استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت بحث پیشگیری و مقابله با اعتیاد و مواد مخدر گفت: طرحهای مقابله و پیشگیری از اعتیاد در استان بومیسازی شود.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری؛ اقبال عباسی در جلسه شورا افزود: مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، بیکاری و آموزش از عوامل تاثیرگذار در گرایش به سمت مواد مخدر و همچنین افزایش آسیبهای اجتماعی است.
وی، بر انجام طرحهای تحقیقاتی، علمی و پژوهشی پیرامون اعتیاد و شناسایی دلایل گرایش به مصرف تاکید کرد و گفت: با شناسایی مهمترین دلایل شیوع و مصرف مواد مخدر، در استان میتوان در راستای کاهش این مشکلات برنامهریزی کرد.
استاندار اظهار داشت: با دریافت اطلاعات واقعی و صحیح در مناطق مختلف و اولویتبندی این مشکلات، متولیان برنامهریزی میتوانند در راستای پیشگیری و مقابله برنامهریزی کنند.
عباسی با تاکید بر اینکه اجرای فعالیتهای حوزه پیشگیری در چند سال اخیر در استان موفق بوده است، افزود: با توجه به این موفقیتها، درصد اعتیاد، نرخ شیوع مصرف ، کاهش سن اعتیاد، تغییر مصرف، گسترش مواد مخدر در بین زنان و دانشآموزان به عنوان یک تهدید تلقی میشود که نیاز به برنامهریزی بیشتر و دقیقتر دارد.
وی، بر اجتماعی کردن امر مقابله و پیشگیری از اعتیاد در استان تاکید کرد و گفت: استفاده از تریبون نمازهای جمعه، استفاده از ظرفیتهای تبلیغاتی، فرهنگی، رسانه و اقتصادی در حوزه پیشگیری و مقابله، تاثیرگذاری بیشتری خواهد داشت.
به گفته استاندار، اعتیاد یک معضل جهانی است که سیاست استکباری و استعماری با استفاده از این ظرفیت به دنبال تخریب و تباهی مردم به خصوص نیروهای جوان است.
عباسی، بر همراهی خانوادهها با حاکمیت برای مقابله با این آسیب تاکید کرد و گفت:باید در خانوادهها این فرهنگ حاکم باشد که فرزندان مشکلات خودشان را با خانواده در میان بگذراند چرا که با تحقق این امر، از بروز آسیبهای اجتماعی جلوگیری میشود.
همچنین دادستان عمومی و انقلاب مرکز چهارمحال و بختیاری با اشاره به افزایش میزان کشفیات مواد مخدر، تعداد دستگیر شدگان، افزایش طرحهای مقابلهای و همچنین دستگیری معتادان، خرده فروشان، منهدم کردن باندهای تهیه و توزیع مواد مخدر و ناامن کردن محلات پر خطر در چندسال گذشته در استان گفت: پلمب کردن منازل و محلهای تهیه و توزیع و همچنین محلهای استعمال مواد مخدر در سال گذشته در استان بی سابقه بوده است.
علیرضا علیمحمدی افزود: شیوع اعتیاد و گرایش زنان به مصرف مواد مخدر در استان باید همواره مورد ارزیابی قرار گیرد و مسوولان و دستاندرکاران برای پیشگیری و مقابله بیش از پیش در این بخش تلاش کنند.
وی اظهار داشت: کمرنگ بودن حوزه آموزش در زمینه مهارت نه گفتن، فرزندپروری، خانواده و همچنین مسایل فرهنگی از مشکلاتی است که نقش مهمی در گسترش گرایش به مصرف مواد مخدر دارد.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز چهارمحال و بختیاری به وجود مشکلات خانوادگی، مسائل و مشکلات اجتماعی، فرهنگی و بیکاری به عنوان مشکلات و عوامل گسترش اعتیاد در جامعه اشاره کرد و گفت: بیکاری اولویت مهم در افزایش اعتیاد و آسیبهای اجتماعی دیگر است.
علیمحمدی گفت: پُر نشدن اوقات فراغت جوانان و نوجوانان و همچنین کمرنگ بودن ارتباط عاطفی بین خانواده، از دیگر دلایل افزایش آسیب اجتماعی است.
وی افزود: حذف اعدام از جرائم مواد مخدر به دلیل رعایت و حفظ حقوق بشر ، مسایل سیاسی و بینالمللی، باعث شده که مجازاتها هم تاثیری در کاهش جرائم نداشته باشد.
همچنین دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری گفت: از اواسط خرداماه سالجاری تاکنون ۲۰۰ معتاد متجاهر در استان شناسایی و جمعآوری شد.
سید قدیر مرتضوی با اشاره به شیوع ویروس کرونا و به منظور جلوگیری از شیوع بیماریهای مختلف به خصوص کرونا افزود:طبق قانون به فردی معتاد متجاهر گفته میشود که مصرف کننده مواد مخدر به میزان زیاد باشد و درملا عام مصرف مواد داشته باشد .
به گفته وی، طرح شناسایی و جمعآوری معتادان متجاهر از اواسط خردادماه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، بهزیستی، دادگستری و نیروی انتظامی اجرایی شد.
دبیر شورا، با تاکید بر اینکه سه مرکز اقامتی (کمپ)برای نگهداری این معتادان با رعایت پروتکلهای بهداشتی فعال شده است، افزود: معتادان شناسایی شده در ابتدا مورد آزمایش کرونا و ایدز قرار می گیرند و به مدت ۱۴ روز قرنطینه میشوند و در صورت نداشتن بیماری واگیردار به آسایشگاه منتقل میشوند.
مرتضوی گفت:معتاد متجاهر به فردی اطلاق میشود که زمانهای طولانی برای مصرف بگذارد و در طول شبانه روز چندین مرتبه مصرف مواد داشته باشد.
وی گفت: این معتادان جمعآوری میشوند، اما طبق قانون به دلیل اینکه معتاد یک بیمار است جریمه خاصی از لحاظ اعتیاد برای این افراد پیش بینی نشده مگر در مواردی که مواد همراه این افراد باشد و دستگیر شوند.
به گفته مرتضوی، براساس جایگاه قانونی، این افراد اگر اقدام به ترک اعتیاد نکنند با حکم قانون در مراکز خاص پذیرش و تا تعیین تکلیف از مرجع قضایی نگهداری و درمان میشوند.
دبیر شورا گفت: این افراد به مدت سه تا ۶ ماه در این مراکز نگهداری میشوند.
مرتضوی، به فعال شدن نخستین کانون دائمی یاریگران زندگی همزمان با هفته مبارزه با مواد مخدر در استان اشاره کرد و گفت: این کانون به عنوان نخستین کانون یاریگران زندگی در کشور است.
طرح جمع آوری معتادان متجاهر از اواسط خردادماه آغاز شده و تا زمان بازگشایی مراکز کمپهای ترک اعتیاد به دلیل شیوع ویروس کرونا ادامه خواهد داشت.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری۹۹٫۰۴٫۱۴