دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی گفت: از ابتدای سالجاری به بیش از صد هزار خدمت گیرنده در مراکز حوزه درمان و کاهش آسیب خدمات درمان و کاهش آسیب خدمات ارائه شده که برای بهبود معتادان و کاهش آسیب های اجتماعی موثر است.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، جلسه کمیته درمان و کاهش آسیب شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با حضور دبیر شورا و اعضای اصلی از بهزیستی دانشگاه علوم پزشکی و مدیران دستگاههای اجرایی در محل معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
محمدحسین صالحی دبیر شورا در این جلسه تلاش و اهتمام همگانی در راه مبارزه با مواد مخدر را اولین و مهمترین موئلفه برای مقابله با این بلای خانمانسوز در جامعه عنوان و ضرورت آموزش و آگاهی را در راستای طرح یاری گران زندگی و مبارزه همگانی با اعتیاد در جامعه مورد تأکید قرار داد.
وی به مقابله با آسیب های اجتماعی خصوصاً سوء مصرف مواد مخدر و اولویت دادن پیشگیری بر مقابله اشاره و خاطرنشان کرد که باید از ظرفیت تمامی آحاد جامعه و دستگاهها و ارگانها برای پیشبرد اهداف در این رابطه استفاده کرد.
دبیر شورا اظهار داشت: برای این که بتوانیم اقدامی برای نجات بیماران انجام دهیم باید برنامه ریزی مدونی داشته باشیم و برای معتادان بی بضاعت و تأمین درمان آنها اعتبار مورد نیاز تأمین شود که در این راستا باید یک بسته درمانی برای بهبود معتادان داشته باشیم و بتوانیم آسیبهای جسمی، روحی و درمانی آنها را برطرف کرده و برای بازگشت به جامعه توانمند کنیم.
صالحی؛ لزوم توجه و نظارت بیشتر بر مراکز ترک اعتیاد را عاملی مهم در جهت ارتقاء وضعیت درمان معتادین عنوان کرد و گفت: هدف از برپایی مراکز ترک اعتیاد بازگرداندن سلامت افراد آسیب دیده از اعتیاد به روال عادی زندگی به صورت دائم و به تبع آن کاهش آسیب های اجتماعی در این حوزه است.
وی تصریح کرد: باید مداخلات درمانی ما برای بهبود معتادان اثر بخش باشد و استفاده از ظرفیت گروه های خودیار و سازمان های مردم نهاد و راه اندازی مراکز متنوع درمان و کاهش آسیب از جمله روشهایی است که تاکنون توانسته دستاوردهای خوبی داشته باشد و با رفع موانع و مشکلات باید تداوم یابد.
دبیر شورا اظهار داشت: دستاوردهای روشهای درمان و بهبود معتادان با همکاری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، بهزیستی استان، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دستگاه قضائی، نیروی انتظامی باید به گونه ای افزایش یابد که منجر به تغییر رفتار آسیب دیدگان شود.
دبیر شورا اضافه کرد: برخی از معتادان با رضایت خود وارد درمان میشوند که میتوانند مسیر درمان را انتخاب کنند و برخی دیگر با فشار قانون تحت پوشش قرار میگیرند که در نهایت باید منجر به بهبود معتادان و کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه شود.
صالحی با اشاره به ارائه خدمات به بیش از صد هزار خدمت گیرنده از ابتدای سال جاری در مراکز حوزه درمان و کاهش آسیب خدمات درمان و کاهش آسیب گفت : نقش سمن ها در کاهش آسیب و فرهنگ سازی در این حوزه قابل توجه بوده و تلاش می شود از توان سمنهایی که در حوزه مبارزه با مواد مخدر فعالیت میکنند استفاده شود چرا که آنها میتوانند حلقه اتصال بین خیرین و مسوولان باشند.
وی با اشاره به روند نظارت بر مراکز درمان و کاهش آسیب استان بیان کرد: نحوه نظارت بر مراکز درمان و کاهش آسیب استان در قالب دستگاهی و بین دستگاهی در کمیته نظارت استانی متشکل از کارشناسان عضو کمیته صورت می پذیرد و مراکز متخلف برابر نظرات اعضا تذکر، اخطار و تعطیلی دریافت می کنند.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۸٫۱۱٫۲۸