دادستان کل کشور گفت: در حوزه مبارزه با مواد مخدر باید قانون جامع و کاملی داشته باشیم و قطعاً قوانین ۱۰ یا ۲۰ سال قبل، امروز نمیتواند نیاز ما را در مبارزه با موادمخدر برطرف کند.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، حجتالاسلام و المسلمین غلامحسین منتظری در نشست تخصصی ویدئو کنفرانسی با معاونان و مدیران کل ستاد و دبیران شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استانهای سراسر کشور که صبح امروز در ستاد فرماندهی ناجا برگزار شد، گفت: در ماه مبارک رمضان میزان جرائم کاهش پیدا میکند و این امر مهم ما را وادار میکند که مطالعهای از لحاظ جامعهشناسی و روانشناسی به این موضوع داشته باشیم و جامعه را به سوی ارتکاب جرایم کمتری سوق بدهیم.
وی افزود:بر اساس گزارشهای ارائه شده در سال ۹۸ از جهت کشفیات موادمخدر و افزایش شناسایی املاک قاچاقچیان و مصادره و استرداد آن اقدامات خوبی انجام شد اما در حوزه مبارزه با مواد مخدر باید قانون جامع و کاملی داشته باشیم و قطعاً قوانین ۱۰ یا ۲۰ سال قبل، امروز نمیتواند نیاز ما را در مبارزه با موادمخدر برطرف کند. بنابراین باید با توجه به شرایط مجموعه مؤلفههایی را در نظر بگیریم و قانون را اصلاح کنیم.
دادستان کل کشور گفت: پیشنویس و اصلاحاتی در خصوص قانون مبارزه با موادمخدر داشتهایم و این موارد به مراجع تصمیمگیری و قانونگذاری داده شده است و امیدواریم هر چه سریعتر با بررسیهای صورت گرفته این اصلاحات انجام شود.
منتظری تأکید کرد: در حوزههای مختلف مبارزه با موادمخدر نیروی انتظامی، قوه قضائیه، وزارت اطلاعات، وزارت بهداشت و درمان، وزارت آموزش و پرورش و سایر دستگاهها دخیل هستند و هر کدام وظایفی دارند و ما بر قصور احتمالی تعدادی از دستگاهها در این حوزه اشراف کاملی داریم و نگاه میکنیم که کدام دستگاهها در این حوزه به خوبی عمل میکنند و کدام یک کوتاهیهایی دارند، حتی مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در مبارزه با موادمخدر سهم دارند و انتظار ما این است که هر دستگاه سهمش را ارائه دهد.
وی تصریح کرد: ستاد مبارزه با موادمخدر دستگاهها و مسؤولینی که به وظایف خود در این حوزه عمل نکردند را به عنوان متخلف به دستگاه قضایی معرفی کنند و قطعا با آنها برخورد میشود و تحت تعقیب قرار میگیرند.
دادستان کل کشور بیان داشت: همانطور که در مبارزه با شیوع ویروس کرونا اقداماتی خوبی انجام شده و جا دارد از پزشکان و پرستاران تشکر کنم، در حوزه مبارزه با موادمخدر نیز تلاش ها باید اینگونه باشد.
منتظری تأکید کرد: امروز تعداد معتادان و افرادی که آلوده موادمخدر هستند زیبنده جمهوری اسلامی ایران نیست ولی وقتی که این آلودگی آمده است و دامن عدهای را میگیرد باید فعالیتهای پیشگیرانه ای را برای جامعه آماده و اجرا کنیم.
وی افزود: این اقدامات برای این است که جلوی شیوع ابتلا به موادمخدر را بگیریم و موادمخدر امروز برای جامعه ما یک نوع آلودگی است که باید همه اهتمام لازم را برای رفع آن داشته باشیم.
دادستان کل کشور در پایان تأکید کرد: نیروی انتظامی، دستگاه قضایی، نیروهای اطلاعاتی و بسیج در حوزه مبارزه با مواد مخدر هماهنگی و اقدامات مناسبی انجام دادهاند ولی باید در این حوزه بیشتر کار کرد.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۹٫۰۲٫۰۹