مدیرکل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: نظام سلامت کشور راهی جز ادغام خدمات پیشگیری، درمان و کاهش آسیبهای ناشی از اعتیاد در نظام مراقبتهای بهداشتی اولیه “پزشک خانواده” ندارد.
محمدباقر صابری زفرقندی در گفتوگو با خبرنگار«اجتماعی» ایسنا، درباره ادغام خدمات پیشگیری و درمان اعتیاد با طرح پزشک خانواده اظهار کرد: به هر میزان نظام سلامت کشور بتواند ارائه خدمات درمان اعتیاد را به صورت ادغام یافته با سایر خدمات بهداشتی و درمانی ارایه کند، اطمینان از بهبودی معتادان و پوشش مناسب درمان اعتیاد بیشتر خواهد بود.
وی افزود: نظام سلامت در همه کشورها و از جمله ایران راهی به جز ادغام خدمات پیشگیری، درمان و کاهش آسیبهای ناشی از اعتیاد در نظام مراقبتهای بهداشتی اولیه پزشک خانواده نخواهد داشت.
مدیرکل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: با این اقدام نه تنها دسترسی آحاد نیازمند جامعه به خدمات درمانی اعتیاد تسهیل خواهد شد، بلکه بهترین راه برای ایجاد عدالت در ارائه خدمات سلامت است.
وی بیان کرد: در نظام مراقبتهای اولیه بهداشتی و درمانی میتوانیم خدمات درمانی ارزان و با کیفیت بالا و منطبق بر شواهد علمی به نیازمندان ارائه کنیم، چراکه پیش از این نیز کشور توانست در اوج فشار ناشی از جنگ تحمیلی و در کوران بحرانهای آن زمان، خدمات بهداشتی و درمانی مناسب و ارزان را در دورافتادهترین نقاط کشور به مردم ارائه کند و به عنوان شاهکار بهداشتی و درمانی، نام ایران را در جهان جاودانه کند.
زفرقندی ادامه داد: با توجه به درسهای آموخته شده و تجربههای ذی قیمت حاصل شده، با ارائه خدمات پیشگیری و درمان اعتیاد در بستر نظام ارجاع میتوان مشکلات مربوط به سوء مصرف مواد را به حداقل ممکن رساند.
مدیرکل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در موضوع پزشک خانواده باید با جدیت بسیار به موضوع مهم بهداشت روان و اعتیاد نیز بپردازد، خاطرنشان کرد: هرگونه کوتاهی در این امر باعث صدمات جبرانناپذیری به کشور خواهد شد.