با هدف تبیین وضعیت اعتیاد، عوارض و پیامدهای آن در جامعه زنان، تدوین راهکارهای پیشگیری و مصونسازی زنان در برابر اعتیاد وبینار آموزش (سمینار مجازی) پیشگیری اولیه از اعتیاد برای بانوان آرایشگر در محل سالن جلسات شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان خراسان رضوی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر خراسان رضوی، این وبینار آموزش (سمینار مجازی) پیشگیری اولیه از اعتیاد برای بانوان آرایشگر با حضور ۶۱ نفر بهصورت آنلاین و ارائه اصول پیشگیری از اعتیاد، توجه به نقش بانوان آرایشگر بهعنوان سفیران و یاری گران زندگی و آموزش برای مراجعین توسط شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر و صنف آرایشگران زنانه برگزار شد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر گفت: اعتیاد بهعنوان یک پدیده مهلک و مخرب با اثرات بسیار سوئی در زمینههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، در هر جامعهای مطرح است و معمولاً گروهی که در برابر این پدیده خطرناک بیش از سایر گروهها آسیبپذیر است، زنان یک جامعه میباشند.
محمدحسین صالحی با اشاره به آثار زیانبار اعتیاد بیان کرد: متأسفانه کاهش سن اعتیاد و گرایش زنان به پدیده شوم اعتیاد آثار مخربی مانند ازهمپاشیدگی خانوادهها، طلاق، هدر رفتن منابع و افزایش سایر انحرافات در اجتماع بر جای میگذارد از این رو پرداختن به موضوع پیشگیری از اعتیاد در زنان بسیار مهم و نیازمند توجه جدی مسئولین است.
این مسئول با توجه به افزایش گرایش زنان به موادمخدر و روانگردان افزود: از آنجایی که طی چند سال گذشته میزان گرایش بانوان به موادمخدر افزایش یافته، بهترین راه مقابله با اعتیاد در جامعه، پیشگیری با آموزش و فرهنگسازی از طریق مکانهایی است که بانوان بیشتر با آنجا در ارتباط هستند که این امر توسط سازمانهای مردمنهاد و گروههای اجتماعی از جمله صنف آرایشگران و باشگاههای ورزشی به راحتی قابل اجراست.
صالحی با اشاره به اهمیت پیشگیری از اعتیاد در بین بانوان و آشناسازی آنها نسبت به خطرات و عواقب اعتیاد گفت: متأسفانه بسیاری از بانوان ناآگاهانه و معمولاً از طریق مراکز زنانه مانند آرایشگاهها و باشگاههای ورزشی زنانه با تبلیغات اغواگرانهای که نامی از موادمخدر در آن وجود ندارد به موادمخدر معتاد میشوند که این موضوع وظیفه ما را در امر آموزش و توانمندسازی زنان سنگینتر میکند از این رو توسط شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان و همکاری دستگاههای عضو و سازمانهای مردمنهاد ضمن شناسایی نقاط آسیبزا برای ارتقای آموزشهای پیشگیرانه به شکل جدی برنامهریزی دقیق صورت خواهد گرفت.
گفتنی است در این وبینار آموزشی کارشناسان و صاحبنظران حوزه پیشگیری از اعتیاد مشکلات و آسیبهای اجتماعی و روانشناختی ناشی از اعتیاد در بین بانوان و اقدامات پیشگیرانه از جمله اشاعه آموزشهای صحیح و مبتنی بر اصول علمی و آشناسازی زنان با مضرات ابتلا به موادمخدر و توسط دکتر پروانه اخوان به سؤالات پاسخ علمی داده شد.
برگزاری مراسم جشن در مرکز نگهداری، بازتوانی و حرفهآموزی ماده ۱۶ مشهد
همچنین جشن باشکوهی با حضور مسئولین، فعالان اجتماعی و مددجویان تحت درمان، در مرکز نگهداری، بازتوانی، اشتغالزایی و حرفهآموزی ماده ۱۶ (تبصره ۲) کوثر مشهد مقدس برگزار شد و محمدحسین صالحی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر خراسان رضوی گفت: اعتیاد به موادمخدر بهعنوان یکی از مهمترین معضلات اجتماعی بشر امروز، سلامت جسم و روان جامعه را تحت تأثیر قرار داده است و تنها ارتقای سطح آگاهی جامعه از مخاطرات آن و مراقبت بیشتر میتواند از میزان آسیبش بکاهد.
وی افزود: با توجه به همسایگی خراسان رضوی با کشور افغانستان بهعنوان بزرگترین تولیدکننده موادمخدر سنتی دنیا و قرار داشتن این استان در مسیر ترانزیت موادمخدر، آسیبپذیری آن در حوزه موادمخدر زیاد است.
وی با اشاره به جمعآوری معتادان متجاهر هم ادامه داد: با شیوع کرونا این طرح با شرایط خاص و رعایت دستورالعملهای بهداشتی از سر گرفته شد و طی این مدت هزار و ۴۰۰ معتاد متجاهر جمعآوری و به مراکز ماده ۱۶ انتقال شدند.
