• امروز : شنبه - ۳۰ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 21 - شوال - 1446
  • برابر با : Saturday - 19 April - 2025
کل پست ها: 73412اخبار امروز : 0
8

اتخاذ تمهیدات مقابله با مصرف دارو‌های اعتیادآور بین دانشجویان در فصل امتحانات

  • کد خبر : 655
  • ۲۵ دی ۱۳۹۱ - ۸:۴۹

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر، تمهیدات این ستاد برای مقابله با مصرف ریتالین و قرص‌های اعتیادآور در بین جوانان به ویژه دانشجویان در فصل امتحانات را تشریح کرد. بابک دین‌پرست درگفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، درخصوص برنامه‌های ستاد برای آگاهی جوانان از خطرات اعتیاد اظهار داشت: ستاد […]


معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر، تمهیدات این ستاد برای مقابله با مصرف ریتالین و قرص‌های اعتیادآور در بین جوانان به ویژه دانشجویان در فصل امتحانات را تشریح کرد.

بابک دین‌پرست درگفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، درخصوص برنامه‌های ستاد برای آگاهی جوانان از خطرات اعتیاد اظهار داشت: ستاد مبارزه با موادمخدر با اولویت قرار دادن رویکرد پیشگیری اولیه از اعتیاد در ۴ کانون هدف خانواده ، محیط‌های آموزشی (مدارس و دانشگاه‌ها) ، محله‌ها و محیط‌های کاری فعالیت‌های مناسبی را در ابعاد اطلاع‌رسانی ـ آگاه‌سازی ـ آموزش مهارت‌های زندگی ـ ارائه خدمات مشاوره‌ای و تقویت فعالیت‌های جایگزین در دستور کار دستگاه‌های فرهنگی و پیشگیری عضو و مرتبط با ستاد قرار داده است.

وی افزود: به گونه‌ای که در سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد که به کلیه دستگاه‌ها ابلاغ گردیده چارچوب سیاست‌ها ـ راهبردها ـ برنامه‌ها و پروژه‌های پیشگیری اولیه از اعتیاد مشخص شده است.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر اضافه کرد: در این راستا نوجوانان وجوانان بعنوان مهمترین گروه هدف مورد توجه واقع شده، از مهمترین برنامه های اجراء شده می‌توان به مواردی همچون ارائه خدمات پیشگیری از اعتیاد در محیط‌های آموزشی مدارس از طریق اجرای برنامه‌های مدارس مروج سلامت ـ آموزش مهارت‌های زندگی -برنامه‌های مدرسه محور، ارتقاء برنامه‌های جایگزین با هدف ترویج تحرک و نشاط اجتماعی در محیط های آموزشی، آموزش پیشگیری اولیه از اعتیاد به معلمان ـ مربیان ـ مشاوران و اساتید در محیط های آموزشی اشاره کرد.

وی افزود: شناسایی دانش‌آموزان و دانشجویان در معرض خطر و ارائه مشاوره‌های تخصصی، ترویج خدمات مشاوره‌ای در دانشگاه‌ها، راه‌اندازی نهضت پیشگیری از مصرف مواد در خوابگاه‌ها و خانه‌های دانشجویی از طریق برگزاری کارگاه های آموزشی پیشگیری اولیه از اعتیاد برای دانشجویان، تهیه وتولید برنامه های مستند کوتاه آموزشی برای گروه هدف نوجوانان وجوانان وپخش از شبکه های ملی واستانی صدا وسیما، بهره گیری از تمامی ظرفیت‌های دستگاهها از جمله وزارت ورزش وجوانان وشهرداری ها برای ایجاد نشاط اجتماعی در بین نوجوانان وجوانان نیز از دیگر برنامه‌های اجرا شده است.

دین پرست تصریح کرد: در سالجاری نیز از اهم برنامه های در دست اجرا از طریق دستگاههای آموزش وپرورش و وزارت علوم، تحقیقات وفناوری میتوان به برگزاری کارگاه‌های آموزش ارتباط مؤثر با دانش آموزان، شناخت عوامل محافظ وخطر،روش های پیشگیری اولیه از اعتیاد مقاطع راهنمایی ومتوسطه، تهیه وتولید بسته های آموزشی ویژه دانش آموزان، برگزاری جشنواره دانش آموزی نوجوان سالم از طریق فراخوان مقاله،عکس وفیلم کوتاه در خصوص عوارض وپیامدهای مصرف مواد با تأکید بر پیشگیری اولیه از اعتیاد ویژه دانش آموزان مقطع متوسطه تحصیلی استانهای سراسر کشور، تقویت برنامه های جایگزین (ورزش وهنر) ویژه دانش آموزان اشاره کرد.

