دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی از خبرنگاران و فعالان رسانه در حوزه مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی تقدیر کرد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی، محمدحسین صالحی در نشست با خبرنگاران و فعالان رسانه ای و اجتماعی گفت: اعتیاد به مواد مخدر علاوه بر زیانهای جدی و خطرناک جسمی و روحی، عوارض و مشکلات فراوان خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی نیز دارد و افزایش جرایم مرتبط با مواد مخدر همچنین فقر و تکدیگری و نیز ناهنجاریهای اخلاقی و فرهنگی از جمله آنهاست.
وی افزود: افزایش آمار معتادن از یک طرف و کاهش سن مصرف مواد مخدر از طرف دیگر نشان از جدی بودن این معضل دارد که باید نهادهای مرتبط در زمینه پیشگیری و کاهش این آمار تدبیری اندیشه کنند اما یکی از مهمترین ابزارهایی که میتواند در پیشگیری و مقابله با شیوع و سوء مصرف مواد مخدر موثر باشد به کارگیری هوشمندانه و کارآمد رسانههای ارتباط جمعی است چون با ارتباط با رسانه میتوان پیامهای پیشگیری را به مخاطبان انتقال داد و مردم هم در این خصوص آگاهتر شوند.
دبیر شورا نقش رسانه ها بویژه صدا وسیما را درآگاهی بخشی و پیشگیری از پدیده اعتیاد مهم برشمرد و افزود: در صورتی که برنامههای رسانهها بر نحوه ارتباطات بین نوجوانان، خانوادهها وگروهها و آموزش های مهارت زندگی متمرکز شوند با تاثیر گذاری مثبت میتوانند پایههای پیشگیری اولیه را بنا نهند.
صالحی گفت: امروزه رسانهها میتوانند با توجه به آثار و پیامدهای خطرناک اعتیاد، خانوادهها را آموزش دهند تا از گرایش به مواد مخدر و اعتیاد دور شوند راههای مختلفی در بحث پیشگیری از مواد مخدر از خانواده تا دانشگاه و محیط اجتماعی مطرح است که از مهمترین ابزارها میتوان به رسانه و کارکرد آگاهسازی و نقش آن در پیشگیری از اعتیاد اشاره کرد.
وی ادامه داد: وسایل ارتباط جمعی علاوه بر انتقال خبر و تشریح واقعیت ، با تحلیل علمی پدیدههای اجتماعی و آگاه سازی انسانها از این علل باید موجبات تغییر در جهان بینی و موجبات آگاهی انسانها از آسیب های اجتماعی و اعتیاد را فراهم سازند.
دبیر شورا گفت: جلب مشارکت عمومی در خصوص پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با آن مستلزم یک فرآیند ارتباطی است. اولین اصل در این بخش، اصل آگاهی است رسانهها برای جلب مشارکت مخاطبان خود باید محمل و موضوع آگاهیهای لازم را در خصوص مضرات مواد مخدر و روان گردان دراختیار شهروندان قرار دهند .
صالحی با اشاره به رسالت خطیر رسانه ها در عرصه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی جامعه برای پیشگیری از اعتیاد، گفت: نفوذ و نقش رسانه ها در فرهنگسازی مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد مهم و تاثیرگذار است.
وی با اشاره به فعالیت ۲۴۷ نشریه چاپی، ۸۷ نشریه برخط، ۲۱ رسانه الکترونیک غیربرخط و ۵ روزنامه در استان خراسان رضوی، اظهار كرد: با توجه به نفوذ رسانه ها و فضای مجازی بعنوان رسانه های تاثیر گذار و فراگیر در میان مردم، می توان با كمك آنها و اطلاع رسانی مطلوب و به موقع اقشار مختلف مردم را از خطرات مواد مخدر آگاه كرد و در پیشگیری از اعتیاد بیشتر موثر بود.
دبیر شورا با بیان اینكه شورای هماهنگی با مواد مخدر با آغوش باز آماده همكاری با رسانه ها برای مقابله با معضل اعتیاد است، افزود: رسانه های گروهی حلقه واسط بین مردم و مسئولان و چشمان تیزبین جامعه هستند كه باید خانواده ها را از پیامدهای شوم مصرف مواد مخدر آگاه كنند.
صالحی یادآور شد: در راستای اجتماعی شده مبارزه با مواد مخدر و شعار یاری گران زندگی ، مبارزه با این بلای خانمانسوز باید به یك گفتمان اجتماعی و مطالبه همگانی تبدیل شود كه این مساله به معنی استفاده از همه ظرفیتهای موجود بویژه رسانه ها برای مهار پدیده شوم اعتیاد است.
گفتنی است در پایان این نشست، از تعدادی از خبرنگاران و فعالان رسانه در حوزه مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی تقدیر شد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی۹۹٫۰۴٫۲۸