دکتر اسماعیل حیدریآزاد در جلسه مشترک بزرگداشت روز جهانی گمرک و کمیته مقابله با عرضه شورای هماهنگی استان در آستارا ضمن تبریک روز جهانی گمرک، گفت: قرار گرفتن در مسیر ترانزیت موادمخدر برای کشور و استان هزینهبر بوده و حجم فعالیتهای دستگاههای انتظامی و امنیتی را به شدت افزایش داده است.
وی افزود: جوانان و نوجوانان در تمام مقاطع سنی در معرض آسیبهای ناشی از سوء مصرف مواد مخدر قرار دارند و اکثر آسیبهای اجتماعی همانند قتل، طلاق، فرار از منزل، ضرب و شتم، خودکشی، سرقت، زورگیری و… ناشی از اعتیاد به موادمخدر سرچشمه میگیرد.
دبیر شورا بیان کرد: چنانچه این ابر آسیب که متأسفانه دامنگیر بسیاری از خانوادهها شده است، کنترل نشود، اثرات جبران ناپذیری را در سطح جامعه به دنبال خواهد داشت.
حیدریآزاد گفت: تاکنون ۳۸۰۰ نفر در راه مبارزه با مواد مخدر شهید و ۱۲۰۰۰ نفر نیز در این راه به درجه جانبازی نائل شدهاند و ۵۸ نفر از شهدا از یگان نیروی انتظامی استان بودهاند که در امر مبارزه با مواد مخدر به شهادت رسیدهاند.
وی دلیل اصلی قاچاق موادمخدر را سود سرشار قاچاق موادمخدر و سیاستهای توسعهطلبانه فرهنگی کشورهای استعمارگر دانست که با حمایتهای مستقیم و غیر مستقیم، سوداگران مرگ را برآن داشته که شیوهها و ترفندهای جدیدی را برای انتقال موادمخدر در سطح جهان بهکار گیرند.
دبیر شورا افزود: این استان پذیرای حجم بالایی از مسافرین و گردشگران است، لذا سالم سازی مناطق تفریحی، شهری و روستایی از لوث توزیع کنندگان و مصرف کنندگان مواد مخدر نقش به سزایی در تثبیت آرامش روانی هم وطنان و افزایش مؤلفه های مهم اجتماعی از جمله احساس امنیت خواهد داشت .
حیدریآزاد ادامه داد: گیلان بهواسطه داشتن مرزهای آبی و خشکی با کشورهای روسیه و آذربایجان از موقعیت حساسی در عرصه امنیت ملی و روابط دیپلماتیک برخوردار است و این موقعیت ممتاز میتواند موجب سوء استفاده دشمنان و تبدیل این استان به مسیر ترانزیت مواد مخدر به آذربایجان و از آن طریق اروپا شود؛ لذا میطلبد ضمن افزایش اشراف اطلاعاتی بر قاچاقچیان و باندهای مواد مخدر و مبارزه بی امان با سوداگران مرگ، میزان تقاضا را با افزایش آگاهی بخشی، اطلاع رسانی و همچنین ایجاد یک جنبش و بسیج همگانی با اولویت بخشی به امر پیشگیری از اعتیاد و تبدیل آن بهعنوان گفتمان مسلط بین مردم و مسئولین در سطح استان کاهش دهیم.
وی تصریح کرد: اعتیاد موضوعی چند وجهی است و پیامدهای اعتیاد در تمام عرصه های توسعه پایدار خود را نشان میدهد. یکی از گروههای هدف در راهبردهای مافیای مواد مخدر در ایران، نیروی کار فعال جامعه اعم از نوجوانان، جوانان و شاغلین در تمامی امورات تولیدی و اقتصادی است و متأسفانه سن اعتیاد به شدت رو به کاهش بوده و در تمامی سطوح تحصیلی، مشاغل مختلف، طبقات اقتصادی و اجتماعی نفوذ کرده و هیچ فرد و گروهی و هیچ محیطی از این پدیده شوم در امان نمیماند.
