مدیرکل دفتر روابط بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: تحریمهای آمریکا، سیاسی برخورد کردن و رویکردهای انتخابی بر همکاریهای بینالمللی در حوزه مبارزه با مواد مخدر تاثیر منفی داشته است.
به گزارش خبرنگار مهر، همسایگی با یکی از بزرگترین تولیدکنندگان مواد مخدر در جهان، بار مسئولیت سنگینی را برای جمهوری اسلامی ایران که به عنوان یکی از اصلی ترین مسیرهای ترانزیت مواد مخدر محسوب میشود، ایجاد کرده است. با وجود هزینههای بالای اقتصادی و انسانی، جمهوری اسلامی طی دهههای گذشته به طور جدی با قاچاق مواد مخدر مبارزه کرده است. ایران در خط مقدم مبارزه با قاچاق مواد مخدر است و در راه این مبارزه هزاران نفر از نیروهای امنیتی و انتظامی ایران برای جلوگیری از قاچاق مواد مخدر شهید شدهاند.
ایران بیش از ۷۰۰ میلیون دلار برای افزایش ایمنی مرزهای خود و جلوگیری از ترانزیت مواد مخدر به مقصد کشورهای اروپایی، عربی و آسیای میانه هزینه کرده است. در این راستا، ایران همواره در انجام چنین عملیاتی درخواست کمکهای بینالمللی کرده و از سایر کشورها به ویژه کشورهای اروپایی خواسته است تا نقش مثبتی را در این مبارزه ایفا کنند.
از آنجا که موضوع مواد مخدر یک معضل جهانی بوده و برای رفع این مشکل نیاز به همکاری گسترده در سطح بینالمللی است، بنابراین جمهوری اسلامی ایران در مورد موضوع مواد مخدر رویکردی تعاملی با جامعه جهانی اتخاذ کرده و عملاً نشان داده است که از هیچ تلاشی برای تقویت همکاری با دیگر کشورها و سازمانهای بینالمللی در کارزار مبارزه با مواد مخدر دریغ نمیکند.
بیش از ۷۰ درصد کشفیات جهانی مواد مخدر توسط نیروهای امنیتی ایران است
در این راستا، امیرعباس لطفی مدیرکل دفتر روابط بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، به عنوان آژانس تخصصی سازمان ملل متحد با موضوع مواد مخدر و جرایم مربوط به آن برخورد میکند. بر اساس گزارش سالانه این دفتر، بیش از ۷۰ درصد کشفیات جهانی مواد افیونی توسط نیروهای امنیتی و انتظامی ایران انجام شده است.
وی ادامه داد: در طول سال گذشته ایران توانسته است بیش از ۹۵۰ تن انواع مواد مخدر و مواد روان گردان را کشف و توقیف کند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش داشته است. این حجم از کشفیات که در طول تاریخ مبارزه ایران با قاچاق مواد مخدر بی سابقه بوده است، دستاورد و رکورد جدیدی را برای نیروهای امنیتی و انتظامی کشور نشان میدهد.
وی با بیان اینکه مقدار ۱۷ تن از مجموع کشفیات مربوط به ماده مخدر متامفتامین (شیشه) بوده که میزان کشفیات آن نسبت به سال گذشته افزایش ۲۰۰ درصدی داشته است، ابراز داشت: مواد مخدر تریاک، هروئین و مورفین، میزان ۸۰۸ تن از مجموع کشفیات سال گذشته را به خود اختصاص دادهاند.
لطفی تصریح کرد: ایران به عنوان شریک اصلی سیاست و برنامههای دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در غرب آسیا و همچنین به دلیل تلاشهای شگرفی که در این راه انجام داده است، بارها و بارها توسط مدیران اجرایی این دفتر به عنوان پرچم دار در مبارزات بینالمللی علیه مواد مخدر نامیده شده است.
مدیرکل دفتر روابط بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه که مشکلات جهانی شایسته راه حل جهانی است، اظهار داشت: ما بر این باور هستیم که جامعه جهانی و هر یک از طرفین کنوانسیونهای بینالمللی باید نقش خود را بر اساس اصل مسئولیت مشترک برای ایجاد آیندهای بهتر و عاری از مواد مخدر انجام دهند.
وی افزود: دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، به عنوان آژانس تخصصی سازمان ملل متحد با موضوع مواد مخدر و جرایم مربوط به آن برخورد میکند و در این راستا ایران روابط محکمی با این دفتر برقرار کرده است. دفتر آن در تهران از سال ۱۳۷۸ آغاز به کار کرده و چهار دوره برنامههای مشترک را با دستگاههای دولتی ذیربط اجرا کرده است.
لطفی با تاکید بر این نکته که مقابله با چالشهای بشردوستانه مانند سوءمصرف مواد مخدر و قاچاق به همکاریهای بینالمللی نیازمند است، عنوان کرد: متأسفانه تحریمهای آمریکا، سیاسی برخورد کردن و رویکردهای انتخابی بر همکاریهای بینالمللی در این حوزه و همچنین سایر موضوعات بشردوستانه تأثیر منفی گذاشته است.