دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی گفت: با توجه به شرایط کنونی استان به لحاظ شیوع بیماری کرونا، فعالیتهای پیشگیرانه با بهرهگیری از ظرفیتها و قابلیتهای فضای مجازی گسترش می یابد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، محمد حسین صالحی در جلسه کمیته پیشگیری از اعتیاد گفت: اعتیاد به عنوان مهمترین آسیب اجتماعی کشور ریشه بسیاری از آسیبهای اجتماعی است و در بروز سایر آسیبهای اجتماعی همچون طلاق و انواع بزهها نقشی اساسی دارد.
وی تصریح کرد: یکی از راه های پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر و جلوگیری از اعتیاد جوانان و نوجوانان، آگاه شدن اقشارجامعه و خانواده ها از مضرات مواد، زمینه های اعتیاد و نقش هر یک از آنها در جلوگیری از اعتیاد فرزندان و اطرافیانشان است زیرا پیشگیری از اعتیاد به مراتب آسان تر و مفیدتر از درمان شخص معتاد است.
دبیر شورا؛ پیشگیری از اعتیاد را نخستین اولویت ستاد مبارزه با مواد مخدر دانست و بیان کرد: رویکرد پیشگیری اولیه از اعتیاد به منظور افزایش دانش و آگاهی، ارتقاء توانمندیهای روانی- اجتماعی و ایمن سازی در لایههای مختلف جامعه به خصوص در نوجوانان و جوانان ، جزء اولین اولویت راهبردی ستاد مبارزه با مواد مخدر می باشد و در استان نیز برنامه های پیشگیرانه توسط کمیته فرهنگی پیشگیری اجرا خواهد شد.
صالحی در ادامه گفت: برای مقابله با تهدید ویران گر مواد مخدر و اعتیاد ، شعار «یاریگر هم باشیم» بهعنوان شعار محوری در امر مبارزه با مواد مخدر اعلام شده که انتظار میرود برای تقویت رویکرد اجتماعی شدن در عرصه مبارزه و تقویت مسئولیتپذیری و افزایش مشارکت اجتماعی، این شعار ملی مورد توجه تمامی دستگاه ها ی عضو شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قرار گیرد .
وی افزود: در حوزه پیشگیری، اولویت کار ما اجتماعی شدن مبارزه است. پارسال در این حوزه ۲۰ درصد مدارس زیر پوشش قرار گرفت که امید است با اجرای برنامه توانمندسازی از طریق آگاه سازی و اطلاع رسانی، آموزش مهارت های زندگی، ترویج رفتارهای سالم و مدل زندگی مناسب، جلب مشارکت های دانش آموزان و تقویت فعالیتهای داوطلبانه علیه مصرف مواد ، آموزش سبک فرزند پروری ویژه والدین و بهره گیری از ظرفیت معلمان و مربیان در کلاسهای درس، اقدام مناسبی برای گسترش برنامه های پیشگیری اولیه از اعتیاد در کانون های مدرسه و خانواده صورت پذیرد.
دبیر شورا با بیان این که پیشگیری اولویت همه برنامههای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر است، گفت: شیوع اعتیاد در خراسان رضوی ۲.۷ درصد است و از این جهت حوزه پیشگیری به عنوان یکی از مهمترین حوزههای ما تلقی میشود در حوزه پیشگیری، اولویت کار ما اجتماعی شدن مبارزه است. پارسال در این حوزه ۲۰ درصد مدارس زیر پوشش قرار گرفت که بعد از طی آموزش و در مرحله رسیدن به اجرایی شدن، با کرونا رو به رو شدیم. در حوزه دانشجویی، کارگری و عموم جامعه هم برنامه داریم که در فضای واقعی یا مجازی برنامهها را باتوجه به شرایط انجام خواهیم داد.
صالحی افزود: برای توسعه مشارکت حوزه دین در بحث پیشگیری و درمان جلساتی با نمایندگان حوزههای علمیه، دفتر و سازمان تبلیغات اسلامی و مرکز رسیدگی به امور مسجد برگزار شده است و جلب مشارکت دینی را به صورت جدی دنبال میکنیم و کارهای هماهنگی آن در حال انجام است. همچنین از ظرفیت نقش هنرمندان در این راه استفاده میکنیم و به این منظور با انجمنهای هنری جلساتی داشتهایم تا برنامههای خود را در حوزه هنر نمایشی، تجسمی و شعر مشخص کنند.
وی با اشاره به برنامههای بزرگداشت روز جهانی مبارزه با موادمخدر گفت: جهتگیری برنامههای سال جاری در راستای تقویت گفتمان و اهتمام اجتماعی بهمنظور ایجاد جهش و تحول برای مهار و کنترل اعتیاد خواهد بود بهگونهای که با مسئولیتپذیری اجتماعی و ایفای نقش توسط کلیه گروههای مرجع و سایر طبقات اجتماعی، شاهد نهضت فراگیر اجتماعی پیشگیری از اعتیاد در راستای طرح یاریگران زندگی خواهیم بود.
گفتنی است؛ در جلسه کمیته فرهنگی پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان که با حضور دبیر شورا، مدیرکل بهزیستی و رئیس کمیته و اعضای مرتبط حضور داشتند،در خصوص فعالیت های پیشگیری از اعتیاد بزرگداشت روز جهانی مبارزه با موادمخدر بر اساس موارد ابلاغی از سوی ستاد تصمیم گیری شد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۹٫۰۴٫۱۰