• امروز : شنبه - ۶ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 28 - شوال - 1446
  • برابر با : Saturday - 26 April - 2025
کل پست ها: 73473اخبار امروز : 0
6

پیشگیری از اعتیاد، اولویت نخست حوزه مبارزه با موادمخدر است

  • کد خبر : 62299
  • ۱۱ تیر ۱۳۹۹ - ۷:۳۷

  مدیرکل بهزیستی استان کردستان با بیان اینکه پیشگیری از اعتیاد اولویت نخست در عرصه مبارزه با موادمخدر است، گفت: خانواده‌ها با آموزش صحیح به فرزندان و ایجاد بستری آرام، خانه را به کانونی مطمئن برای اعضای خانواده تبدیل کنند. به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مود مخدر استان کردستان، قریشی در جلسه […]

 


مدیرکل بهزیستی استان کردستان با بیان اینکه پیشگیری از اعتیاد اولویت نخست در عرصه مبارزه با موادمخدر است، گفت: خانواده‌ها با آموزش صحیح به فرزندان و ایجاد بستری آرام، خانه را به کانونی مطمئن برای اعضای خانواده تبدیل کنند.


به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مود مخدر استان کردستان، قریشی در جلسه کمیته فرهنگی و پیشگیری شورا، پیشگیری از اعتیاد را اولویت اول مبارزه خواند و گفت: هر مبلغی که در پیشگیری هزینه شود؛ ده برابر  از هزینه های درمان می کاهد.


مدیرکل بهزیستی استان افزود: در کمیته فرهنگی و پیشگیری، ۳۱ دستگاه حضور دارند که با همکاری و ایجاد هم‌افزایی در کارها در سال ۹۸، اقدامات خوبی به انجام رسانده‌اند.


قریشی افزود: در سال ۹۸ ، جلسه کمیته فرهنگی و پیشگیری با ۷۳ مصوبه و ۴ اتاق فکر اندیشه‌ورزی پیشگیری برگزار و علاوه بر تفاهم‌نامه‌های کشوری با ده دستگاه (بهزیستی استان، دانشگاه کردستان، ورزش و جوانان، اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی، جمعیت هلال احمر، دانشگاه علوم پزشکی، حوزه علمیه استان، سازمان زندانها) که شامل اجرای ۵۴ عنوان برنامه و طرح توسط دستگاه‌ها بوده است و همچنین ۳ تفاهم نامه دو و سه جانبه، نیز برای گسترش اقدامات فرهنگی و پیشگیری منعقد شده است.


وی ادامه داد: در حوزه اطلاع رسانی و آموزش با انعقاد قرارداد با صداو سیمای مرکز استان یک برنامه تلویزیونی و یک برنامه رادیویی و ۳۲ قسمت برنامه یاری گران زندگی تولید و پخش شد و در حوزه پیشگیری نیز، اقدامات در چهار کانون هدف (خانواده، محلات، محیط‌های آموزشی و کاری) جمعیتی نزدیک به ۹۵۰ هزار  نفر را پوشش داده است.


مدیرکل بهزیستی استان گفت: انتظار می رود خانواده ها با آموزش صحیح به فرزندان و ایجاد بستری آرام و دور از تنش خانه را به کانونی مطمئن برای اعضای خانواده تبدیل کند که این موجب کاهش استرس و اضطراب خواهد شد و به تبع آن آسیب های اجتماعی نیز کاهش خواهد یافت و دستگاههای اجرایی عضو کمیته با اقدام به آموزش درست و صحیح به مخاطبین خود آنان را به یاری گران زندگی تبدیل نموده تا ضمن کاهش آسیب های اجتماعی چون اعتیاد و طلاق و… اعتماد اجتماعی به عنوان مهمترین مولفه سرمایه اجتماعی افزایش یابد.


همچنین دکتر جدید الاسلام معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان در جلسه کمیته درمان و حمایت های اجتماعی استان گفت: در مرکز استان، ۴۱ مرکز متادون درمانی و در شهرستان‌ها، ۳۶ مرکز خصوصی و در هر شهرستان غیر از شهرستان سروآباد، یک مرکز متادون درمانی دولتی در بیمارستان‌ها فعالیت می کنند که کارگروه نظارت دانشگاه علوم پزشکی بصورت منظم از این مراکز بازدید و تمامی موارد و مسائل مرتبط با این مراکز در جلسات کمیته نظارت استانی مطرح و در خصوص تخلفات مراکز تصمیم گیری و این کمیته با تخلفات بشدت برخورد می کند.


