رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت از بازبینی و ابلاغ دستورالعمل اجرایی ارائه خدمات بیمه درمانی به معتادان، خبر داد.
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، مهدی شادنوش، در آستانه روز جهانی مبارزه با مواد مخدر ضمن تشریح اقدامات مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت در سال ۹۹، بازبینی و ابلاغ دستورالعمل اجرایی ارائه خدمات بیمه درمانی به معتادان مواد مخدر و روانگردان را یکی از مهمترین اقدامات اخیر این مرکز برشمرد و از تخصیص اعتبار ۵۰۰ میلیارد ریالی به منظور اجرای این دستورالعمل، خبر داد.
شادنوش در ادامه بررسی و ابلاغ نهایی تعرفه پیشنهادی خدمات درمان سرپایی اعتیاد را نیز از دیگر اقدامات این مرکز برشمرد و عنوان کرد: این تعرفه از سال ۱۳۹۴ تاکنون به علت موانع موجود ابلاغ نشده بود که با تشکیل جلسات کارشناسی و پیگیری های مداوم کارشناسان این مرکز، سرانجام در بهار ۱۳۹۹ جهت اجرا در مراکز به دانشگاه ها ابلاغ شد.
وی همچنین از دستور کار تشکیل کارگروه های تخصصی جهت بازبینی و به روزرسانی پروتکل ها و دستورالعمل های درمان اختلال مصرف مواد، خبر داد.
شادنوش با اشاره به مشکلات ناشی از همه گیری کووید ۱۹ در کشور، تصریح کرد: ابلاغ پروتکل درمان با داروهای آگونیست در همه گیری کووید ۱۹، ابلاغ دستورالعمل فعالیت مراکز درمان سرپایی اختلال مصرف مواد در همه گیری کووید ۱۹ و ارائه خدمات درمانی و نگهداری به معتادان متجاهر در مراکز ماده ۱۶، از اقدامات گروه سلامت روان و اعتیاد معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده است.
وی به برنامه این مرکز برای برگزاری کارگاه های بازآموزی و توانمندسازی پزشکان و پرسنل مراکز درمانی اختلال مصرف مواد (MMT)، اشاره کرده و افزود: سرفصل های دوره های آموزشی اعتیاد ویژه پزشکان و روانشناسان نیز مورد بازبینی قرار گرفته و این دوره ها از این پس با سرفصلهای جدید برگزار خواهد شد.
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت، در پایان به فعالیتهای این مرکز در خصوص مدیریت درمان اختلال مصرف الکل در کشور اشاره کرد و گفت: با مشاوره و رایزنی با سایر نهادهای مرتبط با مسمومیتهای اخیر متانول و جلب حمایتهای بین سازمانی، امیدواریم شاهد کاهش روزافزون آسیب های ناشی از این اختلال در کشور باشیم.