• امروز : پنج شنبه - ۴ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 26 - شوال - 1446
  • برابر با : Thursday - 24 April - 2025
کل پست ها: 73473اخبار امروز : 0
7

ظرفیت مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب زنان معتاد متجاهر در مشهد افزایش یافت

  • کد خبر : 62933
  • ۰۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۹:۲۷

    دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی از افزایش ظرفیت مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب زنان معتاد متجاهر (موسوم به ماده ۱۶) در مشهد خبر داد. به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، محمدحسین صالحی گفت: فعالیت های فرهنگی، پیشگیری، توسعه مشارکت های مردمی و […]

 

 

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی از افزایش ظرفیت مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب زنان معتاد متجاهر (موسوم به ماده ۱۶) در مشهد خبر داد.


به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، محمدحسین صالحی گفت: فعالیت های فرهنگی، پیشگیری، توسعه مشارکت های مردمی و خدمات اجتماعی تاثیر زیادی در مقابله با گرایش افراد به سمت اعتیاد دارد و چون زنان معتاد متجاهر و بی‌خانمان بیشتر در معرض آسیب های اجتماعی قرار دارند تلاش بر این است که با جمع آوری و ساماندهی آنها هیچ زن معتاد متجاهری در شهر مشهد دیده نشود.


وی با اشاره با آسیب و زیان‌های اجتماعی،‌ روانی و امنیتی مواد مخدر بیان کرد: این بلای خانمان سوز سر منشاء بسیاری از آسیب‌های اجتماعی است که علاوه بر هزینه‌های سنگین به جامعه، بسیاری از جوانان و نیروهای فعال را معتاد و سرنوشت آنان را به تباهی می‌کشد.


دبیر شورا در مورد مرکز ماده ۱۶ زنان معتاد متجاهر مشهد گفت: این مرکز یکی از مراکز مهم و تاثیرگذار برای جمع آوری و بازتوانی معتادان بوده كه افراد با حكم قضايي در آنجا حضور دارند براي توانمندسازي آنها كارگاههاي آموزشي در زمينه هاي مختلف آشپزي، خياطي، كشاورزي و قاليچه هاي تزئيني در كنار نشستهاي مشاوره و روان درماني برگزار مي شود که لازم است ظرفیت‌های آن مورد توجه قرار گیرد و همه دستگاه‌ها به ویژه خیرین نسبت به برنامه‌های توسعه آن کمک کنند.


صالحی افزود: توجه به سلامت روح و روان زنان و دختران جامعه از اهمیت زیادی برخوردار است با مهارت افزایی و توانمندسازی بانوان می توان از بروز بسیاری از آسیبها پیشگیری کرد که این موضوع باید مورد توجه همه دستگاههای عضو شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر باشد.


وی گفت: اقدامات بسیاری در راستای پیشگیری از اعتیاد توسط بهزیستی در حال انجام است و آموزش خانواده با محوریت زنان یکی از اهداف مهم طرح یاری گران زندگی است . افزایش درصد اعتیاد در زنان و کاهش سن اعتیاد نگرانی و دغدغه‌های این زمینه را بیشتر کرده و ضروری است به فرایند آموزش و کاهش آسیب‌های اجتماعی در بین زنان توجه بیشتری شود.


دبیر شورا تصریح کرد: انتشار و همه‌گیری کرونا بسیاری از مسائل را تحت الشعاع قرار داد و جلسات حضوری آموزش زنان و خانواده برای افزایش آگاهی خانواده‌ها به منظور پیشگیری از اعتیاد به خاطر کرونا تعطیل شد از این رو با استفاده از فضای مجازی و همچنین ظرفیت های آموزشی سازمان های مردم نهاد ، فرآیند آموزش های پیشگیری از اعتیاد را در سطح استان دنبال کردیم.


صالحی تعداد معتادان متجاهر زن را در خراسان رضوی ‌حدود ۹۰۰ نفر عنوان کرد و گفت: ۶ درصد مجموع کل معتادان را زنان تشکیل می‌دهند.


وی افزود: با شیوع کرونا، ساماندهی معتادان متجاهر در مشهد با حساسیت خاصی پیگیری شد و در حرکتی هماهنگ میان شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، دستگاه قضایی ،بهزیستی، شهرداری، دانشگاه علوم پزشکی و نیروی انتظامی برای ساماندهی معتادان متجاهراقدام شد.


دبیر شورا ادامه داد: به منظور ارائه خدمات مطلوبتر و ساماندهی معتادان بی خانمان به دنبال جلب مشارکت خیرین و سازمان‌های مردم نهاد برای ایجاد خانه‌های حمایت برای تکمیل فرآیند ترک و صیانت و پایداری پس از بهبودی با توجه به اشتغال، تامین سرپناه، بازگرداندن افراد به کانون خانواده ها و مددکاری اجتماعی هستیم.


گفتنی است در این مراسم سالن شماره ۲ مرکز نگهداری بانوان جهت تفکیک سنی مددجویان ۱۸ تا ۲۹ سال با ظرفیت ۱۰۰نفر و به مساحت ۲۵۰متر مربع افتتاح شد این پروژه با بودجه ۶ میلیارد ریالی ازمحل اعتبارات ستادمبارزه با موادمخدر، در شهرستان مشهد افتتاح و مورد بهره برداری رسید.


منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۹٫۰۵٫۰۸

 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=62933

برچسب ها