• امروز : جمعه - ۱۹ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 12 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Friday - 9 May - 2025
کل پست ها: 73592اخبار امروز : 0
11

همکاری‌های منطقه‌ای در زمینه مبارزه با قاچاق مواد مخدر در آسیا .

  • کد خبر : 60
  • ۰۳ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۸:۰۳

در آسیا، اندونزی با تهدید ناشی از تولید اکستاسی و مصرف غیر قانونی آن رو به رو است. بر اساس تحقیقی که اخیرا انجام شده است، اکستاسی سومین ماده مخدر شایع به لحاظ مصرف در این کشور است. کشفیات قرص های اکستاسی حدود ۳۸ درصد از سال ۲۰۰۹ تا سال ۲۰۱۰ افزایش یافته است. در […]

در آسیا، اندونزی با تهدید ناشی از تولید اکستاسی و مصرف غیر قانونی آن رو به رو است. بر اساس تحقیقی که اخیرا انجام شده است، اکستاسی سومین ماده مخدر شایع به لحاظ مصرف در این کشور است. کشفیات قرص های اکستاسی حدود ۳۸ درصد از سال ۲۰۰۹ تا سال ۲۰۱۰ افزایش یافته است. در سال ۲۰۱۰، پانزده آزمایشگاه مخفی تولید اکستاسی منهدم گردید. به نظر می رسد که ۹۰ درصد از کشفیات اکستاسی در این کشور به طور غیرقانونی در داخل تولید می شود. گسترش تولید این نوع ماده مخدر در اندونزی موجب نگرانی است و بیم آن می رود که این کشور به عرضه‌کننده اصلی این ماده مخدر در منطقه تبدیل شود.

همکاری منطقه ای
در مه ۲۰۱۱، نشست وزرای کشورهای امضاکننده یادداشت تفاهم کنترل مواد مخدر سال ۱۹۹۳ در وینتیان برگزار گردید. در این نشست، نمایندگان تایلند، جمهوری دموکراتیک خلق لائوس، چین، ویتنام، میانمار، کامبوج آخرین روندها در قاچاق و سوء مصرف مواد مخدر در منطقه را مورد بحث و بررسی قرار دادند، و طرح عمل زیرمنطقه ای کنترل مواد مخدر (تجدید نظر در بخش ۸) برای دوره ۲۰۱۳-۲۰۱۱ را تصویب کردند، که یک چارچوب استراتژیک برای تلاش های همکاری عملی بین شش کشور امضا کننده یادداشت تفاهم و دفتر کنترل مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در مقابله با چالش های ناشی از مواد مخدر غیرقانونی را فراهم آورد.
بیست و یکمین نشست افسران رابط مواد مخدر در خصوص همکاری بین المللی در استان جیجو، جمهوری کره، در مه ۲۰۱۱ برگزار گردید. در این نشست، افسران رابط از ۲۱ کشور شرق و جنوب شرق آسیا و اروپا و آمریکای شمالی و همچنین کارشناسانی از جامعه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ سه آن) طرح کلمبو برای توسعه همکاری های اقتصادی و اجتماعی در منطقه آسیا و اقیانوس آرام
(طرح کلمبو) و کمیسیون و دفتر سازمان ملل متحد در مواد مخدر و هیات و سازمان جهانی گمرک حضور داشتند. این نشست سالانه فرصت مناسبی برای شرکت کنندگان فراهم آورد تا در خصوص آخرین تحولات و روندها در زمینه قاچاق مواد مخدر و پیش سازها تبادل نظر کنند و راه های ارتقای تبادل اطلاعات محرمانه و همکاری منطقه ای و بین المللی در مبارزه با مواد مخدر را مورد بحث و بررسی قرار دهند.
جامعه کشورهای جنوب شرقی آسیا (آ سه آن) تقویت همکاری در زمینه کنترل مواد مخدر در منطقه را تداوم بخشید. در یازدهمین نشست مقامات ارشد در خصوص جرایم فراملی، که در ژوئیه ۲۰۱۱ در سنگاپور برگزار شد، موضوع مبارزه با قاچاق مواد مخدر، به ویژه قاچاق متامفتامین، به عنوان یکی از اولویت های آسه آن در آینده نزدیک مطرح گردید. شرکت کنندگان در این نشست همچنین خواستار تحکیم همکاری بین جامعه کشورهای جنوب شرق آسیا و سازمان پلیس جنایی بین المللی (اینترپل) شدند. علاوه بر این، آسه آن و پاکستان و هند مشورتها در مورد نحوه مبارزه با قاچاق مواد افیونی و کنترل موثر پیشسازها را ادامه می دهند.

اکنون کشورهای واقع در شرق و جنوب شرق آسیا به ارتقای همکاری و تبادل تجربه در زمینه درمان سوء مصرف مواد مخدر و خدمات بازپروری می پردازند. در اکتبر ۲۰۱۰، “کنفرانس منطقه ای بهترین شیوه های پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر” در هانوی برگزار شد. این کنفرانس با حضور نمایندگانی از ۲۰ کشور واقع در منطقه آسیا و اقیانوس آرام برگزار شد و در آن شرکت کنندگان به تبادل نظر در خصوص روش های خوب در زمینه پیشگیری از سوء‌مصرف مواد مخدر پرداختند و فرصت مناسبی برای متخصصان پیشگیری فراهم آمد تا به تبادل معلومات خویش همت گمارند. در پنجمین سمپوزیوم آسیایی در خصوص درمان اعتیاد که در دسامبر ۲۰۱۰ در جاکارتا برگزار شد، ۲۵۰ شرکت کننده از ۱۶ کشور آسیایی برای تهیه استراتژی پیشبرد دانش و مهارت ها در زمینه درمان اعتیاد به مواد مخدر و خدمات بازپروری همکاری نمودند.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=60

برچسب ها