وی اضافه کرد: برگزاری کارگاه های آموزشی مهارتهای زندگی وروش های پیشگیری اولیه از اعتیاد در خوابگاه ها ومحیط های دانشجویی دانشگاهها، برگزاری پنج جشنواره منطقه ای دانشجویی پیشگیری اولیه از اعتیاد از طریق فراخوان مقاله،عکس وفیلم کوتاه در خصوص عوارض وپیامدهای سوء مصرف مواد، تهیه وتولید بسته های آموزشی ویژه دانشجویان، تهیه وتولید وپخش برنامه های اطلاع رسانی وآموزش با اولویت خانواده وجوانان در عرصه پیشگیری از طریق شبکه های ملی واستانی سازمان صدا وسیما نیز از دیگر این برنامه‌هاست.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به فرارسیدن فصل امتحانات، ستاد چه تمهیداتی را در مقابله با مصرف ریتالین و قرص‌های اعتیادآور در بین جوانان به ویژه دانشجویان دارد اظهار داشت: هدف اصلی سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد کاهش میزان بروز اعتیاد به مواد در کشور است. بر اساس یکی از راهبردهای این سند، توسعه خدمات پیشگیری از اعتیاد در محیط های آموزشی (مدارس ودانشگاه ها) مورد تأکید قرار گرفته است.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: بر این اساس باید به گونه‌ای عمل کرد تا از دسترس بودن مواد بین نوجوانان و جوانان بعنوان یکی از عوامل خطر جلوگیری نمود. همزمان نیز با اتخاذ رویکرد پیشگیری فرهنگی و اجتماعی، نسبت به ارائه سبک و مدل زندگی سالم برای نوجوانان و جوانان مبادرت ورزید. ضمن آنکه با اطلاع‌رسانی مستمر و آرام نسبت به آشنا نمودن نوجوانان و جوانان با عوارض و پیامدهای سوءمصرف مواد با هدف شکل‌گیری دانش صحیح در آنان و نیز ارائه آموزش‌های مهارت‌های زندگی مبادرت ورزید تا با کسب اینگونه آموزش‌ها، باورها و نگرش‌های آنها نسبت به مصرف مواد تغییر یابد.

وی اضافه کرد: البته تقویت مراکز مشاوره ـ توسعه فعالیت‌های جایگزین هنری و ورزشی به منظور تحرک و نشاط اجتماعی، زمینه‌های شادابی سالم را فراهم خواهد ساخت و بدین ترتیب با مجموعه‌ای از اقدامات برشمرده، زمینه پیشگیری از اعتیاد در نوجوانان و جوانان فراهم خواهد شد.

دین پرست خاطر نشان کرد: بر این اساس ستاد مبارزه با مواد مخدر در سالجاری وبا همکاری وزارت علوم، تحقیقات وفناوری در راستای تفاهم نامه منعقده با آن دستگاه ، اقدام به برگزاری کارگاه های آموزشی مهارتهای زندگی، پیشگیری اولیه از اعتیاد برای دانشجویان و برپایی نمایشگاه با موضوع پیشگیری اولیه از اعتیاد نموده و همچنین اقدام به برگزاری جشنواره های دانشجویی در ۵ منطقه کشور با هدف توانمندسازی و جلب مشارکت دانشجویان با هدف ارتقاء همبستگی اجتماعی و احساس تعلق و تعهد آنان نسبت به برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد ـ افزایش سطح آگاهی و دانش آنان برای نفی رفتارهای مخاطره ‌آمیز فردی، بین فردی ـ محیطی و اجتماعی ـ شناخت قابلیت‌ها و استعدادهای آن‌ها و همچنین ایجاد موج فرهنگی و پیشگیری اولیه از اعتیاد در دانشجویان در سطح کشورنموده وتهیه وتولید بسته های آموزشی نیز از دیگر اقدامات جهت پیشگیری از اعتیاد در سطح دانشجویان بوده است.

 

منبع خبر: آنا ۹۱/۱۰/۲۵

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=655

برچسب ها