دبیر شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در بازدید از کمپ مهرالرضا و نگهداری معتادان متجاهر گفت: به دلیل عدم حمایت جامعه در زمینه اشتغال، دوباره معتادان بهبود یافته به دامان اعتیاد برمیگردند.
به گزارش روابط عمومی شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، محمد حسین صالحی در این بازدید گفت: هم اکنون ۱۱ مرکز ترک اعتیاد در ارتباط با ماده ۱۶ و تبصره ۲ در استان فعال است که در این مراکز معتادان متجاهر با حکم قضایی جمع آوری و به صورت رایگان درمان می شوند.
وی اظهار کرد: منابع و مراکز برای نگهداری معتادان در مشهد و استان کافی نیست و رویکرد استان فقط جمع آوری و نگهداری صرف معتادان نیست بلکه هدف اصلی، درمان و توانمندسازی آنان است به همین منظور افزایش ظرفیت از طریق راه اندازی مراکز بویژه در شهرستان ها با کمک خیرین در دستور کار دبیرخانه شورا قرار گرفته است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گفت: فعالیتهای فرهنگی، پیشگیری، توسعه مشارکتهای مردمی و توسعه خدمات اجتماعی تاثیر زیادی در مقابله با گرایش افراد به سمت اعتیاد دارد.
صالحی افزود: در مراکز ماده ۱۶ که افراد با حکم قضایی در آنجا حضور دارند برای توانمندسازی آنها کارگاه های آموزشی اشتغال در زمینه های مختلف در کنار نشستهای مشاوره و روان درمانی برگزار می شود. در این مرکز کار آموزی و حرفه آموزی مددجویان در دستور کار است و از این طریق مددجویان مهارت های لازم را کسب می نمایند و لذا زمینه اشتغال آنان بعد از ترخیص فراهم است.
دبیر شورا با اشاره به ویژگی مراکز ماده ۱۶ گفت: یکی از ویژگی های این مراکز استفاده از ظرفیت خود مدد جویان در مدیریت بخش هایی از مرکز است و این شکل مدیریت در بهبود و بازسازی هویت مددجویان نقش عمده ای دارد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: خلأ بزرگی که در بهبودیافتههای اعتیاد، احساس میشود عدم وجود حمایت پس از درمان است. این درحالی است که در این مدت، کار نتیجهبخشی صورت نگرفته است. بدین منظور کارگاههای آموزشی آشنایی با اصول و مبانی حمایتهای اجتماعی از بهبودیافته در استان خراسان رضوی راهاندازی می شود.
وی ادامه داد: در همین راستا، سازمانهای مردم نهاد همکاریهای مفیدی را برای آشنایی با اصول و مبانی حمایت از بهبودیافتهها را فرامیگیرند تا بتوانند آموزش دهند. یکی از مشکلات بزرگ در زمینهی اشتغال است و به علت عدم حمایت لازم در زمینه اشتغال، دوباره به دامان اعتیاد برمیگردند.
صالحی خاطرنشان کرد: حمایت از بهبودیافتگان باید هم از سوی خانواده صورت بگیرد و هم اجتماع، و تنها در این صورت است که نتیجهبخش خواهد بود، تا تعداد معتادان کاهش یابد. همچنین در مراکز درمانی با تفاهمنامهای که با فنی و حرفهای استان صورت گرفته ، بهبویافتگانی که به نوعی استعداد فراگرفتن رشتهای ویژه را دارند، در این کارگاهها مورد آموزش قرار بگیرند تا پس از خروج از مراکز درمانی بتواند فضای کاری را برای خود فراهم کنند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خاطر نشان کرد: ایجاد شغل پایدار برای بهبود یافتگان اعتیاد امری ضروری است و متاسفانه به دلیل نبود حمایت لازم ، معتادان بهبود یافته نمی توانند به صورت مستقل کسب و کاری را شروع کنند و این موضوع زمینه بازگشت دوباره آنها را به اعتیاد فراهم می کند با حمایت استاندار محترم و رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان از ظرفیت های معین های اقتصادی استان برای راهاندازی مراکز و اردوگاه های توانمندسازی، اشتغال و صیانت از بهبود یافتگان و ایجاد فرصت های شغلی برای آنها نیز استفاده خواهد شد.
منبع: روابط عمومی شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۸٫۱۱٫۲۰