نمایشگاه دائمی یاریگران زندگی در حوزه پیشگیری از آسیب های اجتماعی در محل خانه سنتی وقف شده یک خیر یزدی افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان یزد، مدیرکل آموزش و پرورش استان در آیین افتتاحیه این نمایشگاه که با حضور دبیر شورا، مدیرکل آموزش و پرورش، معاونین پرورشی و فرهنگی و روسای نواحی آموزش و پرورش استان و جمعی از مدیران سازمانهای مردمنهاد فعال در امر پیشگیری از اعتیاد، افتتاح شد، گفت: مدارس با توجه به کارکردهای مهم آموزشی،تربیتی و اجرای برنامه های فرهنگ سازی پیشگیرانه، نقش بسزایی در توانمندسازی نوجوانان و مراقبت از آنها در برابر آسیب های اجتماعی دارند.
وی مهم ترین ماموریت راهبردی آموزش و پرورش را اجرایی شدن سند تحول بنیادین عنوان کرد و افزود: یکی از شاخص ترین رویکردهای این سند، ارتقاء سلامت دانش آموزان است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان تصریح کرد: به منظور ارتقاء سلامت دانش آموزان، اقدامات مهمی توسط آموزش و پرورش انجام شده و آموزش های مرتبط با پیشگیری از رفتارهای پرخطر و آسیب های اجتماعی یکی از این فعالیت ها بوده که در حال انجام است.
عباسعلی دانافر با بیان اینکه طبق برآوردها 25 تا ۳۵ درصد دانش آموزان در معرض آسیب های اجتماعی هستند خاطرنشان کرد: شناسایی، غربالگری و آموزش دانش آموزان دچار مشکلات اجتماعی و خانوادگی هستند از جمله مسئولیت های مهم آموزش و پرورش است که باید دقیق و کارشناسی انجام شود.
وی بیان داشت: هدف از برگزاری این نمایشگاه آگاهی بخشی،ترویج و فرهنگ سازی در بین خانواده و بخصوص دانش آموزان در خصوص پیشگیری از آسیب های اجتماعی و در راس آن اعتیاد بعنوان سرمنشاء آسیب ها عنوان کرد.
در ادامه سید مصطفی کرباسی دبیر شورا ضمن تشکر از این خیر -حاج محمدحسین پسران- و دست اندرکاران و سمن های دخیل در امر افتتاح این نمایشگاه، گفت: امروزه علی رغم پیشرفت های علمی بشر و توسعه علوم و فنون در عرصه های مختلف، گسترش آسیب های اجتماعی همچنان یکی از چالش های بزرگ بشریت است.
وی دو راهبرد کلان ستاد مبارزه با مواد مخدر را مقابله با عرضه مواد مخدر و کاهش تقاضای سوء مصرف مواد مخدر بیان کرد.
دبیر شورا تاکید کرد: مبارزه با مواد مخدر وظیفه یک ارگان و نهاد خاص نیست و چنانچه بخواهیم در این عرصه بیش از این موفق عمل نماییم نیازمند تامین زیرساختها و مشارکت جدی همگان هستیم. بر این اساس یکی از اقدامات ستاد مبارزه با مواد مخدر در چند سال اخیر تلاش در جهت اجتماعی شدن امر مبارزه با مواد مخدر بوده که در این راستا ضمن حساس سازی و شناساندن مسئولیت اجتماعی همه آحاد جامعه ، افزایش مشارکت آنان بویژه خیرین و سازمانهای مردم نهاد در این عرصه را شاهد بوده ایم.
کرباسی با اشاره به اجرای طرح یاری گران زندگی در استان، آموزش و پرورش را مخاطب مهم اجرای این طرح دانست و افزود: پیشگیری اولیه از اعتیاد مهم ترین اقدامی است که باید نسبت به فرهنگ سازی آن اقدام کرد و رسالت آموزش و پرورش بعنوان نهادی که دانش آموزان و آینده سازان کشور را در اختیار دارد، نهادینه سازی پیشگیری از آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر است.
در پایان از این خیر که خانه پدری خود را وقف به اداره کل آموزش و پرورش برای اجرای اقدامات فرهنگی و آموزشی و برپایی نمایشگاه کرده بود؛ با اهدای لوح تقدیر تجلیل و قدردانی شد.
همچنین دبیر شورا در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان ملکشاهی که به ریاست فرماندار شهرستان برگزار شد، ضمن تشکر از فعالیتها و اقدامات فرماندار و اعضای شورای هماهنگی شهرستان خواست که این انسجام و هماهنگی بیش از پیش تقویت شود.
وی افزود: وجه تشابه مبارزه با کرونا و مبارزه با موادمخدر؛ لزوم حضور و مشارکت مردم و اجتماعی کردن امر مبارزه می باشد و تجربه نشان داده که هر موقع مردم پای کار باشند؛ قطعا نتیجه مطلوب حاصل می شود.
در پایان جلسه از فعالین حوزه مبارزه با مواد مخدر شهرستان ملکشاهی با اهدا لوح و هدیه، تقدیر شد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان یزد۹۹٫۰۴٫۱۶