دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس تاکید کرد که یکی از اولویتهای مهم در مبارزه تاثیرگذار با موادمخدر، وارد کردن ضربههای عمیق به بنیان اقتصادی این سوداگری سیاه است.
محمدرضا ابراهیمی سهشنبه ٢٠ مرداد در گفتوگو با خبرنگاران با بیان اینکه یکی از مهمترین نقاط ضعف در حوزه مبارزه با مواد مخدر طی چهل سال گذشته، وارد نشدن ضربه عمیق به بنیانهای اقتصادی موادمخدر بوده است، گفت: مصادره اموال و املاک منقول و غیرمنقول به عنوان یک دستور اصلی در دستور کار شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر قرار گرفته است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس خاطرنشان کرد که در این راستا، ١٤٠ دستگاه خودرو ضبط و توقیف شده از قاچاقچیان مواد مخدر به مزایده گذاشته شده است.
او در ادامه و با تاکید بر اینکه گردآوری و ساماندهی معتادین متجاهر از دغدغههای اصلی مردم، خصوصا ساکنان مناطق پرخطر در شیراز محسوب میشوند، افزود: حضور معتادان متجاهر در سطح شهرها علاوه بر مخدوش کردن منظر عمومی و تشدید مخاطرات اجتماعی و بهداشتی، عواقبی نظیر بروز سرقتهای خُرد را در پی دارد.
ابراهیمی با اشاره به اینکه اسفند سال گذشته به دلیل شیوع کروناویروس، گردآوری معتادان متجاهر در فارس متوقف شد، از اجرایی شدن این طرح از خرداد امسال خبرداد و گفت: برای اجرای این طرح دستورالعمل مشترکی از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر و ستاد ملی کرونا ابلاغ و بعد از رایزنیها و برگزاری جلسات متعدد، مرحله اجرا آغاز شد.
ابراهیمی خاطرنشان کرد که تاکنون ٩٠٠ نفر از معتادین متجاهر در ایام شیوع کرونا در مراکز ماده ١٦ و تبصره ٢ ذیل ماده ١٦ جمع آوری و ساماندهی شدهاند که تست کرونای ٢٥ نفر از آنها مثبت شده است و تاکید کرد که مثبت شدن تست ۲۵ معتاد متجاهر، فرضیه ایمنی این گروه نسبت به کووید۱۹ را باطل کرد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس همچنین گفت: برای تکمیل چرخه درمان معتادان متجاهر و کارتن خواب طی سالهای اخیر ١٠٩ معتاد در مشاغل کارگری با برخورداری از بیمه تامین اجتماعی و سلامت مشغول به کار شدهاند.
ابراهیمی ادامه داد: همچنین شهرداری ملزم شد که سه منطقه از شیراز را در اختیار یک کارآفرین قرار دهد تا ۱۰۰ معتاد پس از درمان به کار گرفته شوند؛ در این راستا تاکنون ۵۴ معتاد بعد از طی روند درمان به کار گرفته شدهاند. البته معتادان مشغول به کار شده بعد از اتمام ساعت کار، در خوابگاههای بهزیستی اسکان داده میشوند؛ علاوه بر آن ۵۰ معتاد نیز پس از درمان و با هماهنگی معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری، در شهرک صنعتی شیراز شاغل شدهاند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس با بیان اینکه امروز ظرفیت بالای درمانی برای معتادان ایجاد شده است، گفت: تاکنون ١٤٠ مرکز سرپایی درمان راهاندازی شده است.
ابراهیمی همچنین با بیان اینکه سالانه با دستگاههای اجرایی و فرهنگی استان تفاهم نامههای منعقد شده است، گفت: سال گذشته ١١ تفاهم نامه با اعتبار ١٦ میلیارد تومان مبادله شده که مهمترین آنها، تفاهم با آموزش و پرورش بود.
این مقام مسئول اضافه کرد: برای اجرای طرح ساماندهی متعادان متجاهر نیز یک میلیارد و ٧٧٠ میلیون تومان اعتبار گرفته شده و تمام آن را در اختیار سازمان بهزیستی قرار دادهایم.