فرمانده پلیس فرودگاههای کشور از کشف ۳۵۵ کیلوگرم انواع موادمخدر در۹ ماهه امسال در سطح فرودگاههای کشور خبر داد.
به گزارش سرویس «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سرهنگ حسن مهری با بیان اینکه تحقق امنیت پایدار در صنعت هوانوردی یکی از ماموریتهای پلیس فرودگاه است گفت: براساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی، پلیس ضمن استقرار در فرودگاهها، تامین امنیت بخشهای مختلف از جمله ترمینالها، باندها، مبادی ورودی و خروجی، پارکینگ هواپیماها، رمپهای پروازی و همچنین پیشگیری و مبارزه با سرقت، حمل موادمخدر، اسلحه و مهمات، قاچاق کالا، ارز و اشیاء ممنوعه را برعهده دارد.
وی، عملیات حج عمره و تمتع را از مهمترین ماموریتهای پلیس فرودگاه نام برد و افزود: در سال، بالغ بر ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار عمرهگذار از فرودگاههای کشور به سرزمین وحی اعزام میشوند که با هماهنگی و برگزاری جلسات با دستگاهها و نهادهای مدنی از جمله وزرات امورخارجه، سازمان حج و زیارت، ستاد مبارزه با موادمخدر ریاستجمهوری، صنعت هوانوردی، شرکت فرودگاههای کشور قبل از اعزام زائران به حج و حضور پررنگ پلیس در جلسات توجیهی کاروانها و ارائه توصیهها و هشدارهای لازم به زائران از خروج موادمخدر جلوگیری میشود.
وی گفت: تمام اقدامات تامینی برای سفر زائران بیتاللهالحرام اتخاذ شده و پلیس فرودگاههای کشور در این زمینه از آمادگی لازم برخوردار است.
مهری از زائران خانه خدا خواست هنگام عزیمت به کشور عربستان به هشدارهای پلیس و بروشورهائی که تهیه و در اختیار آنان قرارمیگیرد، توجه لازم داشته باشند.
وی با بیان اینکه علیرغم حضور پلیس در جلسات توجیهی کاروانها، آموزش همگانی، هشدارهای پلیسی، برخی از زائران تلاش میکنند تا به طرق مختلف و پیچیدهترین جاسازیها، موادمخدر را برای مصرف خود از کشور خارج کنند. گفت: در حال حاضر پلیس ایران قادر به کشف هرگونه جاسازی موادمخدر از سوی زائران است و بر همین اساس پلیس مصمم است از حمل حتی یک گرم موادمخدر جلوگیری کند.
مهری با بیان اینکه حمل موادمخدر به هر اندازه جرم محسوب میشود، به استقرار پرسنل مجرب و متخصص و «چهرهزن» در مبادی ورودی وسایل همراه و غیرهمراه زائران و نیز استفاده از تجهیزات فنی و دستگاههای موادیاب اشاره کرد و گفت: نیروی انتظامی مطابق قانون از ادامه سفر زائران بیتاللهالحرام که برای مصرف خود حتی یک گرم موادمخدر حمل کنند، جلوگیری و پس از تحویل ویزای این زائر به سازمان حج و زیارت؛ وی به دستگاه قضایی معرفی میشود.
مهری با اشاره به سختگیریهای کشور عربستان در بحث موادمخدر، از زائران خانه خدا خواست از حمل و نگهداری هرگونه مواد جدا پرهیز کنند.
وی، همراه داشتن برخی از داروهای درمانی را نیز در عربستان جرم دانست و درباره ممنوعیت برخی اجناس و اشیاء، گفت: انواع مایعات، ترشیجات، موادمخدر، متادون و ترامادول از جمله مواد ممنوع برای حجاج به شمار میآید و افراد بیماری که از داروهای خاص استفاده میکنند، باید داروهای خود را با پزشک کاروان چک کنند.
فرمانده پلیس فرودگاه با اشاره به اینکه زائران از حمل هرگونه داروی گیاهی که شباهت ظاهری به موادمخدر دارد به علت عدمشناخت پلیس کشور عربستان خودداری کنند.
وی ادامه داد: خوشبختانه طی دو سال اخیر، در مراسم حج اعم از عمره و تمتع، هیچ یک از زائران ایرانی به جرم حمل و مصرف موادمخدر توسط پلیس عربستان دستگیر نشدند که این موفقیت حاصل تلاش و حضور پر رنگ پلیس در جلسات توجیهی کاروانها، آموزش همگانی، اطلاعرسانی از طریق رسانه ملی و جراید رسمی کشور در سطح گسترده، تشریک مساعی مسئولان سازمان حج و زیارت، سازمان هواپیمایی کشور و مدیران کاروانها است.
توصیه های پلیس به بدرقه کنندگان و مستقبلان زائران بیتاللهالحرام
وی به حضور بدرقهکنندگان و مستقبلان زائران در فرودگاهها اشاره کرد و گفت: با توجه به حجم زیاد خودروها، محدودیت فضای پارکینگ در فرودگاه مهرآباد به علت عملیات احداث و بازسازی و نیز محدود بودن ورود و خروج خودروها به فرودگاه با ترافیک سنگینی مواجه می شویم، بنابراین مستقبلان از ورود به فرودگاه خودداری و ضمن هماهنگی با حجاج در مکانی غیر از فرودگاه به استقبال یا بدرقه آنان بروند.
