استاندار کردستان به همراه فرمانده انتظامی و دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر و مدیرکل بهزیستی استان از مرکز جامعبازتوانی و درمان بیماران معتاد در سنندج بازدید کرد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان، بهمن مرادنیا در بازدید از این مرکز گفت: افتتاح این مرکز یکی از کارهای بسیار خوب در روند اجرای درمان بیماران معتاد است که خدا را شاکریم در این شرایط سخت کشور توانستیم بههمچون هدفی دست پیدا کنیم و این مرکز را در آینده نزدیک بصورت کامل و سیستماتیک و جامع راه اندازی کنیم تا بتوانیم بصورتهدفمند و با مدیریت جمعی که در آن وجود دارد، تعداد بیشتری از بیماران معتاد را به آغوش گرم خانواده بازگردانیم.
همچنین سردار علی آزادی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر بیان داشت: یکی از بندها و یکی از شاخههای مبارزه با موادمخدر و سوء مصرف آن بحث درمان بیماران معتاد است و البته یکی از مشکل ترین و یکی از پیچیده ترین آنها نیز همین مقوله درماناست که هم هزینه های زیادی را می طلبد.
وی افزود: مراکز بازپروری و درمان معتادان در حال حاضر عمدتا بصورت کمپ ها در حال فعالیت هستند که مراحل درمان را بصورتسنتی و آماتور انجام می دهند که در نتیجه ، شاهد حداقل بازگشت به زندگی در میان آنها هستیم؛ لذا وجود چنین مرکز جامع و پویاییدر استان احساس می شد و خدا را شاکریم که امروز شاهد افتتاح این مرکز هستیم که تمام مراحل بازپروری و درمان معتادین رابصورت کاملا جامع و هدفمند انجام می دهد و زیر نظر اکیپی از درمانگران و روانشناسان و با مدیریت جمعی اداره می شود.
قریشی مدیر کل بهزیستی استان نیز در سخنانی عنوان کرد: این مرکز علاوه بر درمان معتادین مهارت های فنی و حرفه ای و مهارتاموزی به بیماران معتاد فاقد شغل ارائه می دهد و در پایان اقامت نیز افرادی که سرپناه و خانوادهای ندارند، جهت اسکان و اقامت بهمراکز اقامتی و توانمند سازی ارجاع داده می شوند.
وی ادامه داد: فردی که در این مرکز پذیرش میشود یک سال در اینجا اقامت دارد که مدت ۴ ماه آن به سم زدایی و درمان آنها اختصاصدارد و ۸ ماه باقیمانده را به شکل سرپایی تحت نظر مدیریت مورد و با حمایت انجمن معتادان گمنام در جلسات آموزشی شرکت می کند.
ناصر کریمیان معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان نیز افزود: این مرکز با تجمیعی از روش های درمان در آینده ای نزدیک به بهرهبرداری کامل و جامع می رسد و فرد پس از پذیرش در این مرکز به مدت یک الی دو هفته سم زدایی کامل می شود و سپس در سه ماه ونیم بعد از آن بر اساس پروتکل های اجتماع درمان محور و بصورت اقامتی تحت درمان های جسمی و روانی و اجتماعی قرار می گیرند وما امید زیادی به برگشت تعداد بسیار بیشتری از بیماران معتاد در اینده داریم و قطعا در آینده خبرهای بسیار مسرت بخشی از درماناین بیماران خواهیم شنید.
وی ادامه داد: یکی از مزیت های این مرکز مشارکت دادن خود فرد و خانواده های انها در مراحل درمان است، چرا که ما هرکجا امور رابه خود مردم سپرده ایم و خود فرد را درگیر کرده ایم بهترین نتیجه را شاهد بوده ایم و در این مرکز هم روال کار به همین شکل است ومسئولیت اداره امور داخل این مرکز از نظافت گرفته تا شستشو و آشپزی بر عهده خود بیمار است.
کریمیان گفت: بعد از مرحله سم زدایی و اقامتی فرد بهبود یافته بر اساس درمان های سرپایی و با کمک انجمن های معتادان گمنام(NA) به مدت (۸ ماه در ۵۲ جلسه آموزشی (۳ ساعته) به شکل سرپایی تحت نظر مدیریت های مورد در کلاس ها و جلسات آموزشیباید شرکت کند.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان۹۹٫۰۶٫۱۸