دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی در دیدار با اعضای سازمان مردم نهاد مطالبه گر قرارگاه مردمی پایان کارتن خوابی بر ضرورت مطالبه گری اجتماعی سازمان های مردم نهاد در حوزه های مختلف مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی، محمدحسین صالحی در این جلسه گفت: سازمان های مردم نهاد می بایست در حوزه های مختلف مبارزه با مواد مخدر و روان گردان ها ضمن مطالبهگری اجتماعی در حوزه رفع این آسیب ها نیز همچون گذشته مشارکت جدی داشته باشند که در غیر این صورت، نتیجه آن گسترش آسیبهای اجتماعی، افزایش جرایم، کاهش سرمایه اجتماعی، کاهش اعتماد اجتماعی، ضعف مشارکت واقعی اجتماعی، نهادینه نشدن مسئولیت اجتماعی در جامعه خواهد بود.
وی با اشاره به نقش گروه های مردمی و سمن ها در برنامه های مبارزه با مواد مخدر خاطر نشان کرد: صاحبنظران و دولتمردان همواره تاکید فراوانی بر حضور و مشارکت مردم به عنوان نماد توسعه، بالندگی و پویایی یک جامعه دارند و سازمانهای مردم نهاد به عنوان پل ارتباطي بين دولت و عموم مردم و نمود عینی این امر نقش فراوانی در پیشبرد و ارتقاء شاخصهای فرهنگی و اجتماعی جامعه به منظور پیشگیری از اعتیاد در راستاي افزايش سرمايه اجتماعي خواهند داشت.
دبیر شورا با تاكيد بر اينكه امروزه ضرورت حفظ و حراست از اقشار حامعه به ویژه جوانان به عنوان محور توسعه بر كسي پوشيده نيست، اضافه كرد: تشكل هاي مردم نهاد فعال در امر مبارزه با مواد مخدر، حاميان و حافظان ارزشهاي فرهنگي هستند و شعار یاریگران زندگی نیز بر این موضوع تاکید دارد که در راستاي سياست كلان اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر بايد به سمت استفاده از تمامي گروه ها، اقشار و طبقات مردمي پيش برويم كه براي تحقق اين هدف، سازمان هاي مردم نهاد از شاخص ترين اقشار هستند.
صالحی در ادامه تلاش و اهتمام همگانی در راه مبارزه با مواد مخدر را اولین و مهمترین موئلفه برای مقابله با این بلای خانمانسوز در جامعه عنوان و ضرورت آموزش و آگاهی را در راستای طرح یاری گران زندگی و مبارزه همگانی با اعتیاد در جامعه مورد تأکید قرار داد.
وی به مقابله با آسیب های اجتماعی خصوصاً سوء مصرف مواد مخدر و اولویت دادن پیشگیری بر مقابله اشاره و خاطرنشان کرد که از ظرفیت تمامی آحاد جامعه و دستگاه ها و سازمان های مردم نهاد برای پیشبرد اهداف در این رابطه استفاده کرد.
دبیر شورا تقويت و تعامل دوسويه ميان دولت و سازمان هاي مردم نهاد فعال در امر مبارزه با مواد مخدر را يك راه مهم براي توسعه و تقويت سرمايه اجتماعي دانست و ادامه داد: سمن ها با تكيه بر توانمندي هاي مردمي بازوان قدرتمند دولت در اجراي طرح هاي پیشگیری از اعتیاد،درمان و کاهش آسیب،صیانت اجتماعی به شمار مي روندو ستاد مبارزه با مواد مخدر به سازمانهاي مردمنهاد به عنوان يك فرصت و ظرفيت ارزشمند مينگرد كه به صورت خودجوش و داوطلبانه بدون هيچ چشمداشتي به كمك آمده اند.
وی اظهار داشت: برای این که بتوانیم اقدامی برای نجات بیماران انجام دهیم باید برنامه ریزی مدونی داشته باشیم و برای معتادان بی بضاعت و تأمین درمان آنها اعتبار مورد نیاز تأمین شود که در این راستا باید یک بسته درمانی برای بهبود معتادان داشته باشیم و بتوانیم آسیبهای جسمی، روحی و درمانی آنها را برطرف کرده و برای بازگشت به جامعه توانمند کنیم.
دبیر شورا ، توجه و نظارت بیشتر بر مراکز ترک اعتیاد را عاملی مهم در راستای مبارزه با سوء مصرف مواد مخدر عنوان کرد و گفت: هدف از برپایی مراکز ترک اعتیاد بازگرداندن افراد آسیب دیده از اعتیاد به روال عادی زندگی به صورت دائم و به تبع آن کاهش آسیب های اجتماعی در این حوزه است که تلاش و اهتمام مسئولان و اقشار مختلف مردم ضمن توجه به این حوزه، حمایت ویژه ای از روند فعالیت این مراکز داشته باشند.
صالحی تصریح کرد: باید مداخلات درمانی ما برای بهبود معتادان اثر بخش باشد و استفاده از ظرفیت گروه های خودیار و سازمان های مردم نهاد و راه اندازی مراکز متنوع درمان و کاهش آسیب از جمله روشهایی است که تاکنون توانسته دستاوردهای خوبی داشته باشد و با رفع موانع و مشکلات باید تداوم یابد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی۹۹٫۰۳٫۱۱