دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی گفت: به زودی نخستين مرکز توانمندسازی بانوان بهبودیافته از اعتیاد با همت معین اقتصادی و فرهنگی زندی در خراسان رضوی راه اندازی می شود.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی، محمدحسین صالحی در نشست مشترک دفتر زنان و خانواده استانداری، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، اداره کل بهزیستی و یکی از بانوان معین اقتصادی و فرهنگی گفت: در راستای سیاست های ستاد مبارزه با مواد مخدر و طرح یاریگران زندگی به منظور حمایت از بانوان معتاد بهبود یافته، با هماهنگي بخش هاي مختلف دستگاه های اجرایی و سازمان های مردم نهاد بانوان آسيب ديده كه به علل مختلف به آنان بي توجهي شده است به نوعي توانمند شده و وارد جامعه مي شوند.
وی به ضرورت توجه ویژه به بانوان بهبود یافته اشاره و اظهار کرد: از آنجایی که زنان محور خانواده هستند، وضعیت سلامت آنان به سلامت خانواده و نهایتا بهبود شرایط جامعه کمک خواهد کرد.لذا ضرورت دارد برنامه ریزی دقیق تری در این خصوص توسط کلیه نهادها و دستگاههای اجرایی صورت پذیرد.
صالحی با تاکید بر اینکه ساماندهی زنان معتاد متجاهر دشوارتر از مردان است تصریح کرد: بیتردید ساماندهی زنان معتاد که آسیبپذیرتر از مردان هم هستند تنها با چند ماه نگهداری از آنها امکانپذیر نیست، چرا که به محض اینکه رها شوند مجدد به معضل اعتیاد آلوده خواهند شد، ضمن اینکه این افراد به دلیل طرد شدن از سوی خانواده از نظر عاطفی نیز با مشکلات بسیاری مواجه میشوند.
دبیر شورا تاکید کرد: هماکنون برای ساماندهی زنان معتاد متجاهر برنامهریزی برای اجرای طرح توانمندسازی زنان از اهمیت بسزایی برخوردار است تا در پی آن این افراد بعد از اینکه از دام اعتیاد رها شدند، بتوانند مشغول به کار شده و به آغوش جامعه بازگردند و این در حالی است که هنوز بستر لازم برای اجرای این طرح آماده نیست.
وی با اشاره به اهميت آسيب ها در بانوان گفت: آثار آسيب ها بويژه اعتياد در زنان فقط به خود آنان محدود نمي شود بلكه دامنه آن خانواده و فرزندان را نيز درگير مي كند و هدف از راه اندازي اين مركز براي بانوان، ايجاد فضاي مناسب براي نگهداري آن دسته از بانوان آسيب ديده است كه فضا و شرايط مناسب براي زندگي ندارند.
دبیر شورا با تاكيد بر ضرورت تغيير نگرش خانواده ها و جامعه نسبت به معتادان گفت: بايد شرايط براي بازگشت آنان به خانواده پس از اصلاح فراهم شده و خانواده از آنان حمايت كند.
صالحي با اشاره به ضرورت ايجاد تعداد بيشتري از مراكز نگهداري و توانمند سازي براي بانوان با امكاناتي از قبيل مهد كودك براي نگهداري فرزندان آنان افزود: اعتياد زنان هزينه هاي سنگين بر جامعه تحميل مي كند و سرمايه گذاري در اين حوزه براي كاهش آسيب و اعتياد آنان بسيار ضروري است.
در این جلسه به مباحث اسکان ، اشتغال و جامعه پذیری زنان بهبودیافته از اعتیاد و راهکارهای حضور مجدد آنان در جامعه ، نقش موثر معین های اقتصادی و فرهنگی و مسئولیت اجتماعی آنان در کاهش آسیبهای اجتماعی و کمک به سلامت جامعه پرداخته شد.
منبع:روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی۹۹٫۰۳٫۰۱