دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی گفت: با توجه به کاهش سن اعتیاد و گرایش زنان به مصرف مواد مخدر، باید از ظرفیتهای فرهنگی و دینی استان در راستای پیشگیری از اعتیاد استفاده مناسبتری شود.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی، محمدحسین صالحی در جلسه پیشگیری از اعتیاد که با حضور نمایندگان دستگاههای اجرایی، تبلیغات اسلامی، حوزه علمیه، سازمانهای مردمنهاد فعال، امور مساجد و قرارگاه مردمی مطالبه گری برگزار شد، گرایش زنان به مصرف موادمخدر و روانگردان را زنگ خطر جدی در حوزه آسیبهای اجتماعی عنوان کرد و گفت: كانون خانواده، قرباني اعتياد زنان است، چرا كه خانواده در جامعه ايراني از جايگاه ويژهاي برخوردار است و هرگونه خلل و مشكل در خانواده به بروز مشكل در كليت جامعه منجر ميشود.
وی افزود: زنان نقش ويژهاي در استواري و پيشرفت كانون خانواده دارند اما ضعف در بنيانهاي خانوادگي باعث بروز مشكلات بسياري در زمينههاي فرهنگي و اجتماعي ميشود.
دبیر شورا ادامه داد: پژوهشها نشان میدهد که اعتیاد در جمعیت زنان رو به افزایش است که در این میان به نظر میرسد مسائل روانی، آگاهی کم و باور اشتباه نسبت به مصرف مواد مخدر باعث گرایش زنان به مواد مخدر شده است، این درحالیست که تحقیقات نشان میدهد که اعتیاد در زنان نسبت به مردان عوارض بیشتری دارد. مسائل اجتماعی، مسائل روانی، آگاهی کم، باور اشتباه نسبت به مصرف مواد مخدر، استفاده بیش از حد از مسکنها و عدم آگاهی نسبت به عوارض آن و تغییرات فرهنگی از عوامل موثر در گرایش زنان به مصرف مواد مخدر است.
صالحی با اشاره به ازوم اجرای برنامه های پیشگیرانه در کانون خانواده گفت: ضعف و امكان وابستگي زنان به هر عامل غير مفيد باعث ميشود پايههاي خانوادگي سست شود و خانواده دچار مشكلات اساسي شود، به نحوي كه بيشتر زنان معتاد داراي خانوادههاي از هم پاشيده يا ناموفق هستند.
وی به ماهیت چند وجهی مسائل اجتماعی، اشاره کرد و گفت: اگر به درک درستی از مسائل و مشکلات برسیم با هزینههای کمتری اقدامات موثرتری خواهیم داشت؛ آسیبهای اجتماعی نظیر اعتیاد مسائلی چند وجهی است و عوامل مختلفی در شکلگیری و اشاعه آنها نقش دارد.
دبیر شورا خاطر نشان کرد: آسیبهای اجتماعی در گذر زمان ایجاد شده، گسترش مییابد و یک پدیده را به بحران اجتماعی تبدیل میکند.
صالحی تصریح کرد: امروز سمت و سوی مصرف مواد مخدر از سنتی به صنعتی به ویژه آمفتامینها افزایش یافته که خطرات بسیار جدی برای جامعه به ویژه جوانان و گروه های فعال و پویای جامعه دارد .
وی با اشاره به قرارگیری استان خراسان رضوی در کنار بزرگترین تولید کننده مواد مخدر دنیا و عبور مواد از این مسیر ترانزیتی، گفت: جوان بودن جامعه و برنامهای که بیکانگان برای ما در شرایط فعلی پیاده کردهاند، علاوه بر گسترش آسیبهای اجتماعی باعث شده که شاهد افزایش گرایش به اعتیاد باشیم که برای پیشگیری از این آسیب ، می بایست تفریح سالم و ایجاد امید و نشاط در جامعه را در دستور کار قرار دهیم.
دبیر شورا با بیان اینکه تغییرات الگوی مصرف، جنسیت و خصوصیات مصرفکنندگان مواد مخدر از مهمترین عواملی است که بدون دانستن آنها، سیاستگذاری در حوزههای کاهش تقاضا و مقابله با عرضه مواد مخدر با مشکل مواجه میشود، اظهار کرد: شاه کلید اجتماعی شدن امر مبارزه بامواد مخدر و طرح یاری گران زندگی، حساسیت مردم نسبت به عوارض و مشکلات ناشی از مصرف مواد مخدر است.
صالحی با تاکید بر اینکه اعتیاد زنان تبعات مستقیم و غیرمستقیمی بر خانواده و جامعه تحمیل میکند که نیازمند برنامهریزیها و تدوین سیاستهای پیشگیری است، ادامه داد: خانواده ها و نهادهای متولی، سازمان های پیشگیری كتننده و رسانه ها بویژه صداو سیما باید خطر ورورد و گسترش مواد مخدر ببن نوجوانان را به طور مكرر مطرح كنند.
دبیر شورا با تاکید بر نقش روحانیون در آگاهیبخشی مردم نسبت به حوزه پیشگیری از اعتیاد گفت: بهترین کاری که مبلغین مذهبی و امامان جماعات مساجد میتواند برای مبارزه با اعتیاد در جامعه انجام دهد، آگاهیبخشی است.
وی با بیان اینکه با تلاش اداره کل تبلیغات اسلامی استان ،دفتر تبلیغات اسلامی ، مبلغان در ماههای محرم و رمضان به سراسر استان اعزام میشوند، گفت: باید از این ظرفیت و با شیوههای اثرگذار و روزآمد برای ایجاد اعتماد به نفس و نه گفتن به اعتیاد در افراد به ویژه جوانان و نوجوانان استفاده کرد.
دبیر شورا بر نقش روحانیون و مبلغان دینی در پیشگیری از اعتیاد تأکید کرد و گفت: استفاده از ظرفیت روحانیون معزز یکی از راهکارهای مهم در پیشگیری و مبارزه همهجانبه با مواد مخدر است استفاده از ظرفیتهای مذهبی مانند حوزههای علمیه، سازمان تبلیغات اسلامی و کانونهای فرهنگی مساجد و بسیج به ما کمک میکند که در پیشگیری اولیه از اعتیاد خوب و مؤثر عمل کنیم.
صالحی در ادامه بر نقش روحانیون و مبلغان دینی در پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد و بیان داشت: استفاده از ظرفیت روحانیون معزز یکی از راهکارهای مهم در پیشگیری و مبارزه همهجانبه با مواد مخدر بوده و میتوانند از طریق آگاهیبخشی و متقاعدسازی عموم مردم نقش مؤثری در پیشگیری از مصرف مواد مخدر داشته باشند.
گفتنی است در این جلسه، برگزاری کارگاه های آموزشی و بازآموزی با موضوع پیشگیری با رویکرد دینی و مذهبی برای روحانیون و امامان جماعت مساجد استان، تهیه محتوای آموزشی و ارسال به مبلغین مذهبی برای استفاده در جلسات آموزشی پیشگیرانه، برگزاری جلسات آموزشی برای مبلغین مذهبی خواهر و طلبه های حوزه علمیه تصویب شد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی۹۹٫۰۳٫۲۰