دبیر شورا به تشریح وظایف دستگاههای عضو شورای هماهنگی استان و کمیته های ۶ گانه زیر مجموعه شورا پرداخت و گفت: میطلبد فرمانداران و رؤسای شوراهای هماهنگی مبارزه با مبارزه با موادمخدر شهرستانهای استان برنامهریزی لازم جهت استفاده از نخبگان، معتمدین، ائمه جمعه و جماعات، روحانیت، دهیاران، شوراهای اسلامی شهر و روستا، اصحاب رسانه به ویژه فعالین فضای مجازی و ظرفیت عظیم بسیج با همکاری ادارات بهزیستی، هلال احمر، بهداشت و درمان، شهرداری ها، جهت افزایش اطلاع رسانی و آگاهی بخشی از سؤ مصرف موادمخدر و ایجاد یک جنبش عمومی همگانی پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با موادمخدر در سطح شهرستان ها را معمول دارند و دستگاههای عضو مکلفند نسبت به اجرای مصوبات ستاد مبارزه با موادمخدر و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اقدام کنند.
حیدری آزاد در ادامه؛ نقش شهرداریها در حوزه فرهنگی و همچنین کاهش آسیب اعتیاد را مهم و ضروری دانست و افزود: شهرداران لازم است با همکاری سایر دستگاهها از جمله بسیج، بهزیستی، هلال احمر، فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهداشت و درمان و… نسبت به اجرای برنامه های محله محور پیشگیری از اعتیاد اقدام کنند.
وی؛ استفاده از امکانات اداره کل آموزش فنی و حرفه ای برای حرفه آموزی به معتادین بهبودیافته جهت توانمندسازی آنها و پرداخت وام خوداشتغالی از سوی دستگاههای متولی و بازگشتشان به جامعه را بسیار ضروری دانست و افزود: تشکیل تیمهای نظارتی متشکل از دستگاههای ذیربط توسط شبکه بهداشت و درمان شهرستانها به منظور نظارت بر فعالیت عطاریها و اهتمام ویژه در راستای اجرای طرح یاریگران زندگی از مهمترین اقداماتی است که میبایست در سطح استان با دقت و حساسیت بالا اجرا شود و از شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستانها انتظار میرود بر چگونگی اجرای این برنامه های نظارت مستمر داشته باشند.
دبیر شورا افزود: در حال حاضر خط تلفن ۱۲۸ برای اولین بار با همت پلیس مبارزه با موادمخدر در استان راه اندازی شده است تا مردم عزیز بتوانند گزارشات مربوط به فعالیت عناصر تهیه و توزیع مواد مخدر را در اختیار پلیس مبارزه با موادمخدر قرار دهند و الحمدا…. با تلاش و همت بالای پلیس مبارزه با موادمخدر، حمایت های فنی و اطلاعاتی اداره کل اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه استان و همچنین حمایت دستگاه قضایی، یکی از استانهای موفق در افزایش کشفیات موادمخدر و نا امن سازی محورهای مواصلاتی برای قاچاقچیان موادمخدر هستیم و قرار گرفتن استان در رتبه سوم کشوری از منظر افزایش کشفیات نسبت به سال گذشته بیانگر تلاش و همکاری مجموعه دستگاههای عضو کمیته مقابله با ورود و عرضه مواد مخدر شورای هماهنگی می باشد.
حیدریآزاد به تلاشها و فعالیتهای شبانهروزی گمرک اشاره کرد و ضمن تقدیر از اقدامات گمرک آستارا در کشف ۳۲۴ کیلوگرم هروئین افزود: فعالیتهای گمرک از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است و دروازه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود.
وی ضمن تبریک روز جهانی گمرک از عملکرد خوب گمرک آستارا در کشفیات انواع مواد مخدر در این سوی مرز تقدیر کرد و گفت: بزودی شاهد نصب دستگاه جدید ایکس ری در گمرک آستارا خواهیم بود.
دبیر شورا در انتهای جلسه به نمایندگی از دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر کشور و استاندار با حضور امام جمعه، فرماندار و اعضای شورای تأمین شهرستان آستارا با اهداء لوح تقدیر و هدایای نقدی از مجموعه عوامل و دست اندرکاران کشف محموله ۳۲۴ کیلویی هروئین در گمرک آستارا تقدیر و تشکر کرد.
عدم کنترل آسیب اعتیاد، اثرات جبران ناپذیری را در سطح جامعه به دنبال دارد
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان گیلان از مجموعه دست اندرکاران کشف محموله 324 کیلویی هروئین در گمرک آستارا تقدیر کرد و گفت: اگر آسیب اعتیاد کنترل نشود، اثرات جبران ناپذیری را در سطح جامعه به دنبال خواهد داشت.
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=67932
- ارسال توسط : حسنی
- منبع : روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان گیلان99.11.14
- 397 بازدید
- بدون دیدگاه