دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجانشرقی گفت: اصلیترین هدف طرح یاریگران زندگی، غربالگری دانش آموزان، شناسایی آسیب ها و انجام مداخلات هوشمندانه است.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی؛ دکتر رضا استادرحیمی در نشستی که به منظور قدردانی از مدیران فعال در اجرای برنامههای تاثیرگذار در حوزه پیشگیری اولیه از اعتیاد در ناحیه ۵ آموزش و پرورش شهرستان برگزار گردید، با اشاره به ابلاغ طرح یاریگران زندگی از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر برای حمایت طبی و افزایش حساسیت اجتماعی در محیطها و گروههای مختلف گفت: اصلیترین هدف طرح یاریگران زندگی، غربالگری دانش آموزان، شناسایی آسیبها و انجام مداخلات زود هنگام هوشمندانه برای جلوگیری از ورود افراد و اقشار سالم جامعه به چرخه ویرانگر اعتیاد است.
وی با توضیح این نکته که ناآگاهی والدین، ارتباط ضعیف والدین و دانش آموز، فقدان انضباط در مدرسه، خانواده متشنج، فقر و محله حاشیه نشین احتمال ارتکاب به انواع بزهکاریها مانند سوء مصرف مواد را افزایش میدهد؛ گفت: در سال تحصیلی ۹۹-۹۸ موفق شدیم در ۲۰ درصد از مدارس کانون های یاریگری ایجاد کنیم که انشالله با کنترل شیوع بیماری کرونا در سال جاری شاهد اجرایی شدن برنامه ها و فعالیتهای متنوع جدید و همچنین تولید محتواهای نوعآورانه متناسب با مخاطبان با بهرهگیری از فناوریهای نوین باشیم.
دبیر شورا با اشاره بر اینکه خطر ابتلا به اعتیاد در سنین نوجوانی چندین برابر میشود به صورتی که نوجوانی و جوانی به عنوان مرحلهای از دوران رشد، ممکن است دامنهای از رفتارهای پرخطر را به همراه داشته باشد که سلامتی، عملکرد اجتماعی و تحصیلی فرد را تحت تأثیر قرار دهد، در ضمن بسیاری از این رفتارها تا دوره بزرگسالی تداوم مییابد. بنابراین، توجه کردن به این دوره از زندگی میتواند از رفتارهای آسیبزایی که هم فرد و هم کل جامعه را در معرض خطر قرار میدهد، جلوگیری کند.
استادرحیمی یکی از مهمترین عوامل کاهش سلامت جسمی و روانی را فقدان نشاط اجتماعی و عدم شناسایی گروههای هدف در معرض خطر و پر خطر دانست و گفت: ایجاد نشاط و توزیع عادلانه امکانات آموزشی،ورزشی و هنری میتواند از گرایش جوانان به سوی مواد مخدر جلوگیری کند.
در ادامه دکتر علمداری رئیس ناحیه ۵ آموزش و پرورش شهر تبریز با تقدیر از ورود هدفمند دبیرخانه شورا به مدارس واقع در محلات پرخطر و تدوین نقشه خطرپذیری خواستار تجهیز مدارس مزبور از حیث امکانات آموزشی و پرورشی و همراهی دیگر دستگاه های حمایتی و صیانتی برای مدیریت آسب های اجتماعی در سطح مدارس شد.
وی با اشاره به قرار گرفتن این ناحیه در منطقه حاشیه نشین تبریز بر لزوم توجه و حمایت همه جانبه همه دستگاه هابرای آگاه سازی خانواده ها از بلیه خانمانسوز اعتیاد شد.
در خاتمه از مدیران فعال در حوزه پیشگیری اولیه از اعتیاد قدردانی شد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی۹۹٫۰۶٫۰۲