• امروز : سه شنبه - ۹ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 2 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Tuesday - 29 April - 2025
کل پست ها: 73514اخبار امروز : 14
5

گسترش و تعميق همكاري‌ها در مبارزه با مواد مخدر بسیار اهمیت دارد

  • کد خبر : 59937
  • ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۵:۱۶

    دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: گسترش و تعميق همكاري‌هاي دوجانبه و سه‌جانبه در مبارزه با مواد مخدر بسیار اهمیت دارد و در جهت برقراری و تقویت ثبات و امنيت به نفع و مصلحت كشورهاي منطقه‌ می‌باشد. به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دکتر اسکندر مؤمنی در حاشیه شصت […]

 

 

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: گسترش و تعميق همكاري‌هاي دوجانبه و سه‌جانبه در مبارزه با مواد مخدر بسیار اهمیت دارد و در جهت برقراری و تقویت ثبات و امنيت به نفع و مصلحت كشورهاي منطقه‌ می‌باشد.


به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دکتر اسکندر مؤمنی در حاشیه شصت و سومین اجلاس سالیانه کمیسیون مواد مخدر در مقر سازمان ملل متحد در وین با شهریار خان آفریدی وزير مبارزه با مواد مخدر جمهوري اسلامي پاكستان دیدار کرد و گفت: روابط نزديك دو كشور ايران و پاكستان بر پايه اصل برادري و دوستي استوار است و اين روابط در همه زمينه‌ها رو به گسترش است.


وی افزود: همسايگي دو كشور با سابقه دوستي ديرينه، يك فرصت منطقه‌اي و بین‌المللی است كه بايد از آن در جهت منافع مشترك استفاده كرد و سابقه تاريخي حاكي از بهره‌مندی از اين فرصت‌هاست.


دبیرکل ستاد بیان کرد: در عرصه بین‌المللی نيز همانند گذشته بايد حامي يكديگر باشيم. در مورد توقف كشت و توليد مواد مخدر در افغانستان، قريب به دو دهه شاهد حضور نيروهاي كشورهاي غربي بوده‌ايم. حضوري كه حداقل در انجام مأموريت تعريف شده مقابله با مواد مخدر، نه تنها ناموفق، بلكه داراي نتيجه معكوس معناداري بوده است.


مؤمنی گفت: در چنين شرايطي كه همچنان نيروهاي خارجي علاقه‌مند به حضور خود در اين منطقه هستند، گسترش و تعميق همكاري‌هاي دوجانبه و سه‌جانبه بسیار اهمیت دارد و عملاً در جهت برقراری و تقویت ثبات و امنيت به نفع و مصلحت كشورهاي منطقه‌ می‌باشد.


وی افزود: متأسفانه قاچاقچيان مواد مخدر، افزون بر تلاش براي قاچاق مستقيم مواد به ايران، قلمرو پاكستان را نيز مسير امني براي قاچاق مواد به ايران می‌دانند و از اين لحاظ ما تحت فشار هستيم و انتظار داريم كه نهادهای ذي‌ربط مقابله‌اي پاكستان، ضمن تشديد كنترل در استان‌های هم‌مرز دو كشور، با نيروهاي ما نيز همكاري نزديكي داشته باشند تا با اين اقدام آن‌ها مقابله لازم انجام شود.


دبیرکل ستاد گفت: در چند سال اخير قاچاقچيان مواد مخدر تمايل فراواني براي استفاده از مسير دریایی دارند و از اين بابت بنادر ما و شما مورد تهديد هستند. لذا مناسب است، در اين زمينه نيز دو کشور به همکاری بپردازند.


مؤمنی افزود: هر دو كشور در معرض پیامدهای منفي ناشی از كشت و توليد و قاچاق مواد مخدر در افغانستان می‌باشند و ترديدي نيست که هر كشور مستقلاً در اين ارتباط برنامه‌هایي را براي مقابله، طراحي نموده و در دست اجرا دارد. لكن در اثربخشی این اقدامات منوط به جلب همكاري افغانستان در حوزه مبارزه با مواد مخدر، می‌باشد.


وی ادامه داد: همكاری سه كشور در قالب ابتكار سه جانبه در حوزه كنترل و مديريت مرزهاي مشترك و مقابله با معضل مواد مخدر، يك ظرفيت بالقوه است كه عليرغم دستاوردهاي خوبي كه داشته، استفاده چنداني از آن نمی‌شود. کارشناسان سه کشور بايد در نشست آتي، آسیب‌شناسی كنند تا از طريق جلب حمايت دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد و تأمين مساعدت‌های فني و تجهيزاتي توسط کشورهای کمک‌کننده، اين ابتكار تقويت شود.


دبیرکل ستاد گفت: جمهوري اسلامي ايران در سطح دو جانبه نيز براي همكاري‌هاي مرزي، اطلاعاتي و عملياتي با پاکستان با هدف شناسايي و ضربه زدن به باندهاي بین‌المللی قاچاق مواد مخدر، آمادگي لازم را دارد.


مؤمنی گفت: در حوزه كاهش تقاضا، نیز ايران از ظرفیت‌های بالا و تجربيات خوبي برخوردار است كه آماده‌ایم – به موازات همكاري‌هاي سه‌جانبه – به‌صورت دوجانبه نيز در اختيار شما قرار دهيم. در اواخر سال ۲۰۱۹ ميلادي در تهران با همکاری دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در وین «مركز منطقه‌ای ظرفیت‌سازی و پژوهش در درمان ا

اختلالات ناشی از مصرف مواد» راه‌اندازی شد که محمل خوبی برای همکاری‌ها در زمینه کاهش آسیب بین دو کشور است.
گفتنی است؛ در این دیدار طرفین بر گسترش روابط تاریخی، دینی و مذهبی دو کشور و نیز اراده دو کشور برای افزایش همکاری‌ها در امر مبارزه با مواد مخدر تاکید و ابراز امیدواری کردند که در همه حوزه‌ها از جمله کاهش تقاضا با یکدیگر همکاری کنند.


منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۸٫۱۲٫۱۴

 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=59937

برچسب ها