دبير شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان آذربايجان شرقي، اقدامات صداوسیمای مركز استان را در زمینه برنامهسازی و اطلاعرسانی در حوزه موادمخدر ستودنی توصیف کرد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان آذربايجان شرقي، رضا استاد رحیمی با حضور در برنامه زنده تلويزيوني سحرلر، اجرای برنامههای فرهنگي و آموزشي در سطح استان براي جمعيت در معرض خطر را از اولویتهای كاري دبيرخانه شورا دانست و با بيان اينكه حمایتهای صداوسیما در عرصه اطلاعرسانی همواره یاریگر ما در امر پیشگیری و مبارزه بوده است، گفت: کنترل اعتیاد مساوی با کاهش آسیبهای اجتماعی در جامعه میباشد.
وی ادامه داد: اگر در زمینه مبارزه با موادمخدر تلاش خود را دو چندان کنیم با کنترل اعتیاد توانستهایم آسیبهای اجتماعی را خودبهخود کاهش دهیم.
دبیر شورا؛ برنامههای صداوسیما را در پنج محور ارتقاي مهارتهای توانمندسازی، اجتماعي كردن مبارزه، تغيير نگرش مردم به موادمخدر، نقد عملكرد دستگاهها، اعتياد در محیطهای آموزشي، كاري و صنعتي بيان كرد و گفت: در تدوين برنامههای سالجاری، برگزاري میزگردهای تخصصي و تحليلي برنامهای مبارزه با موادمخدر، چالشهای پيشگيري در محيط كار و صنعت و مراكز آموزشي، نقش مديريت شهري در امر مبارزه با موادمخدر باید مدنظر قرار گیرد.
استادرحیمی در خصوص نقش خانواده به آموزش نحوه کاهش تضاد و تنش در خانواده با مدیریت والدین، ایجاد محیط سالم و وجود امنیت رفتاری در خانواده، ارائهی خدمات مشاوره برای کل اعضای خانواده بیمار، آگاهسازی خانوادهها در زمینه مصرف موادمخدر بانوان و مضرات آن با برگزاری کلاسهای آموزشی و عدم طرد زنان معتاد و راهنمایی در زمینه کنترل و ترک اعتیاد آنها اشاره کرد.
موادمخدر بهعنوان یکی از بحرانهای بزرگ جهانی است
دبیر شورا همچنین در جلسه اعتیاد در جامعه کار و تولید، از موادمخدر و روانگردانها بهعنوان یکی از مهمترین بحرانهای جهانی و شوک بزرگ قرن حاضر و زلزله خاموش نام برد و افزود: طی ده سال موادمخدر صنعتی و روانگردان ۳۲۲ درصد افزایش یافته است و ۱۵۰۰ الی ۱۶۰۰ میلیارد دلار گردش مالی موادمخدر در جهان میباشد که دو میلیون قاچاقچی به صورت مافیایی آن را مدیریت مینمایند.
استاد رحیمی؛ مهمترین قربانیان این متاع مرگبار را خانوادهها، نوجوانان، جوانان، عنوان و استفاده از تمامی ظرفیتهای موجود در جهت مدیریت و حل معضل اعتیاد و موادمخدر در کشور را بهویژه جامعه کار و تولید بسیار مهم و ضروری توصیف کرد و افزود: اشتغال بهعنوان یکی از مهمترین موضوعاتی است که غفلت و بیتوجهی و امنیت و سلامتی آن جامعه را با دردسر جدی مواجه میسازد.
وی با اشاره به برخی اقدامات در جامعه هدف افزود: خوشبختانه توانستهایم در حوزههای مقابله و درمان و کاهش آسیب قدمهای مهم و مؤثری را برداریم که راهاندازی مرکز ماده ۱۶ از جمله اقدامات شاخص استان در این خصوص است.
دبیر شورا افزود: در حوزه صیانت اجتماعی با هماهنگی و همکاری نهادهای مرتبط توانستهایم به حوزههای اقتصاد مقاومتی ورود پیدا کنیم.
استادرحیمی بزرگترین آسیبهای موادمخدر را در تهدید امنیت و سلامت واحدهای صنعتی خواند و افزود: اعتیاد باعث افت بهرهوری در واحدهای تولیدی و پائین آمدن تعهد فردی و آسیبهای جبرانناپذیری بوده که همه در حوزه خانواده و نیز محیط کار نقش مخرب و ویرانگری را داشته است.
وی با اشاره به اقدامات پیشگیرانه، شناسایی گلوگاهها در محیط کار، ایجاد فضای دلنشین در محیط کار، مشاوره و بحث مددکاری و حل مشکلات این قشر تلاشگر را از مهمترین موضوعات خواند و برگزاری نشستها و همایشهایی در راستای آگاهسازی مدیران و کارشناسان واحدهای تولیدی، صنعتی را بسیار اثربخش توصیف نموده و بر تداوم این برنامهها تأکید کرد.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان آذربايجان شرقي۹۹٫۰۴٫۱۰