• امروز : یکشنبه - ۲۰ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : 9 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Sunday - 10 November - 2024
کل پست ها: 72040اخبار امروز : 5
18
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با موادمخدر؛

ایران دارای گسترده‌ترین شبکه درمان و کاهش آسیب است

  • کد خبر : 68948
  • ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۲
ایران دارای گسترده‌ترین شبکه درمان و کاهش آسیب است
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه ایران، گسترده‌ترین شبکه درمان و کاهش آسیب را در دنیا دارد، گفت: بخش خصوصی در ارائه خدمات این شبکه، مشارکت جدی دارد.

دکتر رضا تویسرکان منش صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: ایران یکی از گسترده‌ترین شبکه‌های درمان و کاهش آسیب را در دنیا دارد که طی سه دهه ایجاد شده است و همچنین بخش خصوصی در ارائه خدمات این شبکه، مشارکت جدی دارد.
وی با بیان اینکه یکی از شیوه‌های درمانی در ایران، داوطلبانه است و افراد به مراکز درمان کاهش آسیب مراجعه می‌کنند، گفت: طبق قانون، ۸ نوع مرکز درمانی وجود دارد که افراد داوطلبانه می‌توانند خدمات درمانی این مراکز را دریافت کنند؛ به‌طوری‌که در سال ۹۹ بیش از ۹۶۴ هزار و ۹۲۲ نفر به ۷۴۲۸ مرکز سرپایی درمان اعتیاد که همان مراکز MMT و مطب هستند، مراجعه و خدمات دریافت کرده‌اند.
مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ادامه داد: همچنین مراکز اقامتی در کشور وجود دارند که آن‌ها را تحت عنوان کمپ‌ می‌شناسیم و درمان‌های میان مدت یا بلند مدت در اختیار افراد معتاد قرار می‌دهند.
تویسرکان منش ادامه داد: یک هزار و ۹۷ مرکز اقامتی میان مدت یا کمپ در کشور هستند که بیش از ۱۹۰ هزار نفر را در ۱۱ ماهه امسال تحت پوشش قرار داده‌اند و همچنین ۲۷ مرکز اجتماع درمان‌مدار یا TC در کشور هستند که مدت اقامت فرد در این مراکز بیشتر است و تا به امروز بیش از ۲۹۰۰ نفر را تحت پوشش داده‎اند.
وی بیا بیان اینکه مراکز کاهش آسیب دیگری هستند نیز وجود دارند؛ یعنی افرادی که به دلایل روحی یا جسمی، توانایی یا تمایل به ترک را ندارند و خودشان هم برای ترک مراجعه نمی‌کنند اما ما می‌خواهیم این افراد الگوی مصرف خطرناک را کنار بگذارند تا به‌نوعی بتوانیم گسترش بیماری‌های عفونی را کنترل کنیم که معروف‌ترین شان مراکز گذری هستند. در این مراکز، خدمات بسیاری به افراد معتاد ارائه می‌شود که عمده‌ترین آن‌ها در پاتوق‌ها انجام می‌شود و افراد می‌توانند از خدمات سرنگ و سوزن استریل رایگان بهره‌مند شوند.
مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد در بخش دیگری از سخنان گفت: نخستین موج HIV ایدز که در ایران اتفاق افتاد، مربوط به معتادان تزریقی بود که استفاده از سوزن مشترک باعث شد، موج و اوج‌گیری ایدز در ایران اتفاق بیفتد که با برنامه‌های بسیار جدی که در این بخش به‌منظور کاهش آسیب انجام شد، به گواهی سازمان بهداشت جهانی، یکی از موفق‌ترین برنامه‌های کاهش ایدز و بیماری‌های عفونی در دنیا بود؛ به‌طوری‌که اکنون الگوی انتقال HIV در ایران دیگر اعتیاد تزریقی نیست.
تویسرکان منش با بیان اینکه بیش از ۱۹۱ مرکز گذری در کشور وجود دارد که بیش از ۳۵ هزار نفر را تحت پوشش دارند، افزود: همچنین بیش از ۳۱۴ تیم سیار در کشور وجود دارند که خدماتی را به صورت سیار همچون خدمات تغذیه‌ای، سرنگ، سوزن و درمان‌ها و خدمات حمایتی و مددکاری را ارائه می‌دهند.
وی بیان کرد: ۶۹ سرپناه یا شلتر ویژه معتادان در کشور وجود دارند که علاوه بر خدمات درمانی اعتیاد، برای معتادان بیخانمان خدمات اقامتی ارائه می‌دهند که تاکنون بیش از ۱۰ هزار و ۶۵۰ نفر امسال از این خدمات استفاده کرده‌اند.
تویسرکان منش در پایان از راه‌اندازی ۲۶ کانکس با کمک سازمان بهزیستی و دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) و سازمان جهانی بهداشت خبر داد و گفت: این کانکس‌ها به بیش از ۴۵۰۰ نفر خدمات داده‌اند و در ۱۱ ماهه امسال نیز، ۳۶ مرکز گذری سرپناه راه‌اندازی شده‌اند که به ۲۰ هزار نفر خدمات ارائه کرده‌اند.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=68948
  • ارسال توسط :
  • منبع : روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر
  • 588 بازدید
  • بدون دیدگاه