وی همچنین از بدرقهکنندگان و مستقبلان خواست همکاری لازم را با مأموران انتظامی و عوامل راهنمایی و رانندگی برای پیشگیری وقوع از جرائم و تسریع در عبور و مرور و روان سازی ترافیک داشته باشند.
مهری ضمن اعلام آمادگی پلیس فرودگاه برای ارائه هر گونه خدمات به زائران، مستقبلان و مسافران از آنان خواست هرگونه حرکات و رفتار مشکوک را بلافاصله با پلیس درمیان بگذارید.
کشف ۳۵۵ کیلوگرم انواع موادمخدر در نه ماهه امسال
شیشه بیشترین ماده مخدر مکشوفه در فرودگاه های کشور
وی در ادامه از کشف ۳۵۵ کیلوگرم انواع موادمخدر در ۹ ماهه امسال در سطح فرودگاههای کشور خبر داد و افزود: از این میزان موادمخدر، حدود ۱۷۱ کیلوگرم آن را شیشه تشکیل میدهد که نسبت به بازده زمانی سال گذشته ۱۸ درصد رشد داشته است.
به گفته مهری، کشف تریاک حدود ۱۱۱ کیلوگرم، شیره تریاک ۵۴ کیلوگرم ، هروئین دو کیلوگرم بیشترین کشفیات موادمخدر ۹ ماهه امسال را شامل میشود.
وی با بیان اینکه وقوع سرقت در سطح فرودگاههای کشور از آمار بسیار پایینی برخوردار است، گفت: به دلیل آموزش ماموران پلیس، ظن آنان زیاد شده است، از سوی دیگر ازدیاد گشتهای پیرامونی و نصب دوربینهای مداربسته از دلایل دیگر کاهش سرقت در فرود گاههای کشور به شمار میآید.
مهری از کشف ۱۰۰ درصدی سرقتها در حوزه فرودگاه خبر داد و خاطرنشان کرد: کشفیات خودرو مسروقه در فرودگاه بیشتر از وقوع آن است و علت آن در گشتهای پلیس و کنترل شدید آنها روی پارکینگها و تردد خودروها در سطح فرودگاه است، بر همین اساس خودروهایی که در مکان دیگری سرقت شده در فرودگاه کشف میشود.
۱۱ میلیارد تومان ارزش تقریبی کالای قاچاق در ۹ ماهه امسال
فرمانده پلیس فرودگاههای کشور، ارزش تقریبی کالای قاچاق در ۹ ماهه اخیر را بالغ بر ۱۱ میلیارد تومان برآورد کرد.
برخورد پلیس فرودگاهها با مسافرکشهای غیرمجاز
مهری در ادامه از برخورد با مسافرکشهای غیرمجاز در حوزه فرودگاهی خبر داد و به سایت پلیس گفت: افراد شیاد با نیت سرقت، تحت پوش مسافرکش، بار مسافران را به سرقت میبرند.
وی از شهروندان خواست به محض خروج از سالن فرودگاه از تاکسیهای مجوزدار که به صورت قانونی در فرودگاه فعالیت میکنند، استفاده کنند و به مسافرکشهای غیرمجاز اعتماد نکنند.
استقرار پلیس در کلیه فرودگاههای غیرنظامی برنامه پلیس فرودگاه های کشور
وی به استقرار پلیس در کلیه فرودگاههای غیرنظامی براساس مصوبه ۵۲۹ شورای عالی امنیت ملی اشاره کرد و از استقرار پلیس در فرودگاه دزفول تا پایان امسال، افتتاح ساختمان پلیس فرودگاه پیام و استقرار ماموران پلیس در این فرودگاه در بهمن ماه امسال خبرداد.
به گفته مهری، مبارزه با قاچاق موادمخدر، کالا و دیگر جرایم از مهمترین برنامههای پلیس فرودگاههای کشور به شمار میآید و محکمتر از گذشته آن را دنبال خواهد کرد.
وی با اشاره به برگزاری دورههای استاندارسازی و تعالی رفتار کارکنان پلیس فرودگاه های سراسر کشور، بر بحث تکریم ارباب رجوع و برخورد خوب پلیس با آنان تاکید کرد و گفت: به سختی کار پلیس فرودگاه واقف هستیم اما خستگی و سختی کار نباید در برخورد و رفتار ماموران پلیس با مردم تاثیر بگذارد.
مهری همچنین به برگزاری دورههای آموزش زبان انگلیسی برای ماموران پلیس فرودگاههای بینالمللی اشاره کرد.
فرمانده پلیس فرودگاههای کشور به تعامل و همکاری تنگاتنگ سپاه حفاظت فرودگاه، سازمان هواپیمایی کشوری، شرکت فرودگاه ها و سایر سازمانها با پلیس اشاره کرد و گفت: تعامل و همکاری با دستگاه های مربوطه در بالاترین سطح قرار دارد.