خبرگزاری پانا:مدیر کل پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی گفت:با توجه به تسهیل اخذ مجوز برای آغاز فعالیت کمپ ها و مراکز درمانی ترک اعتیاد، نظارت ها و بررسی های سازمان بهزیستی نیز در این زمینه افزایش می یابد.
فرید براتی سده در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی پانا در خصوص نحوه عملکرد کمپ های ترک اعتیاد بیان کرد: موفقیت کمپ های ترک اعتیاد بستگی به عوامل مختلفی همچون فرد معتاد و توانایی ها و امکانات کمپ دارد و معمولا بین ۷ تا ۱۲ درصد از معتادان پس از ترک و بهبودی، در همین وضعیت بدون مواد مخدر باقی می مانند.
وی ادامه داد: آمارها نشان می دهند که در سال گذشته در حدود یک میلیون معتاد به کمپ ها و مراکز ترک اعتیاد مراجعه کرده اند و دوره درمان در کمپ های دولتی دوره ای یک ماهه است. اگرچه بخش زیادی از درمان های اعتیاد در مراکز درمانی و کمپ های غیر دولتی انجام می پذیرد.
مدیر کل پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی تصریح کرد: تعدادی از کمپ ها به صورت غیرمجاز مشغول به فعالیت هستند که با آن ها برخوردهای جدی می شود و غالبا هم گزارش عملکرد درست و منسجمی از این کمپ ها به دست سازمان بهزیستی نمی رسد و از این رو نمی توان به طور دقیق اعلام کرد که آیا این مراکز ترک اعتیاد نیز موفق عمل می کنند یا خیر اما آنچه که واضح است این است که میزان موفقیت ماندگاری درمان اعتیاد در کمپهای مجاز به علت رعایت اصول بهداشتی و روانی به مراتب بیشتر است.
براتی سده خاطرنشان کرد: با توجه به تسهیل اخذ مجوز برای آغاز فعالیت کمپ ها و مراکز درمانی ترک اعتیاد، نظارت ها و بررسی های سازمان بهزیستی نیز در این زمینه افزایش می یابد.
به گفته وی میزان تقاضای دریافت جواز احداث کمپهای درمان اعتیاد افزایش پیدا کرده است به طوری که در سال قبل ۳۰۰ تقاضا به سازمان ارسال شده بود و امسال تا کنون بیش از ۶۰۰ تقاضا به سازمان ارسال شده است.
مدیر کل پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی یادآور شد: دوره درمان کمپهای دولتی ترک اعتیاد یک ماهه است و آنچه که تحت نظر سازمان بهزیستی اداره میشود مربوط به کمپهای تخصصی درمان اعتیاد به شیشه است که از ویژگیهای متفاوتی در مقایسه با کمپهای غیر دولتی برخوردار است.