• امروز : سه شنبه - ۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 24 - شوال - 1446
  • برابر با : Tuesday - 22 April - 2025
کل پست ها: 73451اخبار امروز : 2
7

ایجاد خانه‌های حمایت برای صیانت از درمان معتادان بهبودیافته در خراسان رضوی

  • کد خبر : 62919
  • ۰۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۵:۴۸

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی از ایجاد خانه‌های حمایت برای صیانت و پایداری درمان معتادان پس از ترک اجباری در مراکز ماده ۱۶ خبر داد. به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، محمد حسین صالحی در جلسه نظارت بر مراکز درمان اعتیاد گفت: اقامت و نگهداری […]


دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی از ایجاد خانه‌های حمایت برای صیانت و پایداری درمان معتادان پس از ترک اجباری در مراکز ماده ۱۶ خبر داد.


به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، محمد حسین صالحی در جلسه نظارت بر مراکز درمان اعتیاد گفت: اقامت و نگهداری معتادان متجاهر در مراکز ماده ۱۶ تا یک سال افزایش یافته که قبلا این دوره ۶ ماهه بود اما اکنون به خاطر شرایط خاصی که به وجود آمده ستاد ملی مبارزه با کرونا مجوز نگهداری تا یک سال داده است.


وی افزود: تعداد کل معتادان متجاهر خراسان رضوی حدود ۹ هزار نفر است که تقریبا ۵۰ تا ۶۰ درصد آنها در مشهد هستند که در مراکز ماده ۱۶ ترک اعتیاد، ظرفیت کافی برای ساماندهی و درمان همه این ۹ هزار معتاد متجاهر فراهم نیست.


دبیر شورا با اشاره به اینکه یک مرکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ ویژه زنان و ۹ مرکز هم ویژه مردان در این استان فعال است، گفت: هم اکنون یک مرکز هزار نفره در منطقه برزش آباد و یک اردوگاه ۳ هزار نفره در منطقه حسن آباد مشهد در حال تکمیل است و پنج مرکز منطقه‌ای ۲۰۰ نفره هم در پنج شهرستان خراسان رضوی راه‌اندازی می‌شود که تا پایان سال جاری ۵ هزار نفر به ظرفیت موجود نگهداری معتادان افزوده می‌شود ودر پایان سال ۱۴۰۰ این ظرفیت به ۷۵۰۰ نفر خواهد رسید.


صالحی تعداد معتادان متجاهر زن را در خراسان رضوی ‌حدود ۹۰۰ نفر عنوان کرد و گفت: ۶ درصد مجموع کل معتادان را زنان تشکیل می‌دهند.


وی در خصوص تغییر شیوه درمان و ساماندهی معتادان متجاهر در سال ۹۹ بیان کرد: معتادان متجاهر در مراکز ماده ۱۶ با اراده خود برای ترک اعتیاد مراجعه نمی‌کنند و به همین سبب ترک اعتیاد آنها نیز سخت‌تر است، بنابراین در شیوه درمان معتادان بازنگری می‌شود، چراکه با اجبار نمیتوان وابستگی روانی این افراد را به مواد مخدر از بین برد و افراد بعد از ترک اجباری در مراکز ماده ۱۶ مجدد مصرف مواد را از سر می‌گیرند.


دبیر شورا ادامه داد: بنابراین در سال جاری ما به دنبال جلب مشارکت خیرین و سازمان‌های مردم نهاد برای ایجاد خانه‌های حمایت برای تکمیل فرآیند بهبودی هستیم، در واقع این مراکز، مراکز اختیاری ترک اعتیاد هستند که معتادان متجاهر پس از ترک در مراکز ماده ۱۶ با اختیار خودشان به آنجا می‌روند.


صالحی مبنای کار خانه‌های حمایت را صیانت و پایداری پس از بهبودی شامل مسائلی مانند اشتغال، تامین سرپناه، بازگرداندن افراد به کانون خانواده ها و مددکاری اجتماعی توصیف کرد.


منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۹٫۰۵٫۰۸

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=62919

برچسب ها