قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر نسبت به مصرف مواد روانگردان در میان دانشآموزان و دانشجویان هشدار داد و گفت: براساس تحقیقات انجام شده، ۱/۱ درصد ( يك و يك دهم درصد) دانشآموزان سابقه مصرف قرص اکستازی دارند و ۰٫۴ درصد از دانشآموزان حداقل یک بار ماده محرک شیشه را تجربه کردهاند.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، دكتر علیرضا جزینی صبح امروز در نشست خبری خود كه در مجموعه فرهنگي شقايق برگزار شد، با اشاره با عملكرد ستاد در سال ۹۲ گفت: در حوزه فرهنگي و پيشگيري ستاد اقدامات خوبي صورت گرفته كه ميتوان به برگزاري نشستهاي وزیر کشور و دبیرکل ستاد با اصحاب رسانههاي گروهي، ریاست سازمان بسیج، روئسای کانون مداحان، ورزشکاران و قهرمانان کشور، هنرمندان سینما مسئولان کمیته امداد و تشکلها و سازمانهای خیریه در راستاي اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر اشاره كرد.
وي افزود: انقعاد تفاهمنامه همكاري با نهضت سوادآموزي با هدف تقويت فرهنگ عمومي بهمنظور جلوگيري از گرايش افراد به اعتياد در سطح افراد بيسواد و كم سواد و تحكيم آموختههاي نوسوادان در سطح معتادان مشمول مقررات در مراكز درمان اقامتي ميان مدت و بلند مدت در استانهاي آذربايجان غربي، تهران و شهرستانهاي استان، كردستان و كرمان به صورت پايلوت و برگزاري ۳۸ دوره آموزشي تربيت كادر متخصص پيشگيري اوليه از اعتياد با هدف ارتقاء دانش و سطح آموزش كارشناسان پيشگيري در دستگاهها در ۳۱ استان كشور براي ۱۹۰۰ نفر از كارشناسان از ديگر اقدامات اين حوزه ميباشد.
قائم مقام دبيركل ستاد در ادامه برگزاري دوره ويژه آموزشي تربيت كادر متخصص در استان قم براي ۵۰ نفر از روحانيون و مبلغين، اجراي برنامه مشترك خانه و مدرسه با همكاري بهزيستي و آموزش و پرورش با هدف توانمندسازي خانوادهها، آموزش مهارتهاي زندگي و سبكهاي فرزندپروري و پيشگيري از سوءمصرف مواد مخدر به بيش از ۸۰۰ هزار نفر از خانوادهها، اجراي برنامه پيشگيرانه مدرسه مراقبت اجتماعمحور در ۵۸۲۲ مدرسه ابتدايي و متوسطه اول و دوم كشور و اجراي برنامه مدارس عاري از خطر در ۲۰۵۰ مدرسه متوسه اول دولتي را از ديگر اقدامات انجام شده در حوزه فرهنگي و پيشگيري در سال ۹۲ عنوان كرد.
جزيني در بخش ديگري از سخنان خود بيان داشت: در سال گذشته براي بيش از ۲۰ هزار نفر در خوابگاهها و محيطهاي دانشجويي برنامه پيشگيري از اعتياد اجرايي شد و همچنين ۹ ميليون نفر در محلههاي شهري و روستايي تحت اين آموزشها قرار گرفتند.
وي در ادامه نسبت به تغییر الگوی مصرف مواد مخدر از سنتی به صنعتی هشدار داد و گفت: بر اساس شیوعشناسی انجام شده در سال ۹۰ حدود یک میلیون و ۳۲۵ هزار معتاد در کشور وجود دارند که حدود ۵۳ درصد آنها شاغل، ۶۳ درصد متأهل و ۲۱ درصد آنان دارای مدرک لیسانس و بالاتر هستند.
وی همچنين به مصرف مواد روانگردان در میان دانشآموزان و دانشجویان هشدار داد و گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده در سال ۹۰، ۱/۱ درصد دانشآموزان سابقه مصرف قرص اکستازی دارند و ۴ درصد از دانشآموزان در سنین ۱۶ و ۱۷ سالگي یک بار ماده محرک شیشه را برای موفقیت در امتحانات خود تجربه کردهاند.
قائم مقام دبيركل ستاد ادامه داد: تحقیقات ما از دانشجویان و دانشآموزان نشان میدهد که این افراد به علت نداشتن اعتماد به نفس، ناامیدی نسبت به آینده و برای پر کردن اوقات فراغت و فرار از فشار درس به مصرف روانگردانها گرایش يافتهاند.
جزینی با انتقاد از برخی تبلیغات سوء نسبت به مصرف ریتالین و تأثیر آن در تقویت حافظه افزود: متأسفانه تبلیغاتی برای تأثیر مثبت مصرف ریتالین و برخی مواد مخدر در تقویت حافظه انجام میشود که طبق گزارشات واصله مصرف این مواد در برخی موارد منجر به سکته قلبی، مغزی و افسردگی ناشی از مصرف آن شده است.
وی با بیان اینکه خطر ابتلای دختران به مواد مخدر صنعتي بیش از پسران است، گفت: همچنین خطر استفاده پسران از سیگار و قلیان بیش از دختران است که مصرف این مواد میتواند مقدمهای برای مصرف مواد مخدر باشد و متأسفانه خطرپذیری دانشآموزان از نیم درصد به یک درصد افزایش یافته است.
جزيني در ادامه، توليد و پخش ۱۴۲۷ ساعت برنامههاي ديداري و شنيداري در زمينه پيشگيري از اعتياد از طريق صدا و سيما، اجراي طرحهاي مداخلات آموزشي و رواني- اجتماعي ويژه دانشآموزان در معرض خطر اعتياد و مداخلات و حمايتهاي رواني- اجتماعي و آموزشهاي درسي- مراقبتي ويژه دانشآموزان پرخطر را از ديگر اقدامات ستاد در حوزه فرهنگي و پيشگيري برشمرد و گفت: طرح آخر در مدارس مقاطع متوسطه اول و متوسطه دوم دولتی از طریق ادارات کل آموزش و پرورش استانها در راستای سند جامع پیشگیری از اعتیاد انجام شده است.
وي گفت: همچنين برگزاري ۵ جشنواره منطقهاي و نمايشگاه دانشجويي پيشگيري اوليه از اعتياد و برنامههاي ورزشي براي آحاد جامعه با رويكرد پيشگيرانه، اجراي طرح آزمايشي بسيج مبارزه همه جانبه با اعتياد بهمنظور آگاهسازي و اطلاعرساني و ايجاد فرهنگ ضد اعتياد در بين عموم مردم در استانهاي اصفهان، تهران، كرمانشاه، مازندران و همدان از ديگر برنامههاي اين حوزه ميباشد.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۳٫۲٫۱