سید علی آقازاده نوزدهم آذرماه در هشتمین جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی اظهار کرد: موارد مخدر در جرایمی مانند سرقت، قتل، طلاق، فحشا و افزایش تعداد زندانیان همچنان بالاترین سهم را دارد، بر این اساس به هر میزان که لازم است باید تلاش داشته باشیم تا با هم افزایی در جهت کاهش مصرف مواد مخدر اقدام شود.
وی با تاکید بر اینکه اراده یک کشور می تواند در کاهش این آسیب اجتماعی تاثیر داشته باشد، گفت: مسلما با هم افزایی و صرف همه توان در کاهش این آسیب اجتماعی موفق خواهیم بود. در سال جاری با وجود کرونا، تلاش نهادهای موثر در کاهش مصرف مواد مخدر، قابل توجه بوده و با کشف بیش از ۵ تن مواد مخدر ۱۲ درصد افزایش کشفیات رقم خورده است ولی در کنار آن، افزایش مصرف نیز تخمین زده می شود.
استاندار مرکزی تصریح کرد: به فعالیتانجمن NA در استان اعتقاد دارم، اما متاسفانه اخیرا با شیوع کرونا بویژه در تابستان کاهش فعالیت این انجمن را کاهش بودیم. فعالیت این انجمن می تواند به کاهش مصرف مواد مخدر کمک کند و می توان با رعایت پروتکل های بهداشتی زمینه برگزاری جلسات این انجمن را فراهم کرد، چراکه تعطیلی فعالیت این انجمن می تواند مشکلاتی برای معتادان، بهبودیافتگان، خانواده معتادان و نیروی انتظامی بهمراه داشته باشد، البته فرمانداران به عنوان مسئول شهرستان باید فضای لازم برای جلسات این انجمن را در اختیار قرار دهند.
وی در خصوص تامین خودروی نیروی انتظامی افزود: تامین خودرو قبلا به تصویب رسیده بود و مشکلی در این راستا وجود ندارد و حتما پیگیر خواهیم بود.
اسلامخواه مدیرکل زندان های استان مرکزی نیز در این جلسه اظهار کرد: در حال حاضر ۲۲۳۶ نفر از زندانیان درمان نگهدارنده، ۲۵۰۰ نفر درمان سم زدایی و ۳۰۰ نفر درمان بدون دارو را دریافت می کنند.
وی افزود: از ابتدای سال تاکنون ۷۳۶ نفر در سطح استان از زندان ها آزاد شده اند که به صورت متوسط ماهانه ۹۰ نفر برآورد می شود، همچنین ۵۸۱ نفر نیز مرخصی رفته اند که برای ادامه درمان به مراکز دولتی ارجاع می شوند.
خواستار افزایش ظرفیت پذیرش مراکز دولتی یا همکاری مراکز خصوصی با ایجاد مشوق هایی مانند تامین دارو یا تامین هزینه درمان شد و گفت: اداره کل زندان های استان مرکزی سالانه ۶۰۰ میلیون تومان بابت درمان زندانیان هزینه می کند و پس از خروج زندانیان از بیمارستان می توان از ظرفیت بیشتر بخش دولتی و خصوصی استفاده شود.