سید مصطفی بحرینی در مراسم افتتاحیه مجموعه آموزش و اشتغالزایی بهبودیافتگان از اعتیاد در محل دهکده سلامی شیراز، اظهار داشت: فرد معتاد بیماری است که زمینه بروز همه خطاها را بهصورت بالقوه دارد و جامعه همواره درگیر آسیبهایی است که این افراد بر اثر اعتیاد ایجاد میکنند.
وی با اشاره به ایجاد ناامنی و ضربوجرح بهعنوان یکی از مشکلاتی که افراد بیمار ممکن است برای افراد عادی ایجاد کنند، گفت: در مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان موضوع ماده ۱۶ شیراز امکانات خوبی از لحاظ نظافت، درمان، آموزش، فرهنگی و ورزشی برای افراد مبتلا به اعتیاد وجود دارد که ظرفیت خوبی است.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان فارس حلقه مفقوده افراد معتاد را اشتغال عنوان کرد و اظهار داشت: بحث نظارت و بازگشت افراد معتاد به آغوش جامعه حلقه مفقودهای است که اگر نظارت نشود و امکاناتی در اختیار نباشد بازگشت دوباره بهسوی مواد مخدر را در پی دارد؛ لذا این حلقه مفقوده را میتوان با اشتغال جبران کرد.
در ادامه این مراسم، سلیمان کرمی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس گفت: هرساله هشت میلیارد تومان برای بیماران در دام اعتیاد جهت بازگشت به آغوش گرم خانواده هزینه میشود.
وی افزود: ترویج و گسترش آموزشهای فنی و حرفهای در راستای اشتغالزایی میتواند سبب ایجاد اشتغال و کاهش بازگشت معتادان به سمت اعتیاد شود.
این مقام مسئول در استان فارس فراگیری مهارتهای فنی را یکی از بهترین راهها در ایجاد کسبوکار برای معتادان بهبودیافته دانست و بیان داشت: در راستای توانمندسازی معتادان متجاهر، زمینه مهارت آنها باید بررسیشده و سپس آموزشهای لازم بر اساس تواناییهای هر فرد ارائه شود.
کرمی فرصتهای آموزشی فنی و مهارتی را بهعنوان یک رکن و مرحله اصلی در چرخه بهبودی بیماران اعتیاد دانست و خواستار استفاده حداکثری از ظرفیت دستگاههای دولتی و سازمانهای مردمنهاد در جهت تقویت و تداوم دورههای آموزشی فنی و حرفهای برای بهبودیافتگان از اعتیاد و فراهمسازی مقدمات اشتغال شد.
وی اظهار داشت: این مجموعه آموزشی که شامل کارگاههای خیاطی تولید لباس گان، ماسک ، جوشکاری ، فرغون سازی ، جوراب بافی و قالیبافی است با مدیریت و همکاری بخش خصوصی راهاندازی شده و در این کارگاه ۳۱ نفر مشغول به کار شدند.
دبیر شورا افزود: از ابتدای امسال تعداد ۱۵۲۶ نفر در مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان موضوع ماده ۱۶ شیراز تحت درمان قرار گرفتهاند و ۲۲۱ نفر از بهبودیافتگان در ۷ کارگاه مشغول به کار شدهاند و سرپرست هر کارگاه نیز از افراد بهبودیافته است.
گفتنی است چهار کارگاه اشتغالزایی ازجمله کارگاه جوراببافی، کارگاه سازه فلزی، کارگاه خیاطی و کارگاه قالیبافی در مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان موضوع ماده ۱۶ شیراز افتتاح شد.