وی بیان داشت: در بسیاری از موارد بیماران معتاد مراجعه کننده به این مراکز به حق و حقوق خود آگاهی نداشته و براین باورند که تنها وظایف این مراکز، دادن داروی متادون به بیمار می باشد در صورتی که علاوه بر ارائه دارو به بیمار در مراکز، روانشناسان آموزش دیده و توانمندی حضور دارند که وظیفه شان ارائه خدمات روانشناختی به بیماران معتاد می باشد درصورتی که بنا بر اظهارات روانشناسان، بیماران مراجعه کننده هیچ گونه همکاری در این راستا با روانشناسان مراکز ندارند. اما واقعیت امر این است که خدمات درمانی و کاهش آسیب زمانی موثر می باشد که بیمار، خدمات روانشناختی هم دریافت کند؛ زیرا اعتیاد یک بیماری چند وجهی جسمی روانی اجتماعی می باشد.


معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان افزود:  تمامی این مراکز به سامانه ثبت بیمار و نحوه خدمات درمانی به بیمار تحت عنوان سامانه آیداتیس مجهز می باشند که در سال ۱۳۹۸ تعداد کل ثبت شدگان در سامانه تعداد ۱۷۳۴۵ نفر مرد و تعداد ۷۸۲ نفر خانم بوده است همچنین دو تیم سیار مردان و زنان تحت نظارت علوم پزشکی و دو تیم سیار مردان تحت نظارت بهزیستی در راستای ارائه خدمات کاهش آسیب به بیماران معتاد متجاهری که در سطح شهر پراکنده هستند فعالیت می کنند.


جدیدالاسلام بیان داشت: یک مرکز گذری (DIC) در مرکز استان و یک مرکز گذری در شهرستان سقز بصورت روزانه به بیماران خدماتی از جمله بسته های کاهش آسیب و غذای گرم در طول روز ارائه و یک مرکز سرپناه شبانه مردان و یک مرکز زنان در مرکز استان و یک مرکز مردان در شهرستان سقز این خدمات را در طول شب به بیماران ارائه می دهند و بیمارانی که بی سرپناه هستند شب ها به این مراکز مراجعه می کنند و با توجه به اینکه شهرستان سنندج بیشترین آمار بیماران معتاد بی سرپناه را دارد در سال گذشته شهرداری اقدام به راه اندازی مرکزی تحت عنوان گرم خانه با ظرفیت شبانه ۵۰ نفر کردند.


وی گفت: علاوه بر مراکزی که خدمات کاهش آسیب به بیماران معتاد ارائه می دهند مراکزی تحت عنوان مراکز اقامتی میان مدت (کمپ) که تحت نظارت بهزیستی هستند در شهرستان های سطح استان فعالیت دارند که تعداد ۱۴ مرکز مردان و یک مرکز زنان فعال می باشد و بیمار بصورت داوطلبانه به این مراکز مراجعه و حداقل به مدت یک ماه جهت سم زدایی بستری می باشد و در این مراکز بیمار بدون هیچ گونه دارویی اقدام به ترک مواد مخدر می کند.


جدیدالاسلام افزود: کمیته امداد حضرت امام (ره) و بهزیستی به عنوان عضو اصلی کمیته درمان و حمایتهای اجتماعی استان در سال گذشته بیشترین حمایت را از بهبودیافتگان و خانواده های آسیب دیده اعتیاد داشته که مهم ترین خدمات حمایتی، تحت پوشش قرار دادن خانواده های آسیب دیده، اعطای تسهیلات بانکی، تسهیلات بلاعوض به بهبودیافتگان، حمایت از درمان بیماران با پرداخت هزینه های درمانی توسط کمیته امداد و بهزیستی، اعطای تسهیلات مسکن به بهبودیافتگان و غیره می باشد. همچنین اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان یکی از اعضای کمیته درمان و حمایتهای اجتماعی استان در سال گذشته ده درصد از تسهیلات مشاغل خانگی را به خانواده های آسیب دیده اعتیاد تخصیص داد، اگرچه ادارات از هيچ گونه حمايتي در اين راستا كوتاهي نكرده اند اما با توجه به آسيب قابل توجهي كه اعتياد يك نفر بر خانواده وارد مي كند اين حوزه نيازمند حمايتهاي جدي خيرين مي باشد تا همسران و فرزندان آنها از آسيب هاي اين حوزه مصون بمانند.


منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مود مخدر استان کردستان۹۹٫۰۴٫۱۱

 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=62299

برچسب ها