به گزارش ایرنا، بهزاد ستاری روز یکشنبه در حاشیه افتتاح این مراکز به ایرنا افزود: مرکز مردان در زمینی به مساحت ۱۲ هزار و زیربنای ۲ هزار متر مربع شامل بخشهای سمزدایی، سالنهای مراقبتی و اقامتی، بخش درمان و اشتغال با ظرفیت ۲۰۰ نفر است.
به گفته وی، مرکز جامع بانوان نیز شامل همین بخشها با ظرفیت ۶۰ نفر پذیرش بوده و تمامی خدمات درمان و بازتوانی شامل سمزدایی و درمان پرهیز مدار، درمان اقامتی، اشتغال، درمان و آموزشهای روزانه و صیانت از خانواده در قالب یک مرکز به مددجویان ارائه خواهد شد.
مدیرکل بهزیستی استان اردبیل افزود: هدف عمده این مراکز اثر بخشی بیشتر برنامههای درمان، افزایش درصد بهبودی مقیمان و درمان کامل آنها است.
وی با اشاره به روند ارائه خدمات در این مراکز گفت: معتادان بعد از غربالگری، به مدت ۲ هفته در واحد سمزدایی تحت درمان پرهیزمدار قرار گرفته و بعد از آن به مدت ۳.۵ ماه در واحد اقامتی تحت درمان و بازتوانی قرار میگیرند.
ستاری بیان کرد: در این مدت علاوه بر ارائهدرمانهای روانشناختی، حرفهآموزی و ایجاد اشتغال از اولویتهای فعالیت این مراکز است.
او با بیان اینکه بعد از این مدت مددجویان از مرکز ترخیص شده و به مدت هشت ماه زیرپوشش برنامههای روزانه آموزشی و بازتوانی مستمر مرکز قرار میگیرند، افزود: از جمله این برنامهها الزام شرکت در جلسات آموزشی معتادان گمنام، آموزش و برنامههای صیانت از خانواده میباشد.
مدیرکل بهزیستی استان اردبیل گفت: اداره این مراکز و ارائه کامل برنامههای درمان مطابق با پروتکلهای ابلاغی، نیاز به همکاری جدی دستگاههای ذیربط با درمان و بازتوانی اعتیاد از جمله دانشگاه علوم پزشکی استان، اداره ورزش و جوانان استان، اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان و سایر دستگاههاست.