• امروز : سه شنبه - ۱۷ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 5 - ربيع ثاني - 1446
  • برابر با : Tuesday - 8 October - 2024
کل پست ها: 71743اخبار امروز : 0
20

کشت و تولید مواد افیونی در افغانستان رو به فزونی است

  • کد خبر : 68916
  • ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۹
کشت و تولید مواد افیونی در افغانستان رو به فزونی است
مدیرکل امور بین‌المللی محیط زیست و توسعه پایدار – وزارت امور خارجه گفت: کشت و تولید مواد افیونی در افغانستان در حال گسترش و رو به فزونی است و ایران هم‌جوار با بزرگ‌ترین تولیدکننده مواد افیونی است که هر گونه تحول در کشت و تولید مواد افیونی در آن کشور می‌تواند برنامه‌های کاهش تقاضا و کاهش عرضه ایران را تحت تأثیر بگذارد.

محسن اسپری در نشست گفتگوی صمیمانه و تعاملی دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با سفرا و نمایندگان سیاسی مستقر در تهران که در زمینه ارتقاء همکاری‌های بین‌المللی در مبارزه با مسئله جهانی موادمخدر برگزار شد، با بیان اینکه براساس گزارش جهانی موادمخدر در سال ۲۰۲۰ ، مصرف موادمخدر در سراسر جهان رو به افزایش است، گفت: نوجوانان و جوانان بیشترین سهم مصرف‌کنندگان موادمخدر را تشکیل می‌دهند و موادی مانند کوکائین اساساً متعلق به افراد ثروتمند جوامع و جهان است؛ اما ابتلا به اختلالات ناشی از مصرف موادمخدر در میان جمعیت کم بهره‌مند اقتصادی رواج بیشتری دارد.
این مقام مسئول در وزارت امور خارجه بیان کرد: همه‌گیری جهانی کووید ۱۹ ، جهان را در یک بحران اقتصادی بی‌سابقه قرار داده است که می‌تواند به‌طور بالقوه‌ای در بازار موادمخدر اختلال ایجاد کند.
اسپری گفت: افزایش بیکاری و فقدان فرصت باعث می‌شود تا افراد فقیر و محروم درگیر الگوی مصرف پرخطر مواد و همچنین دچار اختلالات مصرف موادمخدر شوند و به سمت فعالیت‌های غیرقانونی مرتبط با موادمخدر – چه تولید و یا حمل‌ونقل – روی آورند.
وی افزود: کشت و تولید مواد افیونی در افغانستان در حال گسترش و رو به فزونی است و ایران هم‌جوار با بزرگ‌ترین تولیدکننده مواد افیونی است که هر گونه تحول در کشت و تولید مواد افیونی در آن کشور می‌تواند برنامه‌های کاهش تقاضا و کاهش عرضه ایران را تحت تأثیر بگذارد.
مدیرکل امور بین‌المللی محیط زیست و توسعه پایدار – وزارت امور خارجه بیان داشت: به‌رغم این مشکلات و موانع، ایران با سازمان‌های بین‌المللی ذی‌ربط از جمله آژانس‌های تخصصی موادمخدر و هیئت بین‌المللی کنترل موادمخدر سازمان ملل متحد همکاری تنگاتنگی دارد که می‌توان به تأسیس مرکز منطقه‌ای ظرفیت‌سازی و پژوهش در درمان اختلالات ناشی از سو مصرف در تهران اشاره کرد.
اسپری گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده است تا دستاوردها، تجارب موفق و همچنین ظرفیت‌های منطقه‌ای خود را در عرصه کاهش عرضه و کاهش تقاضا با جامعه جهانی از طریق کمیسیون موادمخدر سازمان ملل به اشتراک گذارد، همچنین نیاز است تا به برنامه‌های مبارزه با موادمخدر جمهوری اسلامی ایران بیش از پیش کمک و مساعدت شود.
همچنین الکساندر فدولوف نماینده دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) در این نشست با بیان اینکه این دفتر از سال ۱۹۹۹ در زمینه‌های کاهش عرضه و ظرفیت‌سازی در مدیریت مرزها و کنترل مرزها، کاهش تقاضا، کاهش آسیب و HIV و توسعه جایگزین و معیشت پایدار با دولت جمهوری اسلامی ایران رابطه نزدیک و تنگاتنگی دارد، گفت: برنامه جدید مشارکت کشوری ایران برای سال‌های ۲۰۲۵- ۲۰۲۱ در حال نهایی شدن است.
وی افزود: ایران در یکی از مسیرهای عمده قاچاق و ترانزیت موادمخدر از منشاء افغانستان به مقصد اروپا، خاورمیانه و شمال و شرق آفریقا واقع شده است.
فدولوف بیان کرد: بر اساس گزارش جهانی موادمخدر دفتر UNODC در سال ۲۰۲۰ ، ۹۱ درصد کشفیات جهانی تریاک و ۳۳ درصد کشفیات جهانی هروئین و مرفین توسط جمهوری اسلامی ایران انجام شده است.
وی با بیان اینکه موادمخدر و شبکه‌های جرایم سازمان یافته موادمخدر همچنان یک چالش جهانی هستند، اظهار داشت: موادمخدر جنبه‌های مختلف زندگی را از بین می برد و به جوامع آسیب می زند و همه کشورها از این مسئله متاثر هستند.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=68916
  • ارسال توسط :
  • منبع : روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر
  • 656 بازدید
  • بدون دیدگاه