان قرار گرفتن ۵۰ درصد جامعه معتادان، آموزش ۴۴ هزار معتاد در آموزش‌هاي فني و حرفه‌اي و افزايش سازمان‌هاي مردم‌نهاد اين حوزه به تعداد ۱۸۵۸ تنها بخشي از اين اقدامات است اما باز هم اعتقاد داريم همه مردم بايد در اين امر كمك كنند و امر مبارزه با مواد مخدر اجتماعي شود.

جزيني در ادامه گفت: در سال گذشته، ۱۵ هزار معتاد تحت پوشش مراكز درماني دولتي و غير دولتي استان قرار گرفتند، همچنين در سال گذشته ۷۶۰۰ كيلو مواد مخدر در سطح استان كشف و ۳ كارگاه توليد شيشه نيز منهدم شد كه اقدامات خوبي محسوب مي‌شوند اما باز هم بايد تلاش بيشتري شود.

وي ادامه داد: بحث آگاه‌سازي و پيشگيري خيلي مهم است و ستاد در نظر دارد دفتري را در حوزه علميه ايجاد كرده تا تعامل بيشتري با اين نهاد داشته باشد، همچنين توسعه مراكز درماني اعتياد در سطح استان در دستور كار قرار گرفته و در آينده نيز مركز درماني اعتياد ويژه بانوان راه‌اندازي خواهد شد.

آمارهاي موجود در حوزه اعتياد نگران‌كننده است
حضرت آيت‌الله جوادي آملي نيز در اين ديدار با ابراز نگراني از آمارهاي موجود در حوزه اعتياد گفت: بدترين دشمن و بهترين دوست در درون خود انسان است و اگر انسان‌ها رها فكر و انديشه نكنند، دست به خودزني و خودسوزي نمي‌زنند.

وي ادامه داد: اگر انسان با عقل خود تصميم بگيرد زانوي شهوت و غضب را به زنجير مي‌كشد و در صورتي كه انسان به خويشتن خويش بازگردد عقل را باز مي‌يابد و دشمن خود را نيز مي‌شناسد در اين صورت رها نمي‌شود ولي اگر رها شود نمي‌تواند جلوي ول‌انگاري و شهوت و غضب خود را بگيرد، اينجاست كه مي‌گويد هر چه مي‌خواهد بشود و بعد در دام بسياري از مشكلات مي‌افتد.

حضرت آيت الله جوادي آملي با بيان اينكه معتاد كارتن خواب ديگر نصيحت‌پذير نيست، تصريح كرد: انسان اگر بيكار باشد، بي‌شغل باشد، ازدواج نتواند كند و كار فرهنگي هم بر روي او نشود، مي‌شود انسان رها، اينجاست كه مي‌گويد من رها هستم پس هر چه مي‌خواهد بشود.

وي با بيان اينكه انسان اگر در مدرسه، محيط كار جامعه و هر جايي كه آسيب ديد، بايد ترميم شود، گفت: نبايد نااميد شد، بايد درد را پيدا و آن را ريشه‌اي حل كرد.

اين مرجع عاليقدر تقليد ادامه داد: در برخي موارد در كشور ما بي‌اخلاقي، رشوه و اختلاس اتفاق مي‌افتد بايد اينها را حل كرد تا به حل معضلات اجتماعي كمك شود.

حضرت آيت الله جوادي آملي در پايان خاطرنشان ساخت:‌ در كشور اسلامي نبايد فاصله طبقاتي وجود داشته باشد، ما بايد پاي حكومت اسلامي خود بايستيم، در اين صورت است كه بر مشكلات فائق خواهيم آمد.

منبع خبر:  روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۳٫۲٫۱۱ 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=7098

برچسب ها