دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدراستان خراسان رضوی گفت: پیشگیری از اعتیاد، اولویت نخست تمام برنامههای حوزه مبارزه با مواد مخدر است و حوزه دوم حوزه مقابله و درمان و حوزه بعدی صیانت از معتادان است.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی, صالحی در نشست خبری با خبرنگاران و فعالان رسانه گفت: اعتیاد به عنوان مهمترین آسیب اجتماعی کشور ریشه بسیاری از آسیبهای اجتماعی است و در بروز سایر آسیبهای اجتماعی همچون طلاق و انواع بزهها نقشی اساسی دارد.
وی تصریح کرد: نرخ شیوع اعتیاد در خراسان رضوی ۲.۷ درصد است و از این جهت حوزه پیشگیری به عنوان یکی از مهمترین حوزههای ما تلقی میشود.
دبیر شورا ادامه داد: در مجموع پارسال ۳۷ تن انواع مواد مخدر در خراسان رضوی کشف شد که بیشتر آنها از نوع مواد مخدر سنتی است هر چند گرایش به مواد صنعتی هم افزایش یافته است در سه ماه نخست امسال هشت تن انواع مواد مخدر در این استان کشف شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵ درصد افزایش یافته است. کمتر از ۶ درصد این کشفیات مربوط به مرزهاست که نشان میدهد مرزهای ما برای قاچاقچیان ناامن شده است.
صالحی با بیان این که پیشگیری اولویت همه برنامههای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر است، گفت: مقابله با خرده فروشان از دیگر اقدامات این شورا است و در این راستا، پارسال ۱۰ هزار و ۱۹۱ نفر و سال ۹۷ هشت هزار و ۷۱۰ نفر دستگیر شدند.
وی بیان داشت: بيش از۳۸۰۰ شهید والا مقام و بیش از ۱۲۰۰۰جانباز سرافراز و دلاور کشورمان در این پیکار خطیر تقدیم نظام و انقلاب شده است که دست کم ۳۷۰ شهید والا مقام مبارزه با مواد مخدر در استان خراسان رضوی به این درجه رفیع نائل آمدند.
دبیر شورا افزود: قانون مقابله با خرده فروشان ایراد دارد یعنی یا شدت ندارد و یا ابهام دارد هر چند دستگاههای مربوطه وظایف خود را انجام میدهند اما با توجه به ضعف قانون برخورد لازم انجام نشده است و نرخ شیوع اعتیاد در استان ۲.۷ درصد است همچنین هم اینکه ۹ هزار معتاد متجاهر در خراسان رضوی وجود دارد که ۶۰ درصد آنها در مشهد و ۱۰ درصد معتاد متجاهر بانوان هستند.
صالحی در خصوص ایجاد مراکز جدید ترک اعتیاد گفت: دو مرکز جدید هم اینک در حال احداث است که یکی از آنها در برزش آباد قرار دارد و با مشارکت شهرداری، ستاد مبارزه با مواد مخدر و سپاه امام رضا(ع) و با ظرفیت هزار نفر در حال ساخت است و حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که امیدواریم پیش از پایان امسال به بهره برداری برسد و دیگری هم در اردوگاه حسن آباد هم با ظرفیت ۵۰۰ نفر در مرحله نخست و سه هزار نفر در مرحله نهایی به بهره برداری میرسد.
وی افزود: پنج مرکز شهرستانی هم هر کدام با ظرفیت ۲۰۰ نفر در حال ساخت است که نخستین مرکز در شهرستان سبزوار طی ۱۰ روز آینده به بهرهبرداری میرسد.
دبیر شورا ادامه داد: تغییر در فرآیند درمان معتادان از جمله برنامه هایی است که در حال انجام است و بر این اساس معتادان در ادامه درمان خود تحویل خانههای حمایت میشوند که این طرح جزء نمونههای موفق در دنیاست و این خانهها مراکزی هستند که ظرفیت کمتری دارند و با مشارکت بخش غیردولتی و خیرین مدیریت میشوند و بهبودیافتگان هم در مدیریت این مراکز تاثیر و نقش دارند.
صالحی گفت: ایجاد اشتغال و ایجاد نمایشگاه عرضه محصولات و صنایع دستی برای بهبودیافتگان و حمایت از کارآفرینانی که از بهبودیافتگان استفاده میکنند هم جزء برنامههای در حال اجراست و پارسال برای بیمه تعدادی از این افراد ۹۰۰ میلیون ریال اختصاص یافت.
وی افزود: در حوزه پیشگیری، اولویت کار ما اجتماعی شدن مبارزه است. پارسال در این حوزه ۲۰ درصد مدارس زیر پوشش قرار گرفت که بعد از طی آموزش و در مرحله رسیدن به اجرایی شدن، با کرونا رو به رو شدیم. در حوزه دانشجویی، کارگری و عموم جامعه هم برنامه داریم که در فضای واقعی یا مجازی برنامهها را انجام خواهیم داد.
دبیر شورا ادامه داد: پارسال ۱۵۰ میلیارد ریال صرف جمع آوری مستقیم معتادان متجاهر و کاهش آسیب شد که از این مقدار ۱۲۰ میلیارد ریال از سوی اعتبارات مبارزه با مواد مخدر و بقیه از سوی شورای شهر و شهرداری مشهد اختصاص یافت.
صالحی؛ برگزاری نخستین المپیاد ورزشی ویژه محلات و مراکز بهبود یافتگان را از دیگر برنامههای در حال انجام ذکر و بیان کرد: این مسابقات به بهبودی روح و روان معتادان کمک میکند و امسال هم در تمامی محلات شهرها و روستاهایی که دهیاری دارند و همچنین مراکز بهبودیافتگان دومین دوره را برگزار خواهیم کرد.
وی افزود: برای توسعه مشارکت حوزه دین در بحث پیشگیری و درمان جلساتی با نمایندگان حوزههای علمیه، دفتر و سازمان تبلیغات اسلامی و مرکز رسیدگی به امور مسجد برگزار شده است و جلب مشارکت دینی را به صورت جدی دنبال میکنیم و کارهای هماهنگی آن در حال انجام است. همچنین از ظرفیت نقش هنرمندان در این راه استفاده میکنیم و به این منظور با انجمنهای هنری جلساتی داشتهایم تا برنامههای خود را در حوزه هنر نمایشی، تجسمی و شعر مشخص کنند.
دبیر شورا ادامه داد: توزیع کنندگان مواد مخدر عمده به دنبال منافع اقتصادی هستند و برای این که به هدف خود برسند از هر راهی تبلیغ میکنند که مواد مخدر برای برای شادابی، لاغری، قوای فکری و جسمی مفید است پس باید در برابر تبلیغات آنها آگاهی شهروندان را بیشتر کنیم تا اثر کار آنها خنثی شود.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۹٫۰۴٫۰۹