دبیر شورا در خصوص ایجاد مراکز جدید ترک اعتیاد هم گفت: دو مرکز جدید هماینک در حال احداث است که یکی از آنها در برزش آباد قرار دارد و با مشارکت شهرداری، ستاد مبارزه با موادمخدر و سپاه امام رضا (ع) با ظرفیت هزار نفر در حال ساخت است و حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امیدواریم پیش از پایان امسال به بهرهبرداری برسد و دیگری هم در اردوگاه حسنآباد هم با ظرفیت ۵۰۰ نفر در مرحله نخست و سه هزار نفر در مرحله نهایی به بهرهبرداری میرسد.
صالحی افزود: پنج مرکز شهرستانی هم هر کدام با ظرفیت ۲۰۰ نفر در حال ساخت است که نخستین مرکز در شهرستان سبزوار همزمان با سالروز جهانی مبارزه با موادمخدر با دستور استاندار به بهرهبرداری رسید.
وی ادامه داد: تغییر در فرآیند درمان معتادان از جمله برنامههایی است که در حال انجام است و بر این اساس معتادان در ادامه درمان خود تحویلخانههای حمایت میشوند که این طرح جزء نمونههای موفق در دنیاست و این خانهها مراکزی هستند که ظرفیت کمتری دارند و با مشارکت بخش غیردولتی و خیرین مدیریت میشوند و بهبودیافتگان هم در مدیریت این مراکز تأثیر و نقش دارند.
دبیر شورا گفت: ایجاد اشتغال و ایجاد نمایشگاه عرضه محصولات و صنایعدستی برای بهبودیافتگان و حمایت از کارآفرینانی که از بهبودیافتگان استفاده میکنند هم جزء برنامههای در حال اجراست و پارسال برای بیمه تعدادی از این افراد ۹۰۰ میلیون ریال اختصاص یافت.
وی با اشاره به اجرای طرح مراکز نگهداری و درمان در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: سال گذشته بیش از ۱۵ میلیارد تومان اعتبار برای ساماندهی، نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادین متجاهر (۱۲ میلیارد تومان از محل اعتبارات ستاد مبارزه با موادمخدر و ۳ میلیارد تومان از محل اعتبارات کمکی شهرداری مشهد) هزینه شد و امسال اولویت شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر خراسان رضوی افزایش میزان تأثیرگذاری برنامههای مبارزه با موادمخدر است.
دبیر شورا با اشاره به لزوم صیانت اجتماعی بهبودیافتگان خاطرنشان کرد: ۳۰ بازارچه خیریه برای بهبودیافتگان و خانواده آنها با محوریت سازمانهای مردمنهاد برپا و ۱۶۴ دوره آموزش فنی و حرفهای در مراکز ماده ۱۶ و ۱۵ به میزان ۱۵۱۸۴ نفر/ ساعت برگزارشده است و مبلغ ۹۰۰ میلیون ریال در سال ۹۸ به کارآفرینان برای تأمین بخشی از هزینه بیمه اشتغال بهبودیافتگان پرداخت شده است علاوه بر آن برنامهریزی برای راهاندازی اولین بازارچه تولید و عرضه محصولات صنایع دستی ویژه بهبودیافتگان در دست اقدام میباشد.
صالحی با اشاره به لزوم صیانت اجتماعی و ارائه خدمات اشتغال به بهبودیافتگان خاطرنشان کرد: ترک اعتیاد، اشتغالزایی و حرفهآموزی ۳ اصل محوری و راهبردی است که در مراکز ماده ۱۶ برای بازتوانی معتادین متجاهر انجام میشود.
علیرضا قربانی مدیر مرکز نگهداری و بازتوانی ماده ۱۶ کوثر مشهد مقدس با بیان اینکه مجموعه کوثر بهعنوان اولین مرکز استاندارد کلانشهر مشهد در زمینه بازتوانی و ترک اعتیاد فعالیت دارد، گفت: هماکنون بیش از ۲۰۰ معتاد متجاهر که توسط دستگاههای ذیربط به مجموعه معرفی و تحویل شدهاند، در حال درمان و همچنین حرفهآموزی هستند.
وی افزود: انواع خدمات روانشناسی و مددکاری در طی اقامت اجباری یک تا سه ماهه مددجویان به آنها ارائه میشود تا بتوانند همراه با آموزش و توانمندیهای اشتغال، به آغوش گرم خانواده و جامعه بازگردند.
قربانی خاطر نشان ساخت: هماکنون برخی از بهبودیافتگان علیرغم امکان ترخیص، بنا به تمایل خود در بخشهای متعدد این مجموعه کار و رایگان زندگی میکنند و خود تبدیل به مربیانی کارآزموده جهت تربیت هنرجویانی از بین معتادین متجاهر شدند.
مدیر مجموعه مراکز کوثر در پایان اظهار امیدواری کرد با حمایتهای روزافزون مسئولین و مردم عزیز بتوانیم معتادین متجاهر که به هر دلیلی گرفتار موادمخدر شدند، به آغوش خانواده بازگردانیم.
گفتنی است مجموعه مراکز کوثر دارای بخش ماده ۱۵ و داوطلبانه ترک اعتیاد نیز میباشد که برابر پروتکلهای مربوطه، پذیرش و درمان میشوند.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر خراسان رضوی۹۹٫۰۴٫۱۴