دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی گفت: پارسال بیش از ۹ هزار و ۳۰۰ معتاد متجاهر در این استان جمع آوری شد، ضمن اینکه در شیوه درمان معتادان هم بازنگری می شود.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی محمدحسین صالحی با بیان این مطلب گفت: هر معتاد بین یک تا ۶ ماه در مراکز ماده ۱۶ ترک اعتیاد اجباری میماند. یک مرکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ ویژه بانوان و ۹ مرکز هم ویژه آقایان در استان فعال است.
وی با بیان اینکه پارسال ظرفیت نگهداری این مراکز از هزار و ۸۰۰ نفر به ۲ هزار و ۵۰۰ نفر افزایش یافت افزود: ۹۳۷۴ نفر در سال ۱۳۹۸ جمعآوری شدند و پارسال ۱۱۰ میلیارد ریال هزینه مراکز ماده ۱۶ استان شد که مبلغ ۸۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات ستاد مبارزه با مواد مخدر و مبلغ ۳ میلیارد تومان از سوی شورای شهر و شهرداری مشهد تامین شده است، ۴۰ میلیارد ریال هم از محل اعتبارات ستاد برای خدمات درمانی و کاهش آسیب معتادین هزینه شد.
دبیر شورا ضمن قدردانی از مشارکت و همراهی دستگاه های عضو شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خاطر نشان کرد: از اوایل اردیبهشت ماه جاری با دستور استاندار و مشارکت بهزیستی دستگاه قضایی انتظامی علوم پزشکی و کمک شهرداری سپاه ارتش و هلال احمر، مراکز قرنطینه راه اندازی و مرحله اول طرح جمع آوری معتادان متحاهر در مشهد آغاز شده است.
صالحی ادامه داد: هم اینک یک مرکز هزار نفره در منطقه برزش آباد و یک اردوگاه سه هزار نفره در منطقه حسن آباد مشهد در حال تکمیل است و پنج مرکز منطقهای ۲۰۰ نفره هم با مشارکت در شهرستانهای استان در حال ساخت میباشد که تا پایان سال پنج هزار نفر به ظرفیت موجود نگهداری معتادان اضافه خواهد شد.
وی گفت: طرح جمعآوری معتادان از اسفند پارسال به دلیل شیوع کرونا متوقف شده بود از اوایل اردیبهشت ماه جاری با رعایت پروتکلهای بهداشتی بار دیگر آغاز شد. بر اساس پروتکلهای بهداشتی معتادان متجاهر باید بعد از جمعآوری در مراکز مخصوص ۱۴ روز قرنطینه شوند اگر مشکلی داشتند به مراکز خاص برای درمان اعزام میشوند در غیر اینصورت به مراکز ماده ۱۶ منتقل خواهند شد.
دبیر شورا با بیان اینکه پیشگیری از اعتیاد اولویت اصلی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر است اظهار داشت: معتاد در صورتی که برای ترک اقدام نکند مجرم است. برای ساماندهی معتادان متجاهر چند فاکتور از جمله تامین امنیت، کاهش آسیب و جلوگیری از انتقال بیماری و همچنین مباحث اجتماعی و ایجاد رضایت مردم و درمان معتادان مورد نظر است. در موضوع ترک اعتیاد و بهبودی از آنجائیکه این افراد با اراده خود در این مراکز حضور ندارند، ترک اعتیاد آنها نیز سختتر است. سال گذشته طی جلسات کارشناسی فرآیند درمان مورد بازنگری و آسیب شناسی قرار گرفت که انشاا.. در سالجاری با کمک تشکل های مردمی و خیرین شیوه درمان برای اثرگذاری بیشتر تغییراتی خواهد داشت.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۹٫۰۲٫۲۰