• امروز : شنبه - ۱۴ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 10 - محرم - 1447
  • برابر با : Saturday - 5 July - 2025
کل پست ها: 74021اخبار امروز : 0
10

قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر: ايران در مبارزه با مواد مخدر با بلغارستان شريك است

  • کد خبر : 649
  • ۲۳ دی ۱۳۹۱ - ۸:۰۷

قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ديدار با معاون مديركل مبارزه با جرائم سازمان يافته بلغارستان تاكيد كرد: جمهوري اسلامي ايران در مبارزه با مواد مخدر با بلغارستان شريك است و اين شراكت بالاتر از دوستي است.به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ مهندس طه طاهري در اين ديدار كه […]

قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ديدار با معاون مديركل مبارزه با جرائم سازمان يافته بلغارستان تاكيد كرد: جمهوري اسلامي ايران در مبارزه با مواد مخدر با بلغارستان شريك است و اين شراكت بالاتر از دوستي است.

به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ مهندس طه طاهري در اين ديدار كه در محل اين ستاد برگزار شد، گفت: جمهوري اسلامي ايران نگران وضعيت آينده مواد مخدر در كشور بلغارستان است؛ چرا كه آن كشور نقش بسزايي در مبارزه با ترانزيت مواد مخدر دارد.

وي با اشاره به مسيرهاي قاچاق مواد مخدر به بلغارستان از طريق كشورهاي عراق و تركيه بيان داشت: با خطوط جديدي كه براي ترانزيت مواد مخدر به آن كشور استفاده مي‌شود، مسلماً در آينده بلغارستان، با انباشتي از مواد مخدر روبرو خواهد شد.

قائم مقام دبيركل ستاد اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران نيز همچون بلغارستان، در محل ترانزيت مواد مخدر واقع شده و بر اين اساس مي‌بايست نشست سه‌جانبه‌اي ميان كشورهاي ايران، عراق و بلغارستان به منظور جلوگيري از قاچاق مواد مخدر صورت بگيرد.

طاهري افزود: بيشترين حجم كشفيات مواد مخدر در غرب ايران معطوف به مرفين و ديگر مشتقات ترياك است كه اينها بازار مصرفي در ايران ندارند بلكه بازار اصلي آنها، كشورهاي اروپايي است.

وي با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه‌هاي مختلف مبارزه با مواد مخدر اعم از مقابله، درمان و پيشگيري در كشورمان بيان كرد: سال ۸۹ قانون انجام عمليات‌هاي مشترك مبتني بر دليوري به تصويب رسيد كه براساس آن و طي تبادلات اطلاعاتي، عمليات‌هاي مشترك اجرايي مي‌شوند، همچنين بوسيله آزمايشگاه‌هاي مواد مخدر در كشور، مي‌توانيم مسيرهاي قاچاق مواد مخدر را به سمت بازار هدف، شناسايي كنيم.

اين مقام مسوول در ستاد گفت: مواد مخدر، از جرايم سازمان‌يافته است و بايد با اقدامات اطلاعاتي با آن مقابله و سركرده‌هاي اصلي قاچاقچيان را شناسايي و به آنان ضربه وارد كرد.

طاهري با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران، اولين كشور جهان مي‌باشد كه به توفيقات خوبي در بحث درمان اعتياد دست يافته است، افزود: ۶۰۰ هزار نفر در ايران، تحت روش‌هاي مختلف درمان دارويي همچون درمان جايگزين با متادون، اپيوم تينچر و ديگر پروتكل‌هاي درماني قرار دارند و در عين حال ۴۰۰ هزار نفر بهبوديافته بالاي سه سال در كشور ايران وجود دارد كه توانسته‌اند با روش درماني خوب و موفق پرهيزمدار به بهبودي برسند.

وي ادامه داد: همچنين در بخش پيشگيري از اعتياد در كشور برنامه‌هاي خوبي نظير اجراي سند جامع پيشگيري اوليه از اعتياد در محله‌ها، محيط‌هاي كاري و آموزشي و خانواده‌ها طي برنامه‌اي پنجساله، گنجاندن يك واحد درسي براي دانشجويان و اختصاص مبحث اعتياد و مواد مخدر در كتب درسي دانش‌‌آموزان و آموزش مهارت‌هاي زندگي در محله‌ها و خانواده‌ها انجام مي‌شود كه هدف از آن جلوگيري از ورود افراد سالم جامعه به چرخه اعتياد است.

قائم مقام دبيركل ستاد در ادامه، روابط ايران و بلغارستان را خوب و در سطح عالي عنوان كرد و گفت: بايد جلسات و برنامه‌ريزي‌هاي دو كشور در جهت هدف‌گذاري‌هاي مشخص در حوزه‌هاي درمان، پيشگيري، مقابله با پيش‌ساز و… معطوف شود.

طاهري با بيان اينكه ايران در مبارزه با مواد مخدر با بلغارستان شريك است، افزود: ايران آماده هر گونه همكاري با دولت بلغارستان است و ما نيز در زمينه‌هاي درمان، پيشگيري و كاهش آسيب مي‌توانيم با در اختيار قرار دادن تجربيات خود تعاملات خوب و سازنده‌اي با يكديگر داشته باشيم.

همچنین در این دیدار، برانيمير براتونف معاون مديركل مبارزه با جرائم سازمان يافته بلغارستان گفت: حدود ۲۰ هزار معتاد در بلغارستان وجود دارد و ما سعي داريم از تجارب ايران در راه مبارزه با مواد مخدر استفاده كنيم.

وي افزود: كارشناسان دو كشور بر اين باور هستند كه عمليات‌هاي مشترك مبتني بر دليوري نيازمند كار وسيع مخفي است و كنترل مافيا و شبكه‌هاي توزيع قاچاق مواد مخدر نياز به اطلاعاتي گسترده دارند تا بتوان به آنها ضربه اساسي وارد كرد.

 

 

منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر 91/10/23
 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=649

برچسب ها