فرماندار شهرستان آران و بیدگل گفت: اعتیاد به مواد مخدر به عنوان مهمترین و اولویتدارترین آسیب اجتماعی در کشور و این شهرستان است.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر اصفهان، دکتر اسماعیل بایبوردی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر این شهرستان گفت: اعتیاد به مواد مخدر به عنوان مهمترین و اولویتدارترین آسیب اجتماعی در کشور و این شهرستان؛ خسارتهای بهداشتی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی وارد کرده است.
وی روند فزاینده تقاضای مواد مخدر در جهان را نگران کننده خواند و گفت: بر اساس آمارها و گزارشات ۵.۵ درصد جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال جهان، حداقل یک بار یکی از انواع مواد مخدر و روانگردانها را در سال مصرف کردهاند.
فرماندار شهرستان آران و بیدگل؛ مواد مخدر و روانگردانها را یک ابزار سیاسی و اقتصادی در معادلات بینالمللی نام برد و اظهار داشت: گردش مالی و اقتصادی قاچاق موادمخدر در جهان و سود سرسامآور حاصل از آن موجب رشد تجارت قاچاق مواد مخدر شده است.
دکتر بایبوردی با اشاره به هفته مبارزه با مواد مخدر، کاهش سن مصرف مواد و رشد شیوع مصرف در بین نوجوانان و جوانان جوامع را از جمله نگرانیها و دغدغههای جامعه جهانی نام برد و افزود: بهرهگیری از شبکههای سایبری و ماهوارهها و همچنین نشانهروی نهادهای خانواده، مدارس و دانشگاهها بیانگر تلاش جدی سیستم هوشمند مواد مخدر به منظور آسیب زدن به انسانها در جامعه جهانی و از جمله ایران اسلامی است.
وی به همجواری ایران با کشورهای افغانستان و پاکستان و تهاجم فرهنگی دشمن در گرایش جوانان این مرز و بوم به مواد مخدر اشاره کرد و گفت: اعتیاد و مواد مخدر به عنوان مهمترین و اولویتدارترین آسیب اجتماعی کشور و این شهرستان مطرح باشد.
فرماندار شهرستان آران و بیدگل بیان داشت: خسارتهای بهداشتی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی از جمله خسارتهای تحمیلی و پیامدهای ناشی از مصرف مواد مخدر در ایران، استان اصفهان و شهرستان آران و بیدگل است.
به تقویت نقش مشارکتهای مردمی و صیانت از معتادان بهبودیافته اشاره کرد و گفت: بسیج آحاد مردم در امر مبارزه با مواد مخدر و مسئولیتپذیری اجتماعی و صیانت از معتادان بهبودیافته به منظور عدم بازگشت مجدد آنان به چرخه اعتیاد مهم است.
دکتر بایبوردی بر ضرورت تقویت و گسترش اقدامات فرهنگی و پیشگیری و بهرهگیری از تمامی ظرفیتها و پتانسل موجود در مدارس، دانشگاهها، محلههای شهری و روستایی و محیطهای کاری برای جلوگیری از مصرف مواد مخدر در شهرستان آران و بیدگل تاکید کرد.
وی خواستار تقویت مداخلات علمی از سوی مراکز علمی و دانشگاهی شهرستان آران و بیدگل با توجه به پیچیدهتر شدن جایگاه مواد مخدر و روانگردانها شد و خاطرنشان کرد: واکسینه نمودن جوانان با ابزارهای آموزش و آگاهی بخشی، از دامنگیر شدن جوانان به مواد مخدر جلوگیری میکند.
فرماندار و رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان آران و بیدگل، مواد مخدر را یک جنگ خاموش نام برد و افزود: مبارزه پایدار مواد مخدر، مبارزهای است که تهدیدات را پیشبینی و از مصرف سوء مواد پیشگیری میکند.
بایبوردی؛ لزوم دغدغهمندی، حساسیت، مشارکت موثر و حداکثری کلیه مسئولان، نخبگان و اصحاب فکر و اندیشه، مراکز علمی و دانشگاهی، گروههای مرجع، تشکلهای مردمنهاد و سایر اقشار در عرصه مبارزه با مواد مخدر را ضروری دانست و تصریح کرد: به منظور پیشگیری از اعتیاد و تحقق اجتماعی شدن امر مبارزه مواد مخدر، احساس مسئولیت همه مردم و مسئولان ضرورت دارد.
وی اعتیاد به مواد مخدر را یک معضل و آسیب اجتماعی و تهدیدی جدی برای شهرستان آران و بیدگل خواند و افزود: با تدبیر و تلاش باید این آسیب را به حداقل رساند و تحت کنترل آورد.
بایبوردی مردمی کردن مبارزه با مواد مخدر در شهرستان آران و بیدگل با استفاده از هنر و هنرمندان را خواستار شد و خاطرنشان کرد: ارائه آموزشهای لازم برای پیشگیری از اعتیاد و آموزش مهارتهای لازم برای اشتغال و کارآفرینی جوانان نیاز جدی برای کاهش آسیبهای اجتماعی در این شهرستان است.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر اصفهان۹۹٫۰۴٫۰۹