دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی گفت: متاسفانه در برخورد با خرده فروشان مواد مخدر ضعف قانون مشهود است.
محمد حسین صالحی دوشنبه، ۲۴ شهریور ماه، در جلسه شورای فرعی هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان کاشمر که در محل فرمانداری برگزار شد، افزود: با توجه به اینکه دسترسی و تمایل دو عامل مهم در معتاد شدن یک فرد محسوب میشود و از سویی مقدمات هر دو عامل به نوعی در جامعه فراهم شده، وظیفه ما برای پیشگیری و مبارزه بیشتر شده است.
وی تصریح کرد: هر چند در زمینه مبارزه با مواد مخدر اقدامات زیادی انجام میشود ولی این اقدامات اثرپذیری ندارد که میطلبد عزم جدی با حضور همه ارکان نظام و انجام اقدامات در همه ابعاد با محوریت مردم در حوزههای پیشگیری، درمان و مقابله صورت پذیرد.
صالحی تصریح کرد: البته اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر در مجلس شورای اسلامی با تشدید مجازات خرده فروشان موضوعی است که در دست اقدام است.
وی عنوان کرد: شرایط موجود، نیازمند عزم جدی، حرکت جهادی و مشارکت حداکثری همه ارکان دولتی عمومی و مردمی در امر مبارزه با مواد مخدر است. اکنون در حال تدوین طرحی هستیم تا در قالب یک برنامه منسجم و همه جانبه که تمام حوزههای مبارزه از پیشگیری، درمان، صیانت گرفته و تا مقابله را شامل میشود، از سطح کوچکترین واحدهای تقسیمات کشوری(محلات در شهرها و روستاها) با تقسیم کار و تعیین شرح وظایف هر یک از بخشها، گام مهمی در جهت کاهش نرخ شیوع اعتیاد و سالمسازی محیط(محله، روستا و…) برداریم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی افزود: در این طرح که برگرفته از سند جامع مبارزه با مواد مخدر و سیاستهای ابلاغی ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری است با مشارکت برخی دستگاههای دولتی و عمومی و تشکلهای غیردولتی فعال در امر مبارزه با مواد مخدر، با هدف سالمسازی جامعه از سطح محلات و روستاهای استان اجرا میشود.
وی یادآور شد: در مرحله اول از هر شهر یک محله و از هر بخش یک روستا به عنوان پایلوت اجرایی خواهد شد.
افزایش ۲۰۰ درصدی کشفیات مواد مخدر
در این جلسه فرماندار کاشمر نیز گفت: با توجه به تغییر نگاه جامعه به فرد معتاد از حالت مجرم به یک فرد ناهنجار و بیمار رویکرد جلسات شورا در شهرستان علاوه بر اقدامات سختافزاری، بهکارگیری همزمان اقدامات نرمافزاری بوده است.
مسلم ساقی ناامنسازی فضا برای قاچاقچیان از طریق ایست و بازرسی، دستگیری توزیع کنندگان، اجرای طرحهای پاکسازی، فعالیت کمپها و کلینیکهای ترک اعتیاد را از مهمترین اقدامات در حوزه سختافزاری دانست.
وی با اشاره به اینکه این اقدامات هر چند لازم ولی کافی نیستند، در حوزه نرمافزاری نگاه شهرستان را فرهنگی دانست و اظهار کرد: کشفیات مواد مخدر توسط نیروی انتظامی شهرستان از ابتدای سال جاری تا کنون نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰۰ درصد افزایش داشته است.
ساقی تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد ۴ جلسه شورای فرعی هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان با ۱۴ مصوبه برگزار شده که مهمترین اقدامات انجام شده در حوزه شناسایی و جمعآوری معتادان متجاهر، گشت مشترک در حوزه بازرسی از عطاریها و فروشگاههای مواد غذایی در راستای پیشگیری از فروش برخی مواد ممنوعه، برگزاری دورههای آموزشی و اطلاعرسانی توسط دستگاههای فرهنگی برای اعضای جامعه هدف و بررسی رصد بازخورد دورههای آموزشی برگزار شده، استفاده از ظرفیت فضای مجازی در دوران پسا کرونا، ترغیب هیاتهای ورزشی، سمنهای فعال در امر ورزش و گروههای داوطلب نسبت به ایجاد فضای شور و نشاط با تشویق و تسهیل انجام ورزشهای متنوع در سطح شهرستان بوده است.
فرماندار شهرستان کاشمر همچنین با تأکید بر ایجاد ایست و بازرسی در محور کاشمر به کوهسرخ و نیشابور برای ناامن شدن محور مذکور برای قاچاقچیان مواد مخدر، خواستار تصمیمگیری در استان یا در سطح ملی برای تغییر و اصلاح روند صدور مجوز کسب عطاریها از حوزه اصناف به حوزه شبکه بهداشت و درمان برای نظارت تخصصی بیشتر شد.