امام جمعه شهرستان تنکابن، اعتیاد را زمینهساز بسیاری دیگر از مشکلات و آسیبهای اجتماعی دانست و گفت: اعتیاد و موادمخدر، توسعه و پیشرفت جامعه را دچار چالش میکند.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر مازندران؛ حجتالاسلاموالمسلمین سید مهدی هدایتی، خواستار ایجاد یک نهضت عمومی و فراگیر در پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با موادمخدر شد و افزود: مبارزهی اجتماعی و همگانی با موادمخدر با ورود و مشارکت تمام افراد جامعه ازجمله خانوادهها و سمنها بهعنوان یک سیاست ارجح برای هر دولتی در کشور ما میباشد.
وی تصریح کرد: با توجه به تبدیل شدن موادمخدر و اعتیاد به ابزار جنگ نرم و تهدید علیه امنیت ملی از یک سو و آسیبهای جبرانناپذیر موادمخدر به منابع قابل توجه کشور خصوصاً در حوزههای فرهنگی و اجتماعی، در راستای پیشگیری از اعتیاد بهعنوان مهمترین رویکرد در مصونسازی آحاد جامعه، چارهای جز حمایت از سازمانهای مردمنهاد و تیمهای محلهای نیست.
امام جمعه تنکابن از دستگاهها و نهادهای مرتبط با این حوزه خواست تا به طور جدی با تقویت فعالیتهای فرهنگی و پیشگیری و تبیین مضرات و خطرات موادمخدر، جوانان و جامعه را در مقابل آسیبهای گسترده موادمخدر و اعتیاد مصون نمایند.
موادمخدر بحران جدی علیه سلامت جسمانی، روانی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است
همچنین حجت الاسلام و المسلمین محمدباقر یوسفی امام جمعه سیمرغ، موادمخدر را بحران جدی علیه سلامت جسمانی، روانی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دانست و گفت: پدیده اعتیاد به موادمخدر و داروهای روانگردان و گسترش آن در جامعه بهویژه در میان جوانان یکی از معضلات و مشکلات پیچیده اجتماعی در کشور محسوب میشود.
وی از آسیبهای اجتماعی بهعنوان نابسامانیها و ناهنجاریهای رفتاری افراد یک جامعه یاد کرد و گفت: نابرابریهای اقتصادی و اجتماعی، رفاه اقتصادی خانواده، فقر مادی خانواده، عوامل فرهنگی و تربیتی، بیکاری و وسوسه درآمدهای کلان، رشد صنعت و پیشرفت تکنولوژی، ستیزه والدین و اختلاف زناشویی و نزاع بین پدر و مادر، انتخاب رفیق بد و مصاحبت با آن از جمله علل و عوامل زمینهساز آسیبهای اجتماعی است.
حجتالاسلام و المسلمین یوسفی تصریح کرد: موادمخدر یکی از بلایای عصر حاضر بوده و بهعنوان یکی از بحرانهای قرن بیست و یکم معرفی شده است. با گذشت بیش از یک قرن از مبارزه جهانی با موادمخدر شواهد بیانگر این واقعیت است که به دلیل عدم رویکرد متوازن در ابعاد مختلف مبارزه با عرضه و کاهش تقاضای مواد در عموم کشورها همواره شاهد رشد و گسترش بروز و شیوع مصرف موادمخدر و محرک و مواد توهم زا بودهایم.
وی افزود: موادمخدر بحران جدی علیه سلامت جسمانی، روانی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است که بنیان خانواده را میسوزاند. بزرگ و کوچک را درگیر میکند، زن و مرد، دانشآموز و دانشجو، کارمند و بازاری نمیشناسد و هرکس را که در این لجنزار دچار شود در خود میبلعد و بازگشتش همتی فولادین و ارادهای آهنین میخواهد.
امام جمعه سیمرغ دیگر پیامد اعتیاد را ناکارآمد کردن نیروی انسانی جوان و فعال کشور و تنزل سطح سلامت و بهداشت روانی و اجتماعی کشور که مانع مهمی در راه توسعه پایدار و همهجانبه کشور محسوب میشود دانست و تصریح نمود مقابله و مبارزه با موادمخدر تنها با اقدامات انتظامی و امنیتی میسر نیست، با توجه به ماهیت فرهنگی این پدیده شوم همه ارکان جامعه باید در این زمینه احساس مسئولیت کنند.
وی مبارزه ریشهای، آموزشهای عمومی، تقویت سازمان اجتماعی برای پاکسازی مناطق آلوده و آسیبزا، ساماندهی معتادان متجاهر، کاهش دسترسی به موادمخدر، ارائه خدمات درمانی و اقدامات پیشگیرانه، تهیه و گسترش امکانات ورزشی و سرمایهگذاری دارای هدف و جهت در ورزش، فعال کردن حوزه مشارکت مردمی و برخورد قاطع و همهجانبه با قاچاقچیان و خردهفروشان موادمخدر را از جمله راهکارها برای کاهش آسیبهای موادمخدر و اعتیاد اعلام نمود.
یوسفی در پایان خواستار تشکیل شورای مبارزه با آسیب اجتماعی و حمایت واقعی از این شورا و مشارکت و نقشآفرینی همه دستگاهها و نهادها و مردم در امر مهم و حیاتی مبارزه با موادمخدر شد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر مازندران۹۹٫۰۴٫